Vitale总部办公室,西班牙 / Vitale

保留传统元素的灵感办公空间

项目标签

设计公司:
类型:

感谢 Vitale 予gooood分享以下内容。 更多关于他们,请至:Vitale on gooood
Appreciations towards Vitale for providing the following description:

Vitale studio的办公室选址在一个与历史对话的空间中,追寻简洁和原真。项目诉说着公司的存在方式,展现了团队的创意工作。事务所位于西班牙Castellón历史中心的一栋古老建筑中。Bernat Artola于1947年建造了这栋建筑。此人是一个多面手,除了建筑师,他还是一位诗人,并且热衷于艺术,其曾经的工作室便位于这栋建筑中。Vitale studio的新办公室保留了原始结构的精华,并赋予了空间新的外观,注重功能,开放且明亮。

Vitale studio projects its headquarters in a space that dialogues with the past in search of simplicity, authenticity and origins. A project that talks about the way of being and doing of this team of creatives. The studio is located in the historic center of Castellón, in a historicist building from 1947 built by the versatile Bernat Artola, poet and passionate about the arts, who had his studio in this building. The new Vitale offices rescue the essence of the original construction and provide a new look: functional, open and bright.

▼空间概览,overall view of the space ©Santiago Martín

工作室面积约80平米,分成了三个区域:工作区,汇报区和休息区。原始空间被划分成了许多部分,设计拆除了所有非结构元素,从而形成了一个连续开放、充满自然光照的空间。

With an area of about 80 m2, the space is developed in 3 areas: work, presentations and rest. The starting point is a house that was originally very compartmentalized in which all non-structural elements are eliminated to generate continuity of spaces open to natural light.

▼平面图,工作室氛围三个区域,plan, the studio is divided into three areas

为了重新展现建筑的原有元素,如砖墙、木梁和室内木工艺等,设计师剥去了层层涂料和石膏,同时保留了那些破败的痕迹,讲述空间真实的历史。

In order to rediscover the existing elements (solid brick walls, wooden beams or interior carpentry) the layers of paint and plaster that hid them were removed, but without trying to repair the defects or scars what tell the true space story.

▼入口区,砖墙和木梁等元素被保留
entrance area, original elements like the brick walls and wooden beams are restored ©Santiago Martín

3.4米高的传统拱顶得到保留,并且成为了项目的主要元素,间接照明将房梁框定在巨大的几何图案中。天花仅在卫生间和办公区设置吊顶,以隐藏空调管道。围墙则可以提升保温效果,同时便于水电和网络设备的安装。 设计通过浇筑混凝土板创造了一个压缩层,以修复和加固原有的结构。大部分混凝土都被打磨至展现出集料,成为了项目的铺地。

The 3.40 m high traditional vaulted ceilings are restored to make them the main element of the project by means of indirect lighting pits that frame the beams in large geometric figures. The ceilings are only lowered in the bathroom and in the office to hide the air conditioning ducts. Many perimeter walls bend to improve insulation and facilitate the passage of plumbing, electrical and network installations. A rehabilitation and reinforcement intervention of the structure is carried out by means of a compression layer with pouring of concrete slab. Much of this concrete is polished to show off the aggregate and leave it as pavement in use.

▼空间概览,传统拱顶得到保留,overall view of the space, traditional vaulted ceilings are restored ©Santiago Martín

▼仰视拱顶,look up at the vaulted ceiling ©Santiago Martín

▼拱顶天花细部,details of the vaulted ceiling ©Santiago Martín

入口处恢复了原有的三角形水压砖,并将其拼贴成黑白交错的传统几何图案。地砖上放置了一件底部为镜面的大型家具,仿佛飘浮在空中。这座巨大的三面服务台与屋顶分离,为空间提供了连续性,将人们引向工作区,并将打印间隐藏在后。

The entrance area recovers the pre-existing original hydraulic tile with a triangular design (known as a “handkerchief”) placed following a traditional geometric pattern in black and white. A large piece of furniture with a mirrored baseboard seems to levitate on the hydraulic carpet. It is a large 3-sided service container separated from the ceiling that provides spatial continuity, gives way to the work area and hides the printing area.

▼入口处的大件家具,large furniture at the entrance ©Santiago Martín

▼家具底部的镜面材料和地砖细部,mirrored baseboard of the furniture and details of the tiles ©Santiago Martín

项目中使用技术地毯,以增加工作区的声学及热学舒适性。空间中有一张倾斜的面板,过去,Vitale会在其上为自己的项目设计情绪板。新的设计用一道墙壁将此面板包裹了起来,成为了一件巨大的带有搁架的家具,收纳工作室的材料库和目录。

Technical carpet has been used to increase acoustic and thermal comfort in the work area. It also goes up a wall and serves as a covering for the inclined plane on which Vitale designs the moodboards for his projects. It is the protagonist of a large piece of furniture with auxiliary shelves that contain the studio’s library of materials and catalogs.

▼与墙面整合在一起的材料库,material library integrated with the wall ©Santiago Martín

在汇报和会议区,设计利用尺度和完成面材料创造了一个壮观而精致的空间。空间给人以博物馆和剧院般的美学体验,让客户沉浸在项目之中。桌面与天花呼应,由一道十七米长的天鹅绒幕布围合,将房间的角落隐藏起来。雾面玻璃滑门和幕帘可以将空间完全封闭,以控制汇报投影时的光线和声音。

In the presentation and meeting area, scales and finishes are played with to achieve an imposing and refined space. It is a space with museum and theatrical aesthetics destined to immerse clients in their project. The room has an enveloping design in which the table and the ceiling are accompanied by a spectacular 17-meter long velvet curtain that hides the corners of the room. The smoked glass sliding door and curtain allow the space to be completely closed to control lighting and acoustics during the screening of presentations.

▼汇报区,presentation area ©Santiago Martín

▼天鹅绒幕帘围合的空间,space enclosed by velvet curtain ©Santiago Martín

▼幕帘与天花,the curtain and the ceiling ©Santiago Martín

拱门后是一面巨大的装饰性细木工窗,设计将其保留下来,并配以槽纹玻璃。窗后是一个多功能休息区,由折叠玻璃门与露台相连,可以完全面向室外打开。剩下的空间设有一间小办公室和卫生间。

Behind the arch there is a large decorative carpentry window that has been restored with grooved glass. It gives way to a multifunctional rest area (to have a coffee or receive suppliers) that can be completely opened to the outside as a terrace thanks to a folding glass enclosure. A small office and a toilet complete the distribution of the office.

▼拱门后的木工窗,carpentry window behind the arch ©Santiago Martín

▼窗后连接休息区,window leading to the rest are ©Santiago Martín

▼休息区与露台相连,the rest area is connected with the terrace ©Santiago Martín

最终,项目充分利用了原有建筑的潜力,诚实地再现了其引人共鸣的平静特质,并以一致的手法创造了一个富有灵感的活力空间。

The result is a project that makes use of the potential of the pre-existing, that recovers its evocative and serene essence with honesty and coherence. An inspiring and vital space.

▼细部,details ©Santiago Martín

Project: Vitale headquarters
Year: 2020
Location: Castellón (España)
Design: Vitale
Area: 78 m2
Office ceramic tiles: 15×15 de Fabresa
Electrical mechanisms: LS 990 de Jung
Carpet: Composure Retreat de Interface
Toilet and freestanding basin: Semplice de NIC
Toilet faucet: Project-Tres de Tres
Meeting table: XTONE de Porcelanosa (diseño de Vitale) Lounge chairs: Moon (Capdell)
Lightning: LED BCN.
Decorative ceiling lamps: Revolta (Estiluz)
Table lamp: Plié (Fambuena)
Office: Kungsbacka (IKEA)
Chairs: Woody (Resol)
Office work table: Endow de Raio
Technical suspension lamp: design by Vitale

More: VitaleVitale on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »