Tru3 Yoga by ITGinteriors

The integration of mind, body, soul and space

Project Specs

Location:
Category:

非常感谢 ITGinteriors 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards ITGinteriors for providing the following description:

Tru3瑜伽工作室坐落在科威特(Kuwait)的海岸线上。设计团队将住宅楼一层四户空间打通,使其融合为一个整体,从而创造出一个舒适的瑜伽练习场所。

Tru3 Yoga is a studio located around the coastline of Kuwait. This project has been designed by combining four existing apartments of an entire floor within a residential complex.

▼工作室中心区域全景,overview of the central space of the studio ©João Morgado

建筑师以日式空间的设计原则为基础,提出了整体式的设计概念,以最少的材料色调打造出一个简洁的瑜伽空间。日式慢生活的基调和“Ikigai”的生活理念(一种集合了日语词ikiru – 即生之欲和kai – 即实现自己所盼的思想,可理解为“生命的真谛”或“寻找真理和幸福”)贯穿了整个设计。受人体在瑜伽中所展现的曲线美的启发,建筑师将精神、肉体和灵等魂三个元素纳入了设计概念中。

▼将精神、肉体和灵魂三个元素纳入设计概念中,connecting three factors: mind, body, and soul to the design ©ITGinteriors

A holistic design approach has been adapted through Japanese design principles in terms of a minimal material palette and overall simplicity. Tru3 Yoga is influenced by the Japanese slow living or “Ikigai,” a Japanese term translated to “reason for being” or finding truth and happiness. The main concept of the design is inspired by the curvaceous body forms integrated within the Yoga practice while connecting to three factors: mind, body, and soul.

▼功能气泡图,zoning and proximity ©ITGinteriors

接待区位于工作室的中心位置,造型大胆的曲线形柜台、柜台后方青铜色的玻璃砖、丰富的绿色植物和柔和的大地色调都在欢迎着人们进入这个空间。曲线的形式赋予了整个空间一种流动感,反复出现的元素则与天花板和墙体和谐地融为了一体。主走廊采用福尔波乙烯基地板,不仅回应了空间的美学要求,更可作为轴线空间将瑜伽工作室的各个区域串联起来。此外,可调节的灯光设计不但能够满足各种情况下瑜伽练习对光环境的要求,还可以营造出一系列不同的空间氛围。

▼位于中心位置的接待区,the reception area at the heart of the studio ©João Morgado

The heart of the studio is the reception area where the bold curvaceous form of the counter, bronze tinted glass blocks, lavish use of greenery, and delicate earth tones, welcomes one into the space. There is a sense of fluidity of movement within the design due to the curvaceous forms; a recurring feature adapted further into the ceiling and the walls. The forbo vinyl flooring applied to the main corridor suits the aesthetic of the space, which acts as the spine that aids in connecting the distinguished areas of the yoga studio. In addition, lighting is designed to be adjustable to cater to the functions of the various yoga practices and also sets the mood of the studio.

▼接待区内造型大胆的曲线形柜台和柜台后方青铜色的玻璃砖,the counter of bold curvaceous form and the bronze tinted glass blocks ©João Morgado

▼等候区,the waiting area ©João Morgado

室内空间被分为了数个区域,以满足精神、肉体和灵魂的需求,例如代表着精神空间的茶室。该茶室能够满足人们的社交需求,其设计灵感来自于设有低矮桌椅的传统日本茶馆。阳光房代表着肉体空间,是瑜伽工作室内面积最大的场所。为了满足空中瑜伽的需求,设计团队特意在阳光房天花板中巧妙地放置和嵌入了一系列X型的底座。而较小的月光室则是针对情感和自我灵魂的空间。

The design of the space is segregated into distinguished areas which accommodates the wellbeing of the mind, body, and soul. For instance, the tea room is the representation of the mind. Inspired by a traditional Japanese tea house with its low height table and seating units; this space is ideal for individuals to enjoy and connect with the community. The sun room is the biggest studio which targets the body. We have custom designed the ceiling to suit the function of the space by situating and embedding x-mounts cleverly for the use of aerial yoga. Whereas the moon room is the smaller studio targeting the emotional and spiritual self.

▼阳光房,the sun room ©João Morgado

▼在阳光房的天花板中嵌入一系列X型的底座以满足空中瑜伽的需求,situating and embedding x-mounts on the ceiling cleverly for the use of aerial yoga ©João Morgado

▼月光室,the moon room ©João Morgado

▼从月光室看茶室,viewing the tea room from the moon room ©João Morgado

▼代表着精神空间的茶室,the tea room that is the representation of the mind ©João Morgado

所有的空间都充分利用了自然光线和现有材料;橡木、裸露的混凝土和新增的绿色植物在整体设计中呈现出一种真实而积极的美感。设计团队刻意避免在练习室内使用镜子等具有超强反射能力的家居物件,以便于人们在无意识中更加专注于开发自己的所有潜能。另外,弱反射物件如青铜色的玻璃砖等不仅进一步提高了两个工作室的亮度,还提供了必要的视觉遮挡,同时也起到了隔热和隔音的作用。

Both studios have an abundant use of natural light and materials; oak wood and exposed concrete along with added greenery radiate an honest and positive aesthetic within the overall design. Strong reflective elements such as mirrors are purposely avoided in the functioning studios so people are able to focus more on achieving their full potential without being self-conscious. Alternatively, subtle reflective elements such as bronze tinted glass blocks further lighten up both studios while still providing visual obscuration as well as thermal and acoustic insulation.

▼从等候区看接待区前台,橡木、裸露的混凝土和新增的绿色植物呈现出一种真实而积极的美感,vieiwng the reception area from the waiting area, oak wood and exposed concrete along with added greenery radiate an honest and positive aesthetic ©João Morgado

▼青铜色的玻璃砖不仅进一步提高了工作室的亮度,还提供了视觉遮挡,the bronze tinted glass blocks further lighten up both studios while still providing visual obscuration ©João Morgado

▼橡木与绿植,the oak and the greenery ©João Morgado

更衣室的无框门、可丽耐大理石公共洗手池、灰白色的纹理墙面和亚麻窗帘等都将极简的设计美学体现得淋漓尽致。青铜镜子与室内的绿植相结合,将整个空间打开。

Lastly, the changing room area is an extension of the overall minimal design aesthetic with hidden frameless toilet doors, corian communal sink, with off-white textured wall paint and linen curtains. The use of bronze mirror combined with indoor-plants opens the overall distinguished space.

▼更衣室及其细节,the changing room and its details ©João Morgado

总而言之,Tru3瑜伽工作室为人们打造了一个可以摆脱繁忙的日常生活、放松身心的理想避风港。

In conclusion, Tru3 Yoga is the ideal safe haven for individuals to escape from busy life and release their physical and emotional tensions.

▼工作室前台(左)和玻璃砖墙面(右)细节,details of the reception counter (left) and the glass blocks (right) ©João Morgado

▼工作室走廊,the corridor of the studio ©João Morgado

▼空间与绿植相结合,the plants complement the space ©João Morgado

▼空间细节,space details ©João Morgado

▼天花板细节,ceiling details ©João Morgado

▼项目中所使用的材料和色调,the material palette in the project ©ITGinteriors

▼平面布置图,layout plan ©ITGinteriors

▼剖面图及局部场景,section and perspectives ©ITGinteriors

Project name: Tru3 Yoga
Architect’s Firm: ITGinteriors
Project location: Ras Salmiyah, Kuwait
Completion Year: March, 2019
Gross Built Area (square meters or square foot): 257 sqm
Lead Architects: ITGinteriors
Photo credits: João Morgado

More: ITGinteriors

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment