Samara Restaurant by Mutuus Studio

Simple ingredients, warm Spaces

Project Specs

非常感谢 Mutuus Studio 予gooood的分享以下内容。
Appreciation towards Mutuus Studio  for providing the following description:

Samara是位于西雅图日落山附近的一间精品餐厅,提供以传统养殖动物、本地农产品为主要食材的菜肴和生物发酵葡萄酒。这种专注于简单食材的理念也影响了餐厅的整体设计:采用最简单和基础的材料打造出优雅精致的用餐环境。

Samara is a small neighborhood restaurant in the Sunset Hill neighborhood of Seattle with a menu that focuses on heritage breed animals, local produce, and biodynamic wines. This focus on simple ingredients was a driver that helped steer the design towards articulating simple and elemental materials to realize a beautifully composed space for dining.

▼餐厅外观,Restaurant exterior ©Kevin Scott Photography

餐厅设有38个座位,空间紧密却不拥挤。可容纳六人的厨师吧台,需要在顾客与厨灶之间建立一种联系和亲密感的同时保持合适的距离。这种设计更像是在家里招待客人,让人感觉亲切又舒心。尽管西雅图以阴雨天气著称,人们仍然喜欢在就餐时欣赏室外的街景。于是,设计团队特别在餐厅舒适的前窗旁布置了餐桌。空间对于厨师和食客而言同样重要,因此餐厅的非用餐区域也时刻保持整洁,以营造出一种有意识的整洁和舒适感。

▼吧台在顾客与厨灶之间建立了一种联系和亲密感,The bar creates a connection and intimacy between the customer and the kitchen stove ©Kevin Scott Photography

▼厨师吧台,The chef bar ©Kevin Scott Photography

With seating for 38, the space is intimate without feeling crowded. The chef’s counter, with seating for six, was critical to get right. It needed to be intimate and connected to the hearth but not feel like it put the chef on stage. More like being hosted at someone’s home than putting the staff on display. Even with Seattle’s reputation for rainy weather people still like to be connected to the outdoor neighborhood streetscape when dining so we organized the table layout next to new large operable windows at the front cozy corner of the restaurant. Realizing that space was just as valuable for those preparing the meals, as well as those enjoying them, the back of house remains uncluttered and creates a sense of purposefulness and ease.

▼餐厅设有38个座位,空间紧密却不拥挤,With seating for 38, the space is intimate without feeling crowded ©Kevin Scott Photography

▼餐厅内部大量使用了容易让人联想起森林的大地色调,The interior of the restaurant is heavily accented with earth tones reminiscent of the forest ©Kevin Scott Photography

设计团队把在这里用餐的气氛比作一幅荷兰静物画。整间餐厅充斥着丰富的、情绪化的简单元素。即使是一口简单的铜锅也能激发设计灵感,而时间的痕迹则会让建筑变得更有人情味和吸引力。这样的理念在空间的设计中也得到了很好的体现:从定制的镀铜板和镀铜垂饰、手工制作的丹麦砖、肥皂石厨师吧台和酒水台、再到色彩丰富的木材。所有这些简单的材料,都将随着时间的流逝和使用的痕迹而变得更加美好。

▼时间的痕迹则会让建筑变得更有人情味和吸引力,Traces of time make buildings more human and attractive ©Kevin Scott Photography

▼餐厅使用了大量深色的橡木镶板和护墙板,The sapce is heavily paneled with dark oak and clapboard ©Kevin Scott Photography

We liken the dining atmosphere to a Dutch still life painting. It’s rich and moody with an elemental simplicity. The simple copper pot was an inspiration to us. Something utilitarian that only gets better with age and patina. We designed the space with this in mindknowing that the evidence of time in architecture makes spaces feel more human and inviting. We carried this theme throughout the restaurant with custom patinaed copper panels, custom patinaed copper pendants, handmade Danish bricks, a soapstone chefs counter and bar, and richly stained wood. All simple materials that will get better with age and use.

▼与餐厅气质相符的静物画,The still life painting that accords with dining-room temperament ©Kevin Scott Photography

▼静物画细部,Details of the still life painting ©Kevin Scott Photography

设计主旨是打造一个小型的、精致且私密的邻里小酒馆。位于餐厅中央的是多层木架烧烤炉和烤箱。它们的火光使空间充满了温暖和烟雾朦胧的气氛。在芝加哥长大的客户希望将自己喜欢的工匠风格带入餐厅的设计中。毕竟这样的设计让人感到熟悉放松却又永不过时。

The design brief was to create a small, sophisticated, and intimate neighborhood corner bistro. Central to the restaurant is the multi-level wood-fueled grill and oven. The experience of the fire in the grill and oven permeates the space with a warm and smoky ambiance. The client, who was raised in Chicago, wanted to bring a little of the craftsman style that he loved to the design of the restaurant. As a result, the design feels reassuringly familiar and yet timeless.

▼烤炉细部与炊具,Details of the oven and the cooker ©Kevin Scott Photography

建筑材料的色彩灵感源于烧焦的木头和铜制炊具。选择铜而不是其他金属作为餐厅元素,是因为它与烹饪息息相关。餐厅内部大量使用了容易让人联想起森林的大地色调。用餐区直接通往烤架,确保客人在厨师准备食物时可以坐在前排中间位置。深色的橡木镶板和护墙板包裹了空间的一部分和酒吧前沿,空间的平衡感则由在建造过程中故意暴露在外的一部分防火墙来体现。

The material palette takes cues from charred wood and copper cookware. We chose copper as our metal over blackened steel or other more conventional metals because of its connection to cooking. Inside, rich earth tones dominate, bringing to mind a tranquil wooded understory. The dining area opens directly to the wood-fired grill, ensuring that guests have a front-and-center seat to the preparation of their food. Dark-stained oak paneling and wainscoting wrap a portion of the space and the bar front, while the balance of the space features a section of the building’s original firewall that was revealed during construction.

▼所有的墙体和门窗都保持了统一的色调,All the walls and doors and Windows have maintained a uniform tone ©Kevin Scott Photography

▼木质与金属元素的使用相得益彰,Wood and metal elements complement each other ©Kevin Scott Photography

每种食品原料和元素在餐厅的设计过程中都得到了充分的重视。Samara的目的是让来此用餐的顾客拥有一种仪式感和存在感。简洁的设计元素和来源清晰的食材,能让顾客更加心无旁骛地享受用餐的过程。而这正是餐厅老板和员工最想看到的。

Each ingredient and each element of the restaurants design are given full weight. It was paramount that the mission of Samara was to give the restaurant patrons a heightened sense of the ritual of enjoying a meal and their presence in the space. Keeping the elements, ingredients, and materials clear allows the patrons to be present and focused on their experience. This is also true for the client and staff to do their best work.

▼简洁的设计元素和来源清晰的食材,能让顾客更加心无旁骛地享受用餐的过程,Keeping the elements, ingredients, and materials clear allows the patrons to be present and focused on their experience ©Kevin Scott Photography

▼Samara的目的是让来此用餐的顾客拥有一种仪式感,It was paramount that the mission of Samara was to give the restaurant patrons a heightened sense of the ritual of enjoying a meal ©Kevin Scott Photography

▼餐厅平面图,Plan ©Mutuus Studio

Samara Restaurant: 6414 32nd Ave NW, Seattle, WA 98107
Client: Chef Eric Anderson
Architect: Mutuus Studio 802 6th Ave South, Seattle, WA 98134
Website: www.mutuus-studio.com
Instagram: Mutuus_Studio
Design team: Jim Friesz (Project Architect) ,Kristen Becker (Project Manager), Saul Becker (Lighting design / Materials fabricator), Danielle Farrell (Staff)
Contractor: Plumb Level Square
Photo Credit: Kevin Scott Photography

More:Mutuus Studio

Post a Comment