The Tote / Serie Architects

Renovation to form restaurants and bars

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢思锐建筑师事务所将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Serie Architects for providing the following description:

思锐建筑师事务所北京工作室给gooood分享了他们在印度的托特屋项目。思锐建筑师事务所北京工作室正在招聘项目建筑师/助理建筑师/建筑实习生,
更多请点击思锐北京JOB

/wp-content/uploads/2013/04/_c_AYyEcWZJJnp6_z7AIOTjW7OECVqqAWRKr-VOmOR-SV4rYBcee73LeKKwous_sCBTo04tbJq14xzGMcbwQaLgFewgZyrClUWa.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_xOw2-eT4I5zbTeFz6F8gNnEMzu0ePJvvg4szLG2zDw06eU9z0ikYj8T1w1-67Wk4LV3iuhChjUcaEin-7a2adhQ8FUt4DfSc.jpg

A series of disused buildings from Mumbai’s colonial past set within the Mumbai Race Course are to be converted to form a series of restaurant and bars. The conservation guidelines call for the preservation of the roof profile for three-quarters of the buildings and full conservation for the remaining one-quarter.

一批位于孟买赛马场内部的殖民地时期的废弃建筑,将被改造形成餐厅和酒吧。依据当地的保护政策,其中四分之一的建筑需被保留和传承下来,而其余的四分之三部分需要保留屋顶轮廓。

/wp-content/uploads/2013/04/_c_tL8anV9sLEHJAnAum4lGgLpKzlc1CHfDe43573UVVIVjXP2jl37DIFPHH1ArXnpioCOZXwE0nMbEZdP7GNQHWujvCK2hdC8p.jpg

The interesting aspect of the site, however, lies not in the colonial buildings but in the open spaces covered by mature Rain Trees. These spaces are shaded throughout the year by the thinly wide spread leaves of the Rain Trees, allowing almost the entire proposed program to occur outdoors.

Our proposal attempts to continue this idea of a continuously differentiated space, with no clear boundary, into the envelope of the conservation building. A new structure is proposed within the old building envelope. The structural system adopted here is that of a tree-branch. The propagation of the branching system along the longitudinal section of the conserved building is differentiated in its growth along the transverse section. This differentiation reorganizes the old buildings with new dining programs. Therefore each dining program (wine bar, restaurant, pre-function and banquet facilities) is captured within a different spatial volume, defined by the variable degree of the branching structure. As the structure branches into finer structural members as it approaches the ceiling. When the branches touch the ceiling, the ceiling plane is punctured with a series of openings corresponding to the intersection of the branches with the purlins and rafters. These openings become light coves and slits.

这个场地的兴奋点并不是其殖民地建筑的历史背景,而是那部分被生长繁密的雨林植物所覆盖的公共活动场地。这些场地常年被细长的雨林落叶丛所荫蔽,这让我们几乎所有的设计灵感都关乎于户外元素。我们试图给这些保护建筑注入这样一种改造理念:延续这个没有明确分界的、兼具连贯性和功能差异化的空间类型,在此基础上用新的结构将给陈旧的结构带来生命力。托特屋所展示的结构系统就是来源于现状树木的分支。在这个经改造的保护建筑中,其纵截面的分支发散形态有别于其在横截面上的形态。这种差异化造就了废弃建筑到新的餐饮空间的重组。因此每种类型的餐饮功能区(酒吧、 餐厅、迎宾区和宴会设施等)都通过多样化的分支结构被分配到不同的空间体量中。这些分支结构延伸至天花板时,就成为了优秀的结构组成部分。具体地说,这些延伸的树杈结构将会成为屋顶上的檩条(或称椽条)构架,其缝隙可安置灯槽或者消防喷淋系统。

/wp-content/uploads/2013/04/_c_XGfegCkNoPdh8v-n-kkYrMrXVfwxU8_1VobfsAy7X1Nx1jdfChGqJEcn31pFB_QpLJMK3Y2JwEUzK7jKg9aHrDRPBuDJccBP.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_dXmNnSjAO8kzLiO-v28GvWTvLNW7OvbbLdd-Vwsl4XaIb5o1LYUJEHD3MVyxnmOzp1Y8jWGHLfAhLJsa-qdhCEBvnvdKhofC.jpg

The tree structure was designed to be a steel truss and the challenge lay in working through the construction system compatible with local skills. Rather than looking at steel fabricators within the building construction sector, we sourced boiler fabricators for high precision work. We explored two sectional profiles for the truss, a box section and an I-section. The choice of the I-section was based on the fact that the web could be laser cut to ensure dimensional precision, while relying on the skilled fabricators to weld the flanges on and assemble the truss accurately. The truss geometry was altered for smooth branching as opposed to an angular one to reduce the number of weld joints. The success of the installation is that the final product conceals the fabrication method and appears to be a system of curved sections.

树形结构采用钢结构实现,在工程中我们又遇到新的挑战:当地的施工技术能否实现这样的建设方法。与其在建筑相关行业中去寻觅钢结构施工方,我们找到了更为行之有效的方法。我们获得了锅炉制造师们高精度制造技术的支持,为此,我们提供给他们一系列剖面图以作为现场施工说明,其中包括构架轴测、箱型断面图和一个长剖面。长剖面能够帮助施工者基于它以激光切割的方式来保证部件尺寸上的精准度,同时每一块组件的边缘依靠技术高超的制造师们的手工焊接,从而实现精确的安装。树形钢结构被制定出不同的几何样式,这是为了让一些光滑的分叉结构成为带有一定角度的组件,从而减少焊接点的数量。这种设计的成功在于,最终的完成效果会尽可能的隐藏手工拼接痕迹,从而使得顶部空间看上去是顺滑的曲面结构。

/wp-content/uploads/2013/04/_c_aM8pUa1TjaF4mRY5AYRbjnTEzYm660NZ3k2gw_hjghINZBtf0uas-FVZxDqHLgZ_LOe9sMYcD5L9A2bv_sDyq7bLYswrq7TF.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_9yw6SDpqeGDkrLSJXHRUw43DrYdBZXzWrdKnqAaYB_3g1Tn6DXgzIERQbjXcPbyflhQtKgaP5HBoN_KFHfjr7ePKveLRLy1R.jpg

The interior of the Lounge Bar on the upper level is an intricate arrangement of 3-dimensional, faceted wooden panelling, acoustically treated with sound proofing material. The pattern of the panelling is a series of trees with intersecting branches. We devised a 3 point co-ordinate system to map out the pattern onto the walls of the heritage wing, given the 3 dimensional nature of the panelling and that each intersecting point had a totally different x,y and z co-ordinate. This system allowed local craftsmen using fairly primitive tools to achieve a high level of fit and finish for the interior works. The faceted panelling is finished in walnut veneer with bronze channels making up the tree pattern.

上层酒吧的内部空间里,采用具有隔音功能的木料镶板而成,其三维构造相当复杂。这些镶板参照一系列交错树干样式来定制。运用三维坐标系统来在墙面上精确地定位这些镶板图腾,在这个坐标中,每个镶板面之间的交叉点都拥有各自不同的x、y和z坐标。这种坐标系统使得当地的工匠们即便使用最普通的工具也能打造出高品质的室内空间。部分小面积的镶板由胡桃木单板和铜制凹槽接缝来实现既定样式。

/wp-content/uploads/2013/04/_c_ZS2HqP1dgoJw7lu4_ZrJixrDa0hy9GlwpEVG1smYg5hpkbklbPmduHpKDXZuPTGlhhpdKADf9sJy4CcliVi8kxsHvxV7XoS7.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_b7vpUz5Nm46G3kviaLurZ7Wrx2YqZmt0390LLq9ac3Mfa6pOZzkSg9FWIv_6RtEz6k0PIDBceJ4dlXk_lbJ-o5bwpyrQZQPN.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_w6YtKORcX-_dsJ4g5hyrBnxup2KWviyoIyrZwvkQ-8MtGdLpmDFj32aCmlbsa12RDfcL8zws6nCi-p0JHk-FgZbHqsTKOmCG.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_suM1xiipb5_lOXGXqOlKsIkCWXVrJPHHi43hMljyOeYKn6KvrSsC6h-TN5SbkE0UOloqCOz9USIoXyVuu226XaxXaPSYXoKH.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_ouWcNi5WV_RTBApzvafy-dJ0ZTX0refg3ZcDT3TY6fM333BWz-XESG8dX7WkaiZmjjta3jD3ri5889UNsUxfcr93W9mwKdC6.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_zhbklpFbzPaw1jpwa0HGvMYOL8iI3Gacf1m5hvg02cXORC17z-C_xctYbCAJERKr0M1dYjqkWGFT6ynvFufVhC7nAVKXx3QB.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_SaxbiiOOLXRfnNbnEs4iLjaYBvNUOOair3zzYyn0avnkCs-t8GFn2QCIlqzM4e-Eq9u1971QtOmTt9zeEfyXq9b5lQ9Ic3k9.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_NYH4rO-lu4SK059J4Ukhvh2fXOvkq0luzszfPVci15dtR7d9TmOhJk9AHluQlQJ12vPXzI1JJe80QrrHYGukLxTNjm1EkdcC.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_CuGuLkDDO0ofOZIwMMAGwBnYycht3zUK6HOEBeOh3ribmf-gCNZYnpkAkYwJ_IWNyt0WWkWDRqd2Z7YEVvD4cn9x3WvU_1aR.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_T_DF3ZJ1xRZnU8CjRInZLT2a5oPwc_hu7tepo85GOoRPjWhu-zZtX-Z_b2pbBhnpS0fD8Y-fRiW01iTkgFYxy-kje0nz_Cmp.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_WRooImrKeX2xz314rBMpM4FeCW7Jw0otMXA6OM5oJ9st8dEoiMwp-pjLckwuMJJU0uBblUhtKd2lQ4SwdgbqRfiCyWObEEUi.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_PoQ3VtR_Mql32vA1lfbXKFxAjZKch0poeC-A5URKzyidh1sq8gCNY2XykcPn6WLo05qrzD_79WDtIWhYEiEB_WKDBPnBEKcI.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_KGirva8lmh5Xz0u5VFbeP4oTNVbxnsjewPq5rHirvXF1ffaP41tQAphjc8qQ5OfJ9WM-0N_UYegsd0VuT9MNABODE5AN4G1i.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_mtsoY2gfaFZq2OM9r3eS0q1XQyzZ6FdBlM6nha_L5PMyXvjOePgY1J5W7vKOEqLBdQFCWqK7XRTXugc_1XVWC2lsrtrBwKc7.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_tzsnmvlH-tiqlZLyE6JFv9yPQ9dLM5I0fy7Goa_hQX6snA6EtkDJJCr60xfTt74bfEZj0rINIff6GekD4fembNXhPbITMyAf.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_zRH45AGLaNHi2YNsZBh7vzbrLUDdrkAy8vi7phDODI2GRKoqyLbS0HGuRoz8ETokEyty__fLciTMMY7lA4VTtLLZ08UsSypg.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_8jp8UDyYo2zHu9ufO6T2i0toEipR7jLMEzMhwiEfaae31RWDjGub0zxAcDN3hAG4_Yt4GvvvVN1DvJaJ4Odp066w1e_Mtpk1.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_FdPT8Kk2AE3tMnUM_pqiWRlwghx2lGQMpJo956BKc9ib6948Mk1FOyAptw-Hlizo4Lq8x7nqjVjygjXdUusImDCYsVpRj5tr.jpg

项目信息
项目位置:印度,孟买
建筑功能:宴会厅、餐厅和酒吧
项目状态:2009年建成
建筑面积:2,500平方米
项目团队:Chris Lee, Kapil Gupta, Yael Gilad, Dharmesh Thakker, Suril Patel, Purva
Jamdade, Advait Potnis, Vrinda Seksaria, Udayan Mazumdar, Mayank Ojha and Atish
Rathod
结构工程:Facet Construction Engineering Pvt. Ltd
机电工程:AARK Consulting
照明设计:Abhay Wadhwa Associates
声学设计:Nexus Audio Video with Ole Christensen
项目管理:Masters Management Consultants
金属加工:Unique Concrete Technologies
室内设计承包商:Interex
联络建筑师:Barai Architects and Engineers

Details
Location: Mumbai,India
Use: Banqueting hall, Restaurant & Bar
Status: Completed in 2009
Area: 2500 sqm
Project Team: Chris Lee, Kapil Gupta, Yael Gilad, Dharmesh Thakker, Suril Patel,
Purva Jamdade, Advait Potnis, Vrinda Seksaria, Udayan Mazumdar, Mayank Ojha and
Atish Rathod
Structural Engineering: Facet Construction Engineering Pvt. Ltd
Mechanical and Electrical Engineering: : AARK Consulting
Lighting Design: Abhay Wadhwa Associates
Sound Design: Nexus Audio Video with Ole Christensen
Project Managers: Masters Management Consultants
Metal Fabrication: Unique Concrete Technologies
Interior Contractors: Interex
Liaison Architects: Barai Architects and Engineers

MORE:   思锐北京JOB   思锐建筑师事务所  Serie Architects

Post a Comment