Tasha Tudor Homestay, China by ATDESIGN

Living a slow life

Project Specs

Design:
Location:

感谢 杭州时上建筑空间设计事务所 予gooood分享以下内容。更多关于:ATDESIGN on gooood
Appreciation towards ATDESIGN for providing the following description:

“想获得幸福,就是希望心灵得以充实。
任何人都可以活得随心所欲。”
——塔莎·杜朵

“慢活”是一种全新的生活方式与哲学, 在远离喧嚣的都市中,湖州莫干山上,一间充满“塔莎奶奶”风情的民宿正在孕育生长。创始人为三位中国德清姑娘,她们希望打造一个全新概念的中国的“塔莎花园”,为此特别邀请了设计师沈墨以及设计师张建勇共同打造。走近这座花园,幸福充满着每一个角落。

“Slow Life” is a brand new way of life and philosophy. In the city far away from the hustle and bustle, on the Mogan Mountain in Huzhou, a bed and breakfast full of “Tasha Grandma” is growing. The founder is three Chinese Deqing girls. They hope to create a new concept of China’s “Tasha Garden”. For this reason, the designer Shen Mo and the designer Zhang Jianyong are specially created. Approaching this garden, happiness is filled with every corner.

▼建筑外观,exterior view

▼从露台望向水池和庭院,the pool and courtyard seen from the terrace

塔莎杜朵改造自一间普通的农民房,打破固有的规则结构,在大面积留白的墙体上开出一个个错落有致的小窗。因地制宜,结合四周一望无际的绿色有机农场,透过大开窗的设计将绿色映入室内,无处不体现着共生与生态。“无需过多语言,一切变得简单又不简单。”诠释了设计师对塔莎杜朵的理解。

Tasha Tudor was transformed from an ordinary peasant house, breaking the inherent regular structure and opening small windows on the large white walls. Adapted to local conditions, combined with the endless green organic farms, through the design of the large window to reflect the green into the room, symbiosis and ecology are everywhere. “Without too much language, everything is simple and not simple.” Interprets the designer’s understanding of Tasha Duduo.

▼大面积留白的墙体上开出一个个错落有致的小窗,the small windows are opened randomly on the large white walls

设计师保留了原始的瓦片屋顶与横梁,外墙刷上一层大地色的涂料,置身于周围一片绿色盎然中,显得愈发温柔、沉静。

The designer retains the original tiled roof and beams, and the exterior wall is painted with a layer of earthy paint, which is placed in a green and green area, making it more gentle and calm.

▼庭院休息区,outdoor seating area

以自然喻情,往往作为设计的出发点,庭院的一角布置着一片枯山水以及休息区,以静制动,将空间利用到极致。另一边则种着原始的芭蕉叶,设计成台阶式的座椅,休憩于此,人与自然作伴,妙趣横生。我们常常说生活需要点仪式感,在塔莎杜朵便足以体验到仪式感的另一种定义,它不是庄严、沉默,而是充满温度与生气。

Naturally, it is often used as a starting point for design. A corner of the courtyard is equipped with a dry landscape and a rest area to statically brake and use the space to the extreme. On the other side is the original banana leaf, designed as a stepped seat, rested here, people and nature companionship, fun and interesting. We often say that life needs a sense of ritual. In Tasha TudOR, it is enough to experience another definition of ritual feeling. It is not solemn, silent, but full of temperature and anger.

▼芭蕉叶荫蔽下的台阶式座椅,the stepped seat covered by banana leaves

  

▼庭院步道,courtyard pathway

鸟笼式入户门设计。将小小的鸟笼放大到现实生活中,是一个自然与人文的完美共生,巨大的鸟笼像是一件装置作品引领远道而来的客人进入另外一片天地。待春天来临,鸟笼四周将会开满蔷薇花,一切显得生机勃勃,富有诗意。

Bird cage entry door design. Magnifying a small bird cage into real life is a perfect symbiosis between nature and humanity. A huge bird cage is like a piece of installation that leads guests from afar into another world. When the spring is coming, the bird cage will be filled with roses, and everything looks vibrant and poetic.

▼鸟笼式入户门设计,the bird cage design of the entrance

汀步式走道设计。在庭院间有一片景观水池和一片泳池,在穿插的水池间横置一个步道,设计师意在放缓行人的脚步,伴随着涓涓的水流声,感受最纯粹的自然风情。

Design of Ting step walkway. In the courtyard there is a landscape pool and a swimming pool. A walkway is placed across the interspersed pool. The designer intends to slow down the pedestrians’ footsteps, accompanied by the sound of the flowing water, and feel the purest natural style.

▼景观水池和步道,landscape pool and walkway

入户“木盒子”设计。进入室内前,需经过一个“木盒子”,拾级而上,迎面而来的便是满眼的绿色植物。巧妙地将人、物、空间相融合,使空间不再单调而是相互关联,处处体现着设计思考。

The “wooden box” design of the household. Before entering the room, you need to go through a “wooden box” and pick up the stairs. The oncoming green plants are full of eyes. Cleverly integrate people, things and space, so that the space is no longer monotonous but related to each other, reflecting design thinking everywhere.

▼从“木盒子”进入酒店,the “wooden box” of the household

步入室内,将空间做了动静分区,一层原本的房间打通,变成了全开放共享的空间。并且做了下沉式设计,将空间聚焦于此,冬天可以感受火炉带来的温暖,透过拱形的大玻璃眺望远方极致的风景,享受慵懒自在的时光。墙体与火炉的穿插式设计,提升空间趣味性。

Stepping into the room, the space was moved and partitioned, and the original room was opened, which became a space for full open sharing. And it has a sunken design, focusing on the space. In winter, you can feel the warmth brought by the stove, and look at the far-reaching scenery through the arched glass to enjoy the lazy time. The interspersed design of the wall and the stove enhances the fun of the space.

▼首层全开放共享的空间,a space for full open sharing

  

▼墙体与火炉的穿插式设计,提升空间趣味性,the interspersed design of the wall and the stove enhances the fun of the space

  

▼室内细部,interior detail

  

▼下沉空间,the sunken seating area

▼靠近庭院的公共空间,communal area opening to the courtyard

  

可以看到另一边放置着木桌与坐垫,周围植物环绕,仿佛置身于大森林中,没有过多的装饰,希望室内是安静简单的,更多地是享受户外的自然,营造塔莎奶奶式的被植物围绕的自在空间。

You can see the wooden table and cushion on the other side, surrounded by plants, as if you are in the big forest, without too much decoration, I hope the room is quiet and simple, more to enjoy the nature of the outdoors, to create Tasha grandma The free space surrounded by plants.

▼公共空间细部,public area

▼楼梯间,stair

房间的设计将白墙与木质材料相结合,将空间变得自然纯粹,配以现代化简约的装饰,以黄铜材质家具为点缀,映出低调与雅奢,提升室内的整体气质。

The design of the room combines white walls with wooden materials to make the space natural and pure, with modern minimalist decoration and embellished with brass furniture, reflecting the low-key and elegant, enhancing the overall temperament of the room.

▼客房内部,guest room interior

  

▼卧室,bedroom

▼带天窗的阁楼式房间,attic room with skylights

▼白墙与木质材料相结合,white walls are combined with wooden materials

   

▼客房休息区,seating area

▼客房细部,interior detailed view

  

  

▼浴室,bathroom

  

SPA区的设计也是别具一格,通透的大玻璃、将四周大片竹林风景引入室内、雅致的江南风情顿时发挥地淋漓尽致,自然环境与空间相结合,万物归一,无不体现着对生活本质的向往。

The design of the SPA area is also unique. The transparent glass and the surrounding bamboo forest scenery are introduced into the interior. The elegant Jiangnan style is vividly exerted. The natural environment and space are combined, and everything is one, all of which embodies the longing for the essence of life.

▼SPA区,SPA area

值得一提的是塔莎杜朵拥有着三位主人,三颗树以及三种仪式感,让一切变得更加值得玩味。相信经过岁月的打磨,会越发富有魅力。

It is worth mentioning that Tasha Dudu has three masters, three trees and three senses of rituals, making everything more interesting. I believe that after years of polishing, it will become more and more attractive.

▼露台,terrace

▼夜景,night view

▼首层平面图,ground floor plan

▼标准层平面图,typical floor plan

▼剖面图,sections

项目名称 :塔莎杜朵民宿
设计单位:杭州时上建筑空间设计事务所
公司网站:www.atdesignhz.com
联系邮箱:443988502@qq.com
设计内容:空间设计
主案设计:沈墨 张建勇
设计团队:王雯婷 唐宜
项目规模 :1300 ㎡
施工负责人 :张泽南
项目摄影:叶松
项目地址:湖州莫干山
完工时间 :2018/6

More:杭州时上建筑空间设计事务所 。更多关于:ATDESIGN on gooood

Post a Comment