Two and a Half Storey House by Bradley Van Der Straeten

The project that circumnavigates a local planning restriction by building a half-height roof extension

Project Specs

来自 Bradley Van Der Straeten 对gooood的分享。
Appreciation towards Bradley Van Der Straeten for providing the following description:

该住宅位于伦敦市中心的一栋双层建筑内,设有两间卧室。由于业主夫妇有了第二个孩子,因此需要更多的居住空间。碍于购买三居室的昂贵价格,他们决定研究如何在现有的房子里创造更多的空间。

The clients owned the existing two-storey, two-bedroom property, located on a central London Housing Estate. With a second baby on the way, they needed more space. Priced out of three-bedroom properties in the area they decided to investigate what could be done to create more space in their existing home.

▼住宅外观,exterior view ©French + Tye

该住宅区与其他地段有所不同,无法获得加建单层阁楼的许可。业主提出的规划申请遭到了两次拒绝:扩建后的建筑高度不允许超过现有屋顶的最高点。

The challenge with this property, unlike others on the estate, they were unable to secure planning permission for a single-storey loft extension. They received two planning refusals since they were not permitted to build any higher than the highest point of the existing roof, due to its lower profile.

▼一层起居空间,first floor living area ©French + Tye

设计师为此采取了“连锁拼接”的方法,在“一层半”的高度上创造了两个互锁的楼层。尽管增加的面积并不多,但通过创造性的使用方法,一间新的卧室被打造出来,同时既有房屋也获得了更多的空间。

We approached the design as an interlocking jigsaw. We knew the half-height of the loft was fixed so the design was all about creating two interlocking floor levels in the space of one and a half floors. We may have given less footprint, but we created more volume and an additional bedroom by using it creatively.

▼设计示意图 – 剖面,original design – section ©Bradley Van Der Straeten

整个设计的关键在于将下层卧室的天顶用作上层卧室摆放床铺的平台,并通过对屋顶窗户的巧妙利用使该空间变得宽敞而明亮。内嵌式的床架可以留出更多交通空间。所有的新旧空间通过胶合板统一起来,并且巧妙地隐藏了大量的储物空间。

▼新的阁楼卧室,the new loft bedroom ©French + Tye

▼通过对屋顶窗户的巧妙利用使二层卧室变得宽敞而明亮,the bedroom above is spacious and light due to the effective use of roof windows ©French + Tye

▼光的层次,layers of light ©French + Tye

▼墙上的搁板,shallow shelving ©French + Tye

The whole design of the project hinged on using the ceiling of the bedroom below as a bed platform for the bedroom above, which is spacious and light due to the effective use of roof windows. Integrating the bedframe into the fabric of the design allowed space to be freed up for other things such as the communal circulation spaces. Plywood unifies all the new and old spaces and helps to conceal lots of clever storage spaces.

▼新旧空间通过胶合板统一起来,plywood unifies all the new and old spaces ©French + Tye

▼储物空间,storage spaces ©French + Tye

对细部的毫厘必争保证了最大的天花板高度,具体做法包括将天花板内的结构性木材裸露出来,并使用真空隔热板来限制地板和屋顶的深度。

Close attention to millimetre detail ensured ceiling heights could be maximised, which included exposing structural timbers in the ceilings and using vacuum insulation panels to limit floor and roof depths.

▼主卧室,master bedroom ©French + Tye

业主对于最终的结果感到十分满意,尤其是他们可以从一层的走廊窗户直接看见孩子们在新阁楼卧室里玩耍的样子。

The clients are delighted with their new house and love being able to see their eldest son playing in his new loft bedroom from the hallway window on the first floor, thanks to the split levels.

▼孩子们的理想空间,a perfect space for the kids ©French + Tye

▼交通空间,circulation space  ©French + Tye

▼一层平面图,first floor plan ©Bradley Van Der Straeten

▼二层平面图,second floor plan ©Bradley Van Der Straeten

▼剖面图,section ©Bradley Van Der Straeten

Details
Project size: 98 m2
Site size: 125 m2
Project Budget: $110000
Completion date: 2019
Building levels: 2
Project team: Tiny orange social media square
Bradley Van Der Straeten
Photo credit: French + Tye

More:Bradley Van Der Straeten

Post a Comment