Railyard Park by ross barney architects

Reviving historical downtown

Project Specs

感谢 ross barney architects 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们:ross barney architects on gooood
Appreciation towards ross barney architects for providing the following description:

在沃尔顿家族基金会的资助下,阿肯色州的罗杰斯市着手建设新的市中心公园,以促进经济发展、激励场所营造并且改善连通性。新公园位于罗杰斯市历史城区的东部边界,有潜力利用最近的公共空间投资并帮助城区成为游玩景点。

With a grant from the Walton Family Foundation, the City of Rogers, Arkansas has embarked on a project to design a new downtown park that will enhance economic development, spur placemaking, and improve connectivity. Situated on the east boundary of Rogers’ historic downtown district, the new park has the potential to capitalize on recent public space investments and help to make downtown Rogers a regional destination.

▼游乐场鸟瞰,aerial view of the playground © ross barney architects

该项目利用了强大的社区外联工作,帮助市政人员及居民建立主人翁意识和自豪感。设计团队通过收集了1000多个回复的线上及线下调查,确定了社区成员对公园的预期和目标。这份共同的期望突出五个重点:吸引人的、难忘的、挑战性的、美丽的以及真实的。

The project utilized a robust community outreach effort, which has helped build a sense of ownership and pride from city staff and the residents. Through a digital survey that collected over 1,000 responses and in- person charrettes the design team has helped define the park’s desired outcomes and objectives through the words of the community. This shared vision has resulted in five emerging priorities: Inviting, Memorable, Challenging, Beautiful, and Authentic.

▼丰富多样的游乐设施,various recreational facilities © ross barney architects

▼喷泉装置,fountain installation © ross barney architects

▼装置底部,bottom of the installation © ross barney architects

▼孩子们在场地中玩耍,the children are playing in the playground © ross barney architects

▼透过游乐设施的孔洞望向外部,view to the outside through the holes of recreational facilities © ross barney architects

罗杰斯市是一个经济和地理都被铁路影响的城市。首个地形图完成于1881年,铁路形成明显的分界线。公园设计忽略了铁路的屏障作用,将东西两端连在一起,形成一系列广场,在每天、每周、每月和每年中呈现出不同的样貌。这些灵活多变的空间创造出新颖且独特的节奏感,从公园延伸至邻近街道。

Rogers, as a city, has been defined both economically and physically by the railroad. The first plat of survey, completed in 1881, uses the rail to create a strong dividing line. The park’s design ignores the rail as a barrier and stitches the east and west together. The result is a series of plazas that can transform throughout the day, week, month, and year. These versatile and flexible spaces create a new and distinct rhythm that extends beyond the park into adjacent streets.

▼铁路旁的广场,plaza by the railway © ross barney architects

▼遮荫座位区,shaded seating area © ross barney architects

▼骑行广场,cycling plaza © ross barney architects

在相邻城市文脉构成的带形区域之间,一个“场所”诞生了。茂密的绿植和经过规划的空间创造出独特的公园体验,进一步推动这里成为新的中心区域,而非城市边缘。

Between the ribbons, which are formed by the adjacent city context, a “room” is created. These densely vegetated and programmed spaces help create unique experiences throughout the park and further frame this piece of downtown as the new center instead of the edge.

▼有顶活动区域,covered activity area © ross barney architects

▼夜景,night view © ross barney architects

Location: Rogers, Arkansas
Client: City of Rogers
Size: 5 Acres/200,000 sqft
Reference:
John McCurdy, CNU-A
Director, City of Rogers Department of Community Development
479-621-1186
jmccurdy@rogersar.gov
Project Team:
Ross Barney Architects, Chicago, IL – Architecture and Landscape Architecture
CEI Engineering Associates, Bentonville, AR – Civil Engineering and Land Surveying
Goodfriend Magruder Structure, Chicago, IL – Structural Engineering
HP Engineering, Rogers, AR – MEP Engineering
Schuler Shook, Chicago, IL – Lighting Design
SPAN (formerly Thirst) Chicago, IL – Branding and Environmental Graphics
AFJH Architects, Fayetteville, AR – Associate Architect
Crowne Group, Fayetteville, AR – AV Consultant
Nabholz Construction, Rogers, AR -Contractor/Construction Manager

More: ross barney architects     更多关于他们:ross barney architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment