Powell Street House by Robert Simeoni Architects

Renovation and extension of a 1930 duplex in South Yarra

Project Specs

Location:

非常感谢 Robert Simeoni Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Robert Simeoni Architects on goooood
Appreciation towards Robert Simeoni Architects for providing the following description:

这座建于1930年的双户住宅楼位于墨尔本南亚拉的一块紧凑的场地上,两间住宅分别拥有自己的外部通道。该项目的业主希望将这两间住宅合并起来。

Occupying a compact site in South Yarra, this existing 1930’s duplex comprised a ground floor and first floor apartment, each with its own external access. The owners wished to unite these two dwellings to form a single residence.

▼住宅外观,exterior view © derek swalwell

▼入口,entrance © derek swalwell

既有房屋拥有安静的内部环境和柔和的采光,为了回应这一点,设计上有意地营造了宁静的氛围,并借助既有的楼层平面创造出一道狭长的对角线景观。房屋首层实施了扩建,增加了一个带有高窗的双层体量,在营造安静氛围的同时创造出旧建筑和新建筑、以及室内和室外空间的暧昧关系。浴室区域所选用的材料均使人联想到1930年代的原始建筑。

The existing house had a quiet interior and muted light and the design was developed in response to this with a deliberate quietness, and the creation of a long diagonal view through the existing shallow floor plan. The ground floor addition formed a double height volume which incorporates a carefully located high level window and was conceived as a quiet space, with ambiguous connections between the existing and the new, the outside and inside.Bathrooms were designed with a selection of materials evocative of the 1930’s architecture of the original house.

▼室内空间,interior view © derek swalwell

▼餐厨空间,dining area and kitchen © derek swalwell

▼室内立面,internal facade © derek swalwell

▼餐厨空间细节,dining area and kitchen detailed view © derek swalwell

▼楼梯间,stairs © derek swalwell

扩建和新增的部分一般被认为是在既有结构中插入新的元素,并且与原始建筑的材料形成对比。这一点在钢制的窗框和外墙饰面上得以体现。新安装的钢制窗户搭配以透明和不透明的玻璃,形成一道独特的景观。室内空间的色彩搭配旨在连接不同的空间,并对整座住宅变化的体量和光照条件作出回应。

The addition, and the new architectural elements generally, read as new inserted elements within the existing fabric, and contrast with the materiality of the original. This is expressed in the use of steel for the window frames and external cladding. Views were curated through the new steel windows utilising a combination of clear and opaque glazing. Internal colours were selected to connect spaces, and respond to the varying volumes and light conditions throughout the house.

▼玻璃屏墙细节,glass screen detailed view © derek swalwell

▼钢制窗框细节,window frame details © derek swalwell

▼住宅立面夜景,facade night view © derek swalwell

▼原始平面,existing floor plans © Robert Simeoni Architects

▼首层平面图,ground floor plan after renovation © Robert Simeoni Architects

▼二层平面图,first floor plan © Robert Simeoni Architects

▼东立面图,east elevation © Robert Simeoni Architects

▼北立面图,north elevation © Robert Simeoni Architects

▼剖面图,section © Robert Simeoni Architects

Project size: 190 m2
Site size: 234 m2
Completion date: 2018
Building levels: 2
Project team: Robert Simeoni Architects

More:Robert Simeoni Architects。更多关于他们:Robert Simeoni Architects on goooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment