The SHOEBOX by Barbara Appolloni Arquitecta

All the beautiful view in sight

Project Specs

Location:

非常感谢 Ennead Architects 对gooood的分享。
Appreciation towards Ennead Architects for providing the following description:

SHOEBOX是一间经旧停车场改造而来的住宅,可为单人或情侣提供舒适的居住空间以及巴塞罗那当地的绝佳景致。在蒙丘亚山脉3.60米x10米的狭窄地段,既有建筑无法被一个全新的体量所取代。项目团队通过现场浇筑200多吨混凝土来将其加固,形成一个独特的结构以解决所面临的挑战。

The SHOEBOX contains a house with all the comforts for a single person or a couple in the space of an old garage, where you live with a panoramic view of the city of Barcelona and the natural environment.  In a narrow lot of 3.60 m x10 m of the Montjuic mountain, the original construction, which could not be replaced by a completely new one, has been reinforced with more than 200 tons of concrete poured on site, shaping a structure that solves the challenges that presents the project.

▼享有巴塞罗那绝佳景致的住宅空间,residential space with great views of Barcelona © Christopher Stark

在房间的一端,你可以欣赏城市美景。而在另一侧,日常生活被一个充满阳光和植被的内部庭院所保护。位于房屋中心的陡峭混凝土楼梯连接了日常起居所在的两层楼和顶层露台。房子与外界保持着持续的对话,内外空间的界限也逐渐变得模糊。住宅中的特殊开口使得住户可以轻松拥抱自然。缺少框架和栏杆的玻璃开口,让人想起将房屋和自然分隔的细线。

At one end of the house, you live with the view of the city. In the other, everyday life is protected by an inner courtyard that creates a void full of light and vegetation. In the center, a steep concrete staircase connects the two floors where private life takes place and the upper terrace. The house is in constant dialogue with the outside and the boundaries between inside and outside are blurred. Conceived from the inside outwards, it suggests the idea of a housing-viewpoint that opens to embrace nature and sight. Glass openings lack frames and railings that recall the thin line that separates housing and nature.

▼坐拥城市美景的客厅,living area with city view © Christopher Stark

▼玻璃落地窗充当着庭院与室内的界限,
glass floor-to-ceiling windows act as the boundary between the courtyard and the interior © Christopher Stark

▼连接了两层居住空间与顶楼露台的混凝土楼梯,
a concrete staircase that connects the two-story living space to the roof terrace © Christopher Stark

本次设计涉及了家具和其他内部元素,团队还将它们与场地的美学和形状联系起来。精心挑选的建材为室内提供了温馨的色调,其中混凝土与木材、钢材、卡拉拉大理石和玻璃结合在一起,创造了优雅、精致而舒适的环境。在这间看得见风景的SHOEBOX住宅内,住户就好像是季节变化、周围植被和城市环境的见证者,以自我的角度感受着时光的流逝。

The design reaches the furniture and the rest of the interior elements, relating them to the aesthetics and shapes of the set. The careful selection of materials offers a palette where concrete is combined with wood, steel, Carrara marble and glass creating a vital and welcoming space for its inhabitants, not without grace and sophistication. In the SHOEBOX WITH A VIEW, the inhabitants are active spectators of the changing seasons, the surrounding vegetation and the urban environment. The unavoidable passage of time contemplated from a view of intimate perspectives.

▼起居空间,living area © Christopher Stark

▼餐厅,dining area © Christopher Stark

▼与卧室相连的浴室,bath room © Christopher Stark

▼楼梯细部,staircase details © Christopher Stark

More: Ennead Architects  

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment