YUNFEN RESTAURANT, Beijing by JANG STUDIO

reviving the brutal beauty of the industrial park

Project Specs

Design:
Location:

来自 JANG 对gooood的分享。更多请至:JANG on gooood 
Appreciation towards JANG for providing the following description:

该项目位于郎园Station,这是一处工业遗址改造园区。园区在新冠后的2021年迅速成为家庭和年轻人以及时尚创意人士的打卡胜地。在郎园Station中心区,有一家米粉小吃店“云粉”,希望通过空间及品牌设计给用餐者带来清爽自在,充满趣味性的独特体验。

▼外观,exterior view © 直译建筑摄影

The project is located in a transformed industrial park called STATION. The entire zone in 2021 right after COVID-19 rapidly has become a hot spot for families, youngsters, and creative minds. In the heart of STATION, there is a rice noodle bar-YUNFEN-that aims to bring a fresh and playful experience to customers through the interior and branding design.

▼入口,the entrance © 直译建筑摄影

▼品牌设计,branding design © 直译建筑摄影

室内两个独立的“蘑菇”组合具有粗野的美感。它们高低错落、重叠,和旋转楼梯一起形成一个有机的整体。每一个钢质“褶皱”都使其更加坚固。瓦楞铝板前台,线型壁灯等骨架均暴露在外。从背景墙到地面再到前台是连续铺贴的手工砖,是对本身砖混建筑的另一种延续。

▼轴测图,axonometric © JANG STUDIO

Two mushrooms are brutal, they were arranged in different levels, overlapped a bit, and became a giant organic installation together with the spiral staircase. Each steel gill strengthens the mushroom. The form of corrugated aluminum cashier, linear wall lamps are exposed. From back wall to floor until cashier surfaces are all paved with manmade brick tiles, which are consistent with original bricks.

▼室内空间概览,overview of the interior space © 直译建筑摄影

▼看向吧台,view of the counter © 直译建筑摄影

▼吧台细部,details © 直译建筑摄影

定制的桌椅、餐厅LOGO以及菜单的创意灵感均来源于“米粉”本身的灵动特性,这些元素也为整个空间增添了鲜活气氛的调味料。

Customized table sets, Logo and menu are all related to the dynamic character of rice noodle, adding spice to the whole space.

▼用餐空间,dining space © 直译建筑摄影

▼桌椅细部,furnitures © 直译建筑摄影

外立面将原有规则的门窗融合成一个大的折叠推拉窗。完全打开后,内外的界限削弱。室内外的高差自然形成座椅区,顾客可直接坐在上面用餐。采用浅色水洗石统一墙面,与原有深色砖墙形成对比,给人耳目一新的感觉。

▼座椅区生成,generation of seating area on the second floor © JANG STUDIO

Original façade had a number of regular windows, they were merged on the ground level into one large opening, thus blurring the outside and inside. The height difference naturally becomes the seating area. Moreover, warm, white washed stone unified the wall, in contrast with the original industrial brick wall, which can be easily noticed by passersby.

▼二层座椅区,seating area on the second floor © 直译建筑摄影

向上生长的“蘑菇”和桌椅,生机勃勃。步入其中如同置身城市郊野花园,站在蘑菇上仿佛在云端,让人浮想联翩。

The upward-growing “mushrooms”, tables and chairs are full of vitality. Stepping into Yunfen is like being in an urban garden, standing on the mushroom is like being on the cloud, then you start to imagine…

▼轴测图,axonometric © JANG STUDIO

▼首层平面图,the 1st floor plan © JANG STUDIO

▼二层平面图,the 2nd floor plan © JANG STUDIO

▼立面图,elevation © JANG STUDIO

项目名称 云粉餐厅
设计方 JANG STUDIO
公司网站 http://jangstudio.co/
联系邮箱 beijing@jangstudio.co
项目设计 & 完成年份 2021
主创及设计团队 Filip Galuszka, 宋资
项目地址 中国北京市朝阳区半截塔村53号, 郎园station
建筑面积 80㎡
摄影版权 直译建筑摄影工作室

Project name YUNFEN RESTAURANT
Design JANG STUDIO
Website http://jangstudio.co/
Contact e-mail beijing@jangstudio.co
Design year & Completion Year 2021
Leader designer & Team Filip Gałuszka, Song Zi
Project location Langyuan station, NO.53 Banjieta Rd, Chaoyang District, Beijing – China
Gross Built Area 80㎡
Photo credits Literal translation architectural photography studio

MORE: JANG,更多请至:JANG on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment