Residence de l’Isle by Chevalier Morales Architectes

Revisiting the domestic architecture of the 1950’s

Project Specs

Location:

非常感谢 Chevalier Morales Architectes 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Chevalier Morales Architectes on gooood
Appreciation towards Chevalier Morales Architectes for providing the following description:

建筑师为一对夫妻和他们的两个孩子设计了de l’Isle住宅,重新诠释了二十世纪中期的现代美式住宅。这座独栋住宅位于蒙特利尔北部郊区的河岸边,是与过去时代的设计作品进行建筑对话的成果。建筑隐藏在一排高大的松树后,其所处的位置让自然绿化成为了项目的一部分,形成了面向河水的优越视野。

Designed for a couple and their two children, the Residence de l’Isle is a reinterpretation of Modern American Houses of the mid-20th century. This single-family home, built on the banks of a river, in the northern suburbs of Montreal, is the result of an architectural conversation with the design work of the architects of that era. Hidden behind a row of tall, mature pines, its siting allows the existing natural vegetation to become an integral part of the project while optimizing the views towards the water.

▼建筑外观,external view of the building ©Chevalier Morales

 

100×100平方英尺的方形住宅
The perfect 100 X 100 square

为了以当代手法重现一些现代主义的关键建筑元素,设计师对建筑中地面和天花的几何形式、整体木制家具以及石材铺面进行了重新构思。车库是当年郊区和机动车产业蓬勃发展的象征,被直接整合到了这栋恰好为100平方英尺的住宅中。1950年代中,私密和开放的关系是建筑讨论的一大话题。为了回应这个问题,设计创造了两个长方形的庭院。它们被植入建筑体量,将阳光带入住宅中央,同时将后院和游泳池统合在一起。这些从原始平面中探出的室外空间也帮助定义和支撑了项目室内的几何结构。借此,这栋100平方英尺的方形住宅与置于自然前景中的有序室外空间形成对话,保留了房屋周边原本的自然风光。

▼设计生成,generation diagram ©Chevalier Morales Architectes

▼总平面图,site plan ©Chevalier Morales Architectes

Revisiting some key architectural elements of modernism in a contemporary manner, the geometry of the floor and ceilings, the integrated wooden furniture and the masonry cladding have all been reimagined. The garage, a symbol of a time when suburbia and automobiles rhymed with progress and enthusiasm, is directly integrated into the house, which itself forms a perfect 100-foot square. The question of privacy versus openings, crucial in the 1950’s, enables a response that creates two rectangular courtyards. They are inserted into the volume, bringing natural light into the heart of the residence, while also integrating the back yard and the swimming pool. These exterior spaces that are extruded from the initial mass also serve to define and structure the geometry of the interior space of the project. The 100-foot square is therefore in contact with an ordered exterior space placed in the foreground of the natural setting that remains intact beyond the boundaries of the house.

▼建筑沿河外观,与自然融合在一起,external view of the building along the river, integrated with the nature ©Chevalier Morales

 

融入景观
Integration in the landscape

住宅位置重新整合了场地原本的序列,尽可能地保留了生长在基地上的树木。第一座景观庭院里种有巨大的针叶树,为汽车提供出入口。室内空间的功能布局综合考虑了建筑与街道、河流、日照朝向以及使用者需求之间的关系。起居室比其他空间低几个台阶,顶部由玻璃覆盖,在最初的单层房屋中创造出了丰富的空间体验。

The siting of the residence makes it possible to reintegrate the pre-existing alignments of the land and to therefore conserve as many existing trees as possible. Large coniferous trees were then planted in the heart of the first landscaped courtyard that provides vehicular access. The programmatic distribution of the interior spaces takes into consideration the relationship with the street, the relationship to the river, the solar orientation and the specific needs of the inhabitants. Also, the living room space was lowered a few steps and a glass pavilion has been installed on the roof. While initially design as a single-storey house, the pavilion creates a variety of spatial experiences.

▼入口车道,vehicular access ©Chevalier Morales

▼入口庭院,courtyard at the entrance ©Chevalier Morales

▼项目后部带泳池的庭院,courtyard at the back of the project with swimming pool ©上:Chevalier Morales,下:Adrien Williams

▼可以欣赏河景的露台,terrace with  view to the river ©Chevalier Morales

▼从露台看向泳池,view to the swimming pool from the terrace ©Chevalier Morales

▼围合庭院的木格栅,wooden grills enclosing the courtyard ©Chevalier Morales

更加私密的空间沿项目的南北轴设置,满足隐私的需求;起居空间则沿河分布,与周围景观的日夜变化紧密相连。车库的位置将住宅在街道上的存在最小化,同时创造出一条清晰的通往主入口的轴线。这条轴线与原有的入口道路一致,减少了对基地和自然景观的影响。茂盛的植物保证住户的隐私,并且为周边区域带来了自然的绿意。

The north-south axis of the project houses the more intimate spaces with the need for privacy, while the living spaces are spread out along the river, thereby creating a strong link with the daily evolution of the surrounding landscape. The position of the garage makes it possible to minimize the presence of the residence to the street, while still creating a clear axis that marks the main entrance. It follows the same axis as the pre-existing access road, thus mitigating the impact on the site and its natural landscape. Abundant vegetation provides privacy for the residents while offering a green and natural context for the neighborhood.

▼下沉的起居室,sunken living space ©Adrien Williams

▼起居室和餐厅,享受开阔的河景,living room and dining space with open view to the river ©Adrien Williams

▼通往夹层的楼梯,staircase connecting to the mezzanine ©Adrien Williams

▼从楼梯看向入口庭院,view to the entrance courtyard from the staircase ©Adrien Williams

▼卧室,可以享受开阔的庭院和河流景观,bedroom with open view to the courtyard and the river ©Adrien Williams

 

材料处理
Treatment of materials

项目选择与自然树皮颜色相近的材料,以同调配色的手法与周边环境融合在一起。陶土砖、木材以及石等自然材料被大量使用在墙面、檐底和地面等处。黄铜作为点缀,包裹在项目部分构件外部。正立面上设有一面巨大的飘窗,将河景引入室内,强化了设计的凉亭感。

A palette of materials, matched to the colour of the natural trees bark, makes it possible to integrate the new tone-on-tone construction into its surroundings. Natural materials, including clay brick (wall), wood (soffit) and stone (flooring are natural), have been given preference.  Brass accents have added to the project, as has metal cladding. On the front facade, a large bay window creates a visual flow through to the river while serving to accentuate the pavilion like feel of the design.

▼黄铜材料点缀空间,space accentuated by the brass material ©Adrien Williams

夹层空间让住户可以从不同的角度观赏河景,在强化空间组成的同时打断住宅的水平状态。部分屋顶覆盖带有白色颗粒的膜材,部分屋顶种有绿植,为夹层空间创造自然而舒适的环境。地热井的使用加强了建筑的可持续性,满足住宅的加热和通风需求。

The mezzanine space that allows residents to benefit from an additional view onto the river serves to accentuate the composition and break up the horizontality of the residence. Some areas of the roof are covered with a white granular membrane while others have been landscaped, offering a green and temperate environment for this level. The overall emphasis of a sustainable design approach is enhanced through the incorporation of geothermal wells that provide both heating and ventilation for the residence.

▼夹层空间,mezzanine space ©Adrien Williams

▼一层平面图,first floor plan ©Chevalier Morales Architectes

▼夹层平面图,mezzanine plan ©Chevalier Morales Architectes

▼立面图,elevations ©Chevalier Morales Architectes

▼剖面图,sections ©Chevalier Morales Architectes

Location: the northern suburbs of Montreal, Québec, Canada
Area: 580 m2
Contractor: St-Laurent construction
Structural: Latéral
Landscape: Fabrique de paysages

Architect Team 
Stephan Chevalier, Principal
Sergio Morales, Principal
Julie Rondeau, Architect
Christian Aubin, Architect
Ève Beaumont-Cousineau, Architect

More:Chevalier Morales Architectes  更多关于他们:Chevalier Morales Architectes on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment