Restaurant La Hermosa by ZOOCO ESTUDIO

Unifying space by parallel wood planks.

Project Specs

Location:

感谢 ZOOCO ESTUDIO 对gooood的分享。更多关于他们:ZOOCO ESTUDIO on gooood
Appreciation towards ZOOCO ESTUDIO for providing the following description:

该项目位于桑坦德的Tetuan街,是全市美食活动的主要场所之一,拥有许多传统海鲜餐厅。该餐厅则提供了不同的美味,厨师在休闲、创新且新鲜的环境中用不同的技法烹饪当地食材。

The Project is situated in Tetuan Street in Santander. It is one of the main spots of the gastronomy activity in the whole city where the traditional seafood restaurant are abundant. “La Hermosa de Alba” proposes a different cuisine, based on the product of the land and applying different culinary techniques, in a casual, innovative and fresh environment.

▼项目概览,overview © Imagen Subliminal

该项目面积不大,位于东西两侧是封闭实墙的建筑中。北侧立面是餐厅入口,南立面面向庭院。

The place is small and is located in a building between blind walls. It is accessed from the north with a small facade, while the south facade faces a courtyard.

▼入口,entrance © Imagen Subliminal

墙面选用两种颜色,灰色瓷地板延伸到垂直墙面,在整个空间形成墙裙,而其余的墙体和天花选择白色材料,追求中性、明亮和基本的实用性。

Treatment of the walls in two colors is proposed. The gray ceramic floor continues through the vertical walls forming a high baseboard throughout the space, whereas the rest of the vertical walls and the ceiling are white, looking for a neutral, bright and functional essence.

▼入口空间,墙面选用灰色瓷砖和白色涂料,entrance space,the walls are made of grey tiles and white paint © Imagen Subliminal

大型酒吧位于餐厅中央,不仅是空间的主要元素,也是餐厅的运营核心。木条板组成等距的纵向平行线装饰,这些“线”不断地穿过墙和天花,统一了整个矩形空间。为了解决不同的功能需求,“线”在诸如长椅、高桌、存储区和酒架等地方被打断。它们不仅整合了各种元素,也塑造了空间。根据人们所处的位置不同,产生多样的视角和框架重叠的效果。

A large central bar is presented as the main element of the space, is located in the middle of it and becoming the center of operations of the restaurant.The rectangular floor space is organized with a plot of parallel lines in its longitudinal direction, equidistant from each other. These “lines” are materialized by means of wooden slats that run continuously through the walls and ceiling. The “lines” are broken to solve the different functional needs, such as running benches, high tables, storage areas, the bottle rack, etc. At the same time that they order elements, they sculpt the space, generating a multitude of perspectives and overlays of frames depending on the point of view in which we place ourselves.

▼平行木条板穿过墙和天花,统一了整个矩形空间,parallel wooden slats run through the walls and ceiling, organizing the entire rectangular space © Imagen Subliminal

▼酒吧区域,部分木条板被打断 © Imagen Subliminal
bar area,part of the slats are broken

在线性木条的装饰下,金属、木材、照明等元素的搭配,加强了由重叠木条板创造出几何空间的趣味性。

The rest of the elements such as metal carpentry and lighting, continue with the formal linear premise, enhancing the game of overlapping patterns and geometries raised by the wooden slats.

▼就餐区,金属、木材、照明的搭配加强了空间趣味性,dining area,the combination of metal, wood and lighting enhances the interest of the space © Imagen Subliminal

▼细节,details © Imagen Subliminal

仅在立面、厨房和卫生间等特定的地方,瓷砖才变得鲜艳和突出,与榉木、灰色陶瓷和淳朴的白色墙体组合产生的中性、冷静氛围形成对比。

Only in specific places, such as the façade, the kitchen and the toilets, the ceramic tiles turned into bright colors and take importance, as opposed to the neutral and calm composition formed by the vaporized beech wood, the ceramic color cement gray and white rustic monolayer.

▼轴测图,axonometry © ZOOCO ESTUDIO

Project:Restaurant La Hermosa de Alba Santander
Year:2019
Team :ZOOCO ESTUDIO
Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez
Construction :NIMBO PROYECTOS SL

Illumination :ZOOCO ESTUDIO

Furniture :ZOOCO ESTUDIO
Photography: Imagen Subliminal

More:  ZOOCO ESTUDIO     更多关于他们:ZOOCO ESTUDIO on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment