Portushome Guesthouse by Barna Architects

Returning into nature, creating a unique native atmosphere with modern elements.

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Barna Architects 对gooood的分享。更多关于:Barna Architects on gooood
Appreciation towards Barna Architects for providing the following description:

该栋度假小屋设计的首要任务是建立与环境的连接性,用当代设计元素阐释当地的自然生活环境。其次,加建于屋外的露台需与室内生活密切相关,使其成为居住生活的主要栖息地之一。

The primary task of the design was to create a guest house that is connected to the local environment, which provides a native atmosphere by making use of modern architectural elements. The secondary task was to create a space for the terrace that is in connection with the interior and can be one of the main living areas of the house.

▼建筑外观,exterior view

该建筑的形态设计和材料选择均充分尊重了场地的周围环境。设计师将传统材料运用与当代设计手法之中,裸露可见的承重结构形成富有韵律感的外立面,让建筑彰显与众不同之处。

The aim of the geometry and the materials of the building was to connect the design to the site and create a native atmosphere. We planned to use traditional materials with a modern sense of design. The load bearing structure is visible on the exterior of the building, that provides rhythm and arrangement to the facade system.

▼裸露可见的承重结构形成富有韵律感的外立面,the load bearing structure is visible on the exterior of the building, that provides rhythm and arrangement to the facade

被强化的建筑结构进一步实现了度假屋的设计理念。以1.4米间隔成对出现的结构柱式形成了建筑的主立面。玻璃门窗沿立面铺设,赋予了阳光足量的穿行空间,让人的生活与自然环境充分接触。

The structural elements are enhanced to serve the architectural concept of the house. The pillars of the structure stand in pairs, with a 1.4 meter axis distance to each other. Between the pillars are the transparent doors and windows all along the facade, providing plenty of natural light to the interior, as well as upholding a continuous connection between the inhabitants and nature.

▼玻璃门窗沿立面铺设,赋予了阳光足量的穿行空间,between the pillars are the transparent doors and windows all along the facade, providing plenty of natural light to the interior

建筑采用自承重木结构,隔离墙放置在柱子之后。除外部露台不设隔墙外,其自身结构与建筑主体结构并无二异。建筑设计充分遵循业主的设计要求,同时严格遵守Balaton丘陵地区的建设标准。

The wood frame structure is self supporting, the isolation walls are placed behind the pillars. The main building and the terrace reflect the same system of design, with the difference that the isolation walls are not included in the terrace construction. The main aspect of the design process was to imagine the requested special atmosphere of the building, and at the same time being aware of the strict local regulations of the Balaton highland area.

▼露台是居住生活的主要空间之一,terrace is another main living space

该住宅设计的主旨为:回归自然,用当代手法营造传统生活方式。住宅所有者亲自参与到建筑的概念设计阶段。建材方的紧密配合使得设计师的设计理念得以充分实现。

The leading themes for the concept were: returning into nature, creating a unique native atmosphere with modern elements. The conceptual phase was developed in collaboration with the owner. The common work with the costumer allowed us to flourish the architectural idea and to develop a system that reflects a unique native resonance.

▼餐厅、客厅及厨房,the living, dining and cooking space

▼采用当代设计手法,using modern elements

▼交通空间,the circulations pace

▼卧室,bedroom

该住宅设计充分考虑到建筑设计的基本元素,即住宅过渡空间,交通空间,室内及室外,场地环境,以及从形式与结构的角度理解人与自然关系。

The planned building points out some of the basic elements of architecture: transitional space, covered pathways, the inside and outside, locality, and understanding the relation between nature and man from an aspect of form and construction.

▼夜景,night view

▼平面图,plan

▼立面,elevation

▼剖面,section

Project name: PORTUSHOME GUESTHOUSE
Architect’s Firm: Barna Architects
Website: www.barna-architects.com
Contact e-mail: barna@barna-architects.com
Project location:
Hungary, Kisdörgicse,
Diófa u. 2-3, Dörgicse, 8244
46.9319046, 17.7317331
Completion Year: 2017
Gross Built Area (square meters or square foot): 90m2
Lead Architects:Barna D. Kovács
Other participants:
Static engineer: Sándor Styaszny, Dénes Alibán
Mechanical engineer: Géza Porosz
Custumer/owner: Csaba Antal
Execution company: Reedzone Ltd.
(eg. collaborators, clients, consultants, etc):
Photo credits: Tamás Bata
Photographer’s website: www.mifotosunk.hu

More: Barna Architects 。更多关于:Barna Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment