School Canopy in Santarém by extrastudio

Shiny canpoy with a gradated colour.

Project Specs

Location:

非常感谢 extrastudio 予gooood分享以下内容。更多关于他们:extrastudio on gooood.
Appreciation towards extrastudio for providing the following description:

Romeira是一个未受破坏的小村庄,坐落于里斯本北方100公里处。尽管一些公司将自己的主要生产中心迁移到这里促进了经济的增长,但其人口数量近年来还是停滞不前。为了减轻这种状况,市政府举办了一次设计竞赛旨在改建小学和幼儿园,此次设计的顶棚为小学和幼儿园提供了室外的遮挡。

Romeira is a small, unspoilt village located 100 kilometres north of Lisbon. Although there has been economic growth in the region (several companies have moved their main production centres here), the population of Romeira has remained stagnant in recent years. In part to counteract this, the municipality held a design competition for the upgrade of its primary school and kindergarten, which included the design of a canopy to provide a shelter for both.

▼建筑外观,External View

1-School Canopy in Santarem by extrastudio

2-School Canopy in Santarem by extrastudio

在考察基地后,设计师主要关注如何加强学校的公共特点并将这个顶棚与整个建筑连贯为一体。竞赛规定顶棚应位于两栋现存建筑的中间,设计师决定违反规则将其迁移到学校的入口处。这样一来,顶棚不仅连接了两边的建筑,还与街道相连,顶棚的遮盖区域延伸到外部加强了学校在村庄中的存在感。

After visiting the site our main concern was how to enhance the public character of the school and give coherence to this small conglomerate of buildings. Going against the competition rules, which defined the canopy’s location between the two existing buildings, we decided instead to place it near the school’s entrance. With this gesture the canopy connects the buildings to each other and also to the street, extending the covered area to the outside and reinforcing the school’s presence in the village.

▼顶棚底面涂有粉红色渐变到明黄色的光泽搪瓷漆,underside covered with glossy enamel paint in gradated shades from pinkish red hues to sunny yellow

4-School Canopy in Santarem by extrastudio

5-School Canopy in Santarem by extrastudio

6-School Canopy in Santarem by extrastudio

7-School Canopy in Santarem by extrastudio

顶棚的顶面覆盖着铺有大理石灰尘的沥青膜,与对街的白色圆顶教堂形成呼应,并将建筑结构消隐于其中。顶棚底面的只能从操场上看到,其覆盖着由粉红色渐变到明黄色的光泽搪瓷漆。

The top face of the canopy is covered with an asphalt membrane, coated with marble dust, which echoes the white church cupola across the street and grants a discreet presence to the structure. Its underside, visible only from the playgrounds, is covered with glossy enamel paint in gradated shades from pinkish red hues to sunny yellow.

▼光泽搪瓷漆试验,glossy enamel paint testing

8-School Canopy in Santarem by extrastudio

▼平面图,Floor Plan

9-School Canopy in Santarem by extrastudio

▼剖面图,Section

10-School Canopy in Santarem by extrastudio

11-School Canopy in Santarem by extrastudio

▽立面图,Elevation

12-School Canopy in Santarem by extrastudio

13-School Canopy in Santarem by extrastudio

Credits
Location: Romeira, Portugal
Program: Extension of an elementary school and kindergarden, 1st prize on invited competition with Oficina dos Jardins
Year: phase I (2008-2010), phase II (2015-2016)
Client: Santarém Municipality
Architecture: João Caldeira Ferrão, João Costa Ribeiro, Andreia Teixeira, Filipa Ferreira, Maria João Oliveira, Tiago Pinhal
Landscape Architecture: Oficina dos Jardins lda
Consultants: PRPC Engenheiros lda (structural engineering, plumbing), Energia Técnica lda (electrical, telecomunications and safety)
Construction: Fialho e Paulo lda Photography: João Morgado

More:extrastudio,更多关于他们:extrastudio on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment