The Second Coffee Brewers, Shanghai by STUDIO DOHO

the fully-operable facade interacting with the street

Project Specs

Location:

非常感谢 STUDIO DOHO 予gooood分享以下内容。更多关于:STUDIO DOHO on gooood. Appreciations towards STUDIO DOHO for providing the following description:

禾少咖啡是一家精品咖啡馆,专门提供特色咖啡和特别的冲泡方式,包括氮气咖啡,冷萃咖啡,以及其他类型的各种冲泡方式。“品味每一刻”是这家咖啡馆的灵魂,客户对咖啡和美好生活充满热情,受到这一启发,我们的目标是创建一个承载这样的美好体验的绿洲。这个空间不仅要让客人感受到轻松惬意的氛围,也要让咖啡师更加高效的完成工作,同时给客人提供更好的服务体验。

▼店铺外观
the exterior view © STUDIO DOHO

The Second Coffee Brewery is a boutique coffee house that specializes in specialty coffee and brewing methods, including nitro coffee, cold brew and a wide range of other brew types. Inspired by the Client’s passion for coffee and enjoyment, “savor each second” is the spirit behind this café, for which we aimed to create an oasis of indulgence. A space that not only provide the guests with a relaxed atmosphere, but also enables the barista to work efficiently and provide a true craft experience for the guests.

▼轴测图
the axonometric drawing © STUDIO DOHO

明亮的白色立面搭配橙色和舒适的木色,让这个咖啡馆在街道上脱颖而出。咖啡准备区在靠窗的位置,打造出一种橱窗展示的体验,让路人在步行的同时也可以观看到咖啡的制作过程,欣赏匠造咖啡的美感艺术。外卖窗口方便客人步入后点外带咖啡。咖啡馆的立面设计独特,它是全部可移动的,打开立面后为客人提供一个激动人心、充满活力的座位区,使室内和室外空间融为一体。

A bright white façade with orange and wood accents make a prominent presence on the street. The coffee counter is strategically placed next to the window to encourage an interaction with the outdoor and allows passers-by to see the variety of coffee making processes. The take-away window makes it easy for customers to approach the coffee bar and order take-away. A unique site opportunity allowed a fully-operable facade on the other side, which can open to allow an exciting, dynamic seating space and blur the indoor/outdoor boundary.

▼可移动立面
the fully-operable facade © STUDIO DOHO

▼“橱窗展示”
the window of display © STUDIO DOHO

▼入口
the entrance © STUDIO DOHO

室内的设计运用了少量的白色调和木质装饰,打造出一种简约风格,搭配薄荷绿色和橙色,让空间更显清新自然。中岛地面的水磨石设计模拟了一种自然的室外风格,让室内的人拥有在室外享受咖啡的自在感觉。为了强化手作咖啡的概念,室内也有很多精心制作的元素。从座位设计到特色零售货架,以及门把手的细节处理,各种小惊喜贯穿其中,最大限度地提升咖啡馆的体验。

▼从室内看可移动立面
view of the fully-operable facade from the indoor space © STUDIO DOHO

▼不同风格的卡座
different seating areas © STUDIO DOHO

▼咖啡准备区
the coffee counter © STUDIO DOHO

The minimal color palette of white and wood in the interior evokes simplicity while freshness is added by mint green and orange tones. The terrazzo pattern on the center floor simulates a natural outdoor feeling, to promote the feeling of enjoying coffee outdoors. To reinforce the coffee craftsmanship, the interior too has specially crafted elements. From the booth seat design to special retail shelves and door handle details, small surprises are integrated throughout to maximize the café experience.

▼可移动展架
the moving shelf © STUDIO DOHO

▼VI标示系统设计
the VI system design © STUDIO DOHO

▼平面图
plan © STUDIO DOHO

▼立面图
elevations © STUDIO DOHO

项目名称:禾少咖啡
设计方: STUDIO DOHO
公司网站:www.studiodoho.com
联系邮箱:info@studiodoho.com
项目设计 & 完成年份:2019
主创:Xin Dogterom & Jason Holland
设计团队:赵文地,贾梦华
项目地址:上海市光复西路
建筑面积 :100平方米
摄影版权:STUDIO DOHO
客户:禾少咖啡
使用材料:木,瓷砖,阳光板

Project name : The Second Coffee Brewers
Design: STUDIO DOHO
Website: www.studiodoho.com
Contact e-mail: info@studiodoho.com
Design year & Completion Year: 2019
Leader designer:Xin Dogterom & Jason Holland
Team:Wendi Zhao, Menghua Jia
Project location: Guang Fu Xi Road, Shanghai
Gross Built Area (square meters): 100
Photo credits: STUDIO DOHO
Clients: The Second Coffee Brewers
Brands / Products used in the project: wood, ceramic tile, polycarbonate board

More:STUDIO DOHO
更多关于:STUDIO DOHO on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment