The Shed at the National Theatre / Haworth Tompkins

The red volume makes the South Bank of London vibrant and exciting

Project Specs

Design Firm:
Materials:

非常感谢Haworth Tompkins将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:Haworth Tompkins on gooood 
Appreciation towards Haworth Tompkins for providing the following description:

英国建筑事务所Haworth Tompkins最近为英国国家大剧院设计了一个红得极度耀眼的临时场馆。因为NT会在未来的一年内重建,所以这一年需要一个临时场馆容纳导演Steve Tompkins创作的艺术创意类话剧场地。正是因为临时场馆这个身份,所以建筑十分洒脱,跳耀的绝对红色体量让伦敦南岸充满活力,精彩不断。

Haworth Tompkins creates temporary venue at the National Theatre ‘The Shed’

Haworth Tompkins announces the completion of The Shed, a temporary venue for the National Theatre on London’s South Bank. The Shed will give the NT a third auditorium while the Cottesloe is closed for a year during the NT Future redevelopment, also designed by Haworth Tompkins.

The artistic programme for The Shed, recently announced by the Director of the National Theatre, Nicholas Hytner, pushes creative boundaries, giving the NT the opportunity to explore new ways of making theatre. In the same way, The Shed has been a test bed for experiment by the architectural design team. Conceived by Haworth Tompkins and regular collaborators Charcoalblue, it was then designed and built in little more than a year, a collaborative process between the building designers, the National Theatre, and theatre-makers who will work in the space, in a way that more closely resembled a theatre show than a conventional construction project. Its temporary nature, building on Haworth Tompkins’ earlier temporary projects like the Almeida Theatre at Gainsborough Studios and King’s Cross, permits a structure that can be seen less as a building than as an event or arts installation – a vibrant intervention on London’s South Bank that will entrance, and sometimes bewilder, passers-by for a period of twelve months.

/wp-content/uploads/2013/04/_c_MlCmQJnkH6bB3W5brEFxuCFORS9zAlL9zTG5lHpzd-YJj-XvYS4TKlyvNZyN-N1l1lyUqplhHKYjzZAj50QNVFeGlURxH91R.jpg

这座服务期为12个月,没有窗户的建筑其形式简单明了,材料是钢材和胶合板,能提供225个剧场座位。其横向的木板排列呼应国家大剧院外表皮混凝土横向的机理,这是浇筑时横向的木模板留下的。红建筑与NT外廊相临,两个建筑直接对应。真是大胆的碰撞。

这个建筑也考虑到可持续发展问题,建筑的材料和剧院的凳子都是100%可回收的,同时红建筑顶上的4个凸起能支持自然通风。

剧院使用方对这个建筑赞不绝口,导演Steve Tompkins认为该建筑对伦敦南岸是一个顽皮周到的挑战和互补。Andy Hayles认为Haworth Tompkins是了不起的建筑师,创新的设计出喜闻乐见的建筑,希望未来再有合作。

PHOTO/ IMAGE © HAWORTH TOMPKINS & PHILIP VILE & HELENE BINET

The Shed occupies Theatre Square, at the front of the National Theatre, beside the river. Its simple form houses a 225-seat auditorium made of raw steel and plywood, while the rough sawn timber cladding refers to the National Theatre’s iconic board-marked concrete, and the modelling of the auditorium  and its corner towers complement the bold geometries of the NT itself. A temporary foyer has been carved out from the space beneath the NT’s external terraces and provides easy connection to the existing foyers. The Shed’s brilliant red colour covering the entire mass of a form without doors or windows, announces its arrival boldly against the concrete bulk of the NT, giving it a startling and enigmatic presence.

The Shed also represents another step in Haworth Tompkins’ ongoing project to research sustainable ways of making theatres. Built of materials that can be 100% recycled and fitted out with re-used seating, The Shed is naturally ventilated, with the four towers that draw air through the building providing its distinctive form.

/wp-content/uploads/2013/04/_c_Vru0UnPZfTTGaWix-D1u4fCvgXUG9sXpia-0Fwx0Jw2Pj2Kz6H4maeObkmqKDxyH1EReacBCrlWuQb6_GIUUFLPs5JyCeiyS.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_EHP_JZpGJ5K-p4jmhzqEM2OIeumQNJ-Fbfs8_z4bDwRjZxNUonG4e8s3QAhoCRKN232lgDObYmOgJWyaMbb6a5KZkPmHmnpq.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_rgoWvDx1tnzlGgi5CeUorUhjqJ_YxNN3IM-jquM72yoApDmGLVQpv-qjjjQKRwQn7v9ST9QSGpfgEnylVTSAlEIUuqSyrMGj.jpg

 

Director Steve Tompkins said:
“This collaboration has been a wonderful opportunity to explore the ways in which temporary public buildings can alter our perceptions of places and organisations. We hope The Shed will be seen as a playful but thoughtful building, both challenging and complementary to the permanent cultural architecture of the South Bank.”
 
Andy Hayles, Managing Partner of Charcoalblue said:
“Haworth Tompkins are quite extraordinary designers. They understand the needs of theatre users, encourage and elicit team-wide innovation, and manage to create buildings that theatre people love to use and audiences love to visit.   We are honoured to have jointly conceived The NT Shed with Steve and his team, and look forward to sharing the feedback from the National as they use the building to further inform our future collaborations.”

/wp-content/uploads/2013/04/_c_lvhrIxcfDtT7CyolX2qKlqGUWSu3EcXhYCpB3cC1r3YV0Epe9wngZ9jGQy7ZcdVjq_jHHlcnE2GykO5CIK-PDuLV8nhveFnb.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_3wdwFvlRnOmjYHBLjPNpUifJLhqwNWI4BIKlkxk5RlLfV7YOGrXHbJmjbepLrzpaqCy11bWHAqxStqvf2Pvd6hLBCFvSdaHR.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_pGvWGq2lg71eaeI0qV1YyakdOqz9u2J7do4XMKArN-96uFtDmZmYcs4vHpfDNxDH17uEp73etGOsWRL5rjld55TJoQgHXJLc.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_adtjznTumva9ZoBmJPZVbjEu42Gtid1g_EArt_SKKpbAFVV4BIxGSovbB3k6f2SoyqqIHCFzsRW2trTWllbwC25UrrPeSenp.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_T0ASv80dr6hCmkNwMjI0uxC6bESj6fMkwZOElwlVlR6w5P-BvBVrUbLCAK0tEv5j3SUrCFgj6Xtga69A5rXBZ8RVxdsqF2h6.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_J0vOZbckvif2cYdOceUduBAZJTj1QBTO2ee4W0n7dKjoJE09_EaAbPY_sRJZ2eU8tETGWYOa7_KxKn18JU2UMD2xhoexeDYc.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_9AMhRo9DPLjyXfvT67E1lZEyfVPl3VQ7RHcz7Wu7nDGWV1n8ArxgLTPUL_wmx8iQ8UjqgSDAAUROmMEI3hMDbZ98hwvw2yie.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_LY56PLQorOfwS9-MA7Lt2h-0b4DLz3x92qlKxkktLTSAbo9haA-xffAxBYBEhEYgm9udHW7P6TJVREVGi4Y3REjNKTxLiYLX.jpg

 

About Haworth Tompkins
Haworth Tompkins is an award-winning British architectural studio united by a commitment to integrity, intellectual quality, and the art of making beautiful buildings.Founded in 1991  by Graham Haworth and Steve Tompkins, the studio has an international reputation for award winning theatre design. Haworth Tompkins was part of the Gold Award UK winning team at the Prague Quadrennial and was chosen to exhibit work at the 2012 Venice Biennale. Steve Tompkins is a contributor to Theatrum Mundi,  a research forum  led by Professor Richard Sennett, which  brings architects and town planners together with performing and visual artists to re-imagine the public  spaces of twenty-first century cities. He sits on the advisory board of performance industry sustainability lobby group Julie’s Bicycle.Acclaimed performance projects include the Royal Court, the Almeida temporary theatres at Kings Cross and Gainsborough Studios, Snape Maltings, and the Young Vic Theatre (shortlisted for the RIBA Stirling Prize in 2007). The studio is currently working on a number of cultural projects for clients including the National Theatre, Chichester Festival Theatre, the Royal College of Art, London, the London Library, Battersea Arts Centre, the Donmar Warehouse, the Bush theatre, and the Liverpool Everyman theatre.

 

About  National Theatre Future
NT Future is a £70million  redevelopment programme which will transform the facilities the National offers audiences and artists, enhance the building’s relationship with the surrounding environment, and place education firmly at the heart of its mission.The National opened its doors on the South Bank in 1976. Since then there have been significant changes to the way theatre is made, shared and experienced. NT Future responds to these changes by opening up the National Theatre building to allow audiences closer engagement with the theatre, both on stage and behind the scenes.Over £65m has been raised towards the £70m target, thanks to the generosity of the Arts Council, the Heritage Lottery Fund and a number of individuals, trusts and foundations, and the National’s own earnings from War Horse.  An audience appeal has been launched to coincide with the first phase of construction work – a new production centre, the refurbishment of the Cottesloe (which will re-open in spring 2014  as the Dorfman Theatre), and the creation of the Clore Learning Centre. Regeneration of the river front and main foyers will follow. The project, designed by architects Haworth Tompkins, is scheduled for completion at the end of 2014, and the National Theatre will remain open throughout the redevelopment.

/wp-content/uploads/2013/04/_c_PlIFQ4obc28HaRx9y0_Dbz4ZLfNXosrvK2tpV8o58KsdBI4wV3bSZLKhDpXZ1uwI4tbGQMF1bcVjuShKn4Llclp1l8N9b9d-.jpg

IMAGE © HAWORTH TOMPKINS ( Below all images © HAWORTH TOMPKINS )

Design Team
Architect:  Haworth Tompkins
Steve Tompkins, Paddy Dillon, Shane McCamley
Client: National Theatre
Theatre Consultant: Charcoalblue LLP
Structural Engineer: Flint & Neill Ltd
Services Engineer: Ingleton Wood LLP
Quantity Surveyor: Gardiner & Theobald LLP
Acoustic Consultant: Arup Acoustics
Access Consultant: All Clear Designs Ltd
Fire consultant: LWF
Contractor: Rise Contracts Ltd
Data
Address: South Bank, London, SE1 9PX Start Date: September 2012
Completion Date: February 2013
Construction Cost: £1.2m
Auditorium Dimensions: 14.8m x 18.3m x 8.7m (h) (16.4m high including chimneys)
Gross Internal Area: 628m2
Seating: Thrust Grnd = 146 (or 134+6 disabled) Thrust 1st = 71
Thrust total = 217 (or 205+6 disabled) seats
In-the-round Grnd = 175 (or 164+6 disabled) In-the-round 1st = 101
In-the-round total = 277 (or 265+6 disabled) seats 

/wp-content/uploads/2013/04/_c_5ZqhTRqeUKCiXfuzRnwN8a_HesX5a4c_qHdrTZPVadpnZPbBK_VroQZKM5m-hzminYeSEeTnMzwf7zjV2wRRj0RVxYBLqMWu.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_SVVWucf4GTcVOFqfGFTEeHcnjsrbXUMNmhYgHmrzDXmnW3YUtn-avTGZxwtvdR-rFzGue81MaYRc29dR6UNdv4v9nNhciHr7.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_ELd0_pklmm5mvGDJNZQJLkAnwTSw8EFT2UJqfSyulBIBEr3ziBPPq1VvdG07dywsc2zBx-23anW_S13_usuLJC6_o96-ucvQ.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_cAv3UmHd-Uer_6Rtc9hdkuJ1aCitz1piualoJSZa-9xkySqcBxFeqF3T6-j97GKM16MJrxy2HEPdMH1Uk6SKbZqXqY4YGetQ.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_6y4oLlU4O7VJA96GRtb5sJyYLUogFYV8yoG1ViHas1od9efrGtp44sLHQrh-7qoabTRCIe66frPWgfa3JC9A8A2nBNCaCqlu.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_iP7BZdaHmDICp227QVmdxDMoY73hFBohm5ohkkZmd71zRP9_dtOsGzjKmDyV7yJIBc3gppY6OrvU-BHwD8DNSTu53Ux4iXV0.jpg

/wp-content/uploads/2013/04/_c_D6bi-znlkf3HBtBNwBkiYPcfEaaZ9bwzEOMko288QFqt_U59s2bSwAtLB-IOz9U-EUY5OvnVS4pzednuxk9KTGi-t0HCW5gr.jpg

 

MORE:  Haworth Tompkins,更多请至:Haworth Tompkins on gooood 

Post a Comment