The New Historic by ADEPT

From visionary masterplan to renewed public life

Project Specs

Design:
Location:

感谢 ADEPT 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ADEPT on gooood
Appreciation towards ADEPT for providing the following description:

ADEPT和Topotek1于近期合作完成了对丹麦历史城市奥本罗的改造项目。2014年,团队赢得了该城市总体规划的草案,旨在根据历史街区的特殊条件重新设计公共空间,通过有趣的设计方法和对传统材料的新诠释来为历史中心打造全新的公共生活场所。

In Danish market town Aabenraa, ADEPT and Topotek1 have recently completed a transformation of the historic city that creates strong links between the visionary urban master plan, won by the team in 2014, and redesigned public space formed by local conditions. With a playful design approach and a new take on traditional materials, the historic center is ready for renewed public life.

▼项目概览,overview  ©Hanns Joosten

改造后,历史中心拥有了更加连贯的街道脉络以及多个新广场。从具有远见的总体规划到铺地的细节设计,设计团队通过对城市内在潜力的深入理解,为街区创造了更强的连接性和更吸引人的公共空间。

▼改造街区总平面图,site plan

Through extensive transformation, the historic center of Aabenraa has resurfaced with a more coherent street network and defined squares with individual character. From visionary plan to detailed paving, the project is born from a deep understanding of the city, clearly transforming urban potential to stronger connections and attractive public space.

▼街心广场鸟瞰,aerial view of the square  ©Hanns Joosten

▼圆形开放场地,circular open space  ©Hanns Joosten

改造延续了历史中心的既有特色、尺度以及体验感,并在此基础上新设铺地以及城市家具,将街道及广场空间转化为现代化的公共生活场所。

The transformation builds on the character, scale and experience in the historic center, but add new layers of modern identity to streets and squares. The new identity is highlighted through paving patterns and urban furniture that were designed to support various forms of public life in the city.

▼城市广场,square  ©Hanns Joosten

▼新设城市家具,new urban furniture  ©Hanns Joosten

改造区域的棕黄色瓷砖和传统的鹅卵石铺地形成鲜明对比,突出了城市的尺度感。该策略通过铺地不同的材料以及拼接模式使人们感知到空间功能的转换,并情不自禁地放慢脚步。

The playful contrast between customized yellow-brown tiles and classic cobblestones gives a nuanced experience of the scale in the city as well as an easily recognizable urban floor, laid throughout the transformed area. The patterns and materials of the paving encourage a lower speed in the transformed area while changes in material acts as the only separation of traffic.

▼特制的棕黄色瓷砖和传统的鹅卵石铺地形成鲜明对比,the playful contrast between customized yellow-brown tiles and classic cobblestones  ©Hanns Joosten

▼铺地细部,details of the paving  ©Hanns Joosten

本次改造将大尺度的城市总体规划以及小尺度的细部设计融会贯通,保证城市的统一性,同时为小型公共空间发挥自己的特色创造可能性。

In the process of creating obvious links from the grand perspectives to the smallest detail, the aim has been to establish a strong identity for the historic city center as a whole, but at the same time to allow the micro-local conditions to affect the character of the individual public space.

▼改造后的城市街道,renovated historic streets  ©Hanns Joosten

Name: Aabenraa Historic City
Year: 2015 – 2018
Team: ADEPT, Topotek1, Atkins
Location: Aabenraa, DK
Size: 16.500 m2
Client: Aabenraa Municipality
Image credits: Hanns Joosten

More:ADEPT。更多关于他们:ADEPT on gooood

Post a Comment