Together Apart by Behin Ha

Multiple interconnected but individuated and isolated spaces

Project Specs

Design:
Location:

感谢 Behin Ha 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Behin Ha on gooood.
Appreciation towards Behin Ha for providing the following description:

项目分别坐落于丹麦的比隆(Billund)与米泽尔法特 (Middelfart),由艺术家Behin Ha设计,并受邀参加丹麦三角区举办的2020 Trekanfest艺术节。该装置是2019年Behin Ha在俄亥俄州科肖克顿展出的Coshocton射线追踪装置的后续作品。

Installed at two sites in Denmark, Behin Ha’s Together Apart Billund and Together Apart Middelfart were commissioned for the 2020 Trekanfest in the Triangle Region of Denmark. The projects are a sequel to Behin Ha’s 2019 installation, Coshocton Ray Trace, in Coshocton, Ohio.

▼Together Apart Billund鸟瞰,aerial view of Together Apart Billund © Ard Jongsma

▼Together Apart Middelfart 鸟瞰,aerial view of Together Apart Middelfart © Johnny Madsen

▼Together Apart Billund 航拍顶视图,top view of Together Apart Billund © Ard Jongsma

▼Together Apart Middelfart 航拍顶视图,top view of Together Apart Middelfart © Johnny Madsen

这两处景观装置于8月下旬在Trekanfest艺术节上落成,保留至11月1日,在这期间,作为表演和聚会的场所使用。

The projects was installed in late August for Trekanfest festival, during which they were the site of various performances and gatherings. They remain in place until November 1.

▼Together Apart Billund 概览,overall of Together Apart Billund © Ard Jongsma

▼Together Apart Middelfart 概览,overall of Together Apart Middelfart © Johnny Madsen

▼从水面看Together Apart Billund,viewing the Together Apart Billund on the water © Ard Jongsma

▼从水面看Together Apart Middelfart,viewing the Together Apart Middelfart on the water © Johnny Madsen

每处装置均由近400根亮橙色的网状织物线条组成,这些线条由屋顶延伸出来,并沿着一定的弧度连接到地面,创作出一系列宛如细胞室般的空间。虽然射线形成的织物表面将空间分隔开来,但射线间的缝隙保证了视觉的连续性。射线顶部固定的锚点与底部呈弧线形的锚点相互作用,形成疏密有致的效果,增加了视觉丰富度。亮橙色的色调使装置成为场地中的焦点,吸引着好奇的路人前来互动。

Each installation consists of nearly 400 coated mesh fabric ribbons stretched between building rooflines and the ground. Connected to the ground along an undulating line that curves in on itself, the ribbons create a series of cellular spaces.  While the surface generated by the ribbons separates the individual spaces, its porosity provides visual interconnectivity between them.  The interplay between the linear top anchor positions and curved ground anchor pattern gives rise to differentiated and complex conditions of visual overlap, density, and transparency. The bright orange color of the installations create a focal point and invites curious passers-by to interact with the work.

▼线条由屋顶延伸出来,并沿着一定的弧度连接到地面,Connected to the ground along an undulating line that curves in on itself © Ard Jongsma

▼从底部向上形成疏密有致的效果,the project serves as the site of various performances and gatherings © Ard Jongsma

▼射线形成的织物表面将空间分隔开来,the ribbons create a series of cellular spaces © Ard Jongsma

项目由业主组织的志愿者团队,在专业的施工方指导下安装完成。装配程序的设计十分简单,以便社区的志愿者能够参与到安装工作中。在屋顶与地面的锚点安装完成后,仅需将织物拉紧并固定在事先制定的锚定点之间即可。由于底部与顶部锚点位置不同,从而创造出一种扭转的视觉效果,使得装置在视线水平处更加透明,而顶部的密度则更高更密实。

The installations were constructed by a team of volunteers organized by the client and led by professional builders. The assembly procedure was designed to be straightforward so that volunteers from the community could take part in installing the work. After the construction of anchoring positions at the roofline and the ground, the coated mesh ribbons were tensioned between pre-designated anchor points at the top and bottom and stapled in place.  A twist induced in the ribbons by a difference in the anchor orientations at the top and bottom makes the installations more transparent at eye level, and more opaque on top.

▼装置作为表演和聚会的场所使用,the project serves as the site of various performances and gatherings © Johnny Madsen

在2020年疫情期间,项目的设计引起人们对社交活动与社交距离的反思。一方面,人们渴望聚在一起,另一方面,却需要保持社交距离,装置旨在通过创造多个相互关联但又个性化的独立空间,来展示聚集与分离之间的微妙关系。

The projects’ design was influenced by Behin Ha’s reflections on the nature of social gathering during the 2020 pandemic.  Pondering the conflict between the human desire to come together on the one hand, and the epidemiological need to maintain separation on the other, the installations attempt to capture the tension between gathering together and remaining apart by creating multiple interconnected but individuated and isolated spaces.

▼装置细部,details of the project © Johnny Madsen/Ard Jongsma

▼夜景,night view © Ard Jongsma

▼Together Apart Billund平面图,Together Apart Billund plan © Behin Ha

▼Together Apart Middelfart 平面图,Together Apart Middelfart plan © Behin Ha

▼Together Apart Billund立面图,Together Apart Billund elevation © Behin Ha

▼Together Apart Middelfart立面图,Together Apart Middelfart elevation © Behin Ha

Project Name: Together Apart
Project / Site 1: Together Apart Billund
Completion Year: 2020
Gross Built Area: 160 Square Meters / 1720 Square Feet
Project location: Billund, Denmark
Project / Site 2: Together Apart Middelfart
Completion Year: 2020
Gross Built Area: 250 Square Meters / 2690 Square Feet
Project location: CLAY Museum of Ceramic Art, Middelfart, Denmark
Architecture Firm: Behin Ha
Design Team: Behrang Behin and Ann Ha
Website: http://www.behinha.com/
Contact e-mail: behrang@behinha.com
Architecture Firm Instagram: @behinhadesign
Client:
Trekantomraadets Festuge (www.trekantfest.dk #trekantfest)
Danish Arts Foundation (www.kunst.dk #kunstfonden)
The Culture Foundation of Southern Denmark
Construction: FANGO Building Team, Lennarth Hoejgaard, Dennis Brandt Leth and a team of volunteers organized by the client
Photo credits: Refer to filename for photographer (Ard Jongsma or Johnny Madsen)
Ard Jongsma
Photographer’s website: https://stillwords.com/
Photographer’s Instagram: @ardjongsma
Johnny Madsen
Photographer’s website: jmd.dk
Photographer’s Instagram: @ardjongsma

More: Behin Ha        更多关于他们:Behin Ha on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment