São Geraldo展览空间,巴西 / SAINZ arquitetura

转角遇到惊喜

项目标签

设计公司:
位置:

非常感谢 SAINZ arquitetura 予gooood的分享 。更多请至:SAINZ arquitetura on gooood.
Appreciation towards SAINZ arquitetura for providing the following description:

建筑事务所SAINZ arquitetura通过将声音、图像和气味等感官体验融入行走流线,创造出一个充满艺术感的展览空间。这个空间犹如迷宫一般,每一次转角都能带给来访者不同的惊喜。

The project was born with the goal of being a PAVILION that facilitates the visitor’s encounter with Art in an introspective and sensory way, we use sound, image, smell, and route that presents surprises with each turn, almost labyrinthine.

▼展览空间入口,entrance of the pavilion © Haruo Mikami

为了实现设计目标,建筑团队邀请了一众艺术家,希望他们能够在这个空间中进行表演或展示自己所创作的雕塑、音频和影像作品等,从而不仅创造出一个声影交织的室外空间,更为未来的一系列活动提供潜在空间。

We invite artists to present their work, whether performances, sculpture, sound, video projection and are finalizing a musical presentation schedule and some more activities.

▼展览空间外观,exterior view of the pavilion © Jomar Bragança

本项目的这个空间是几个团队共同努力的结果。负责景观设计的Marina Pimentel通过精心的设计,不仅优化了空间内现有的树木景观和行走路线,更突出了带有长凳的生活空间。这些长凳都由同一种材料打造而成,不仅给整个空间带去了一种统一感,更为人们提供了一个沉思的空间。而负责统筹艺术家和展览的Manufatura也在项目后期与内部团队合作,以期让艺术和空间更好地融合。可以说, São Geraldo是一个非常综合的展览空间,虽然它在形式上显得较为简单,但细微之处无不体现着空间的个性和特色。一系列空白的墙体赋予这个展览空间一种极大的灵活性,使其可以适应各种展览需求。行走在这个极具吸引力的空间中,每个人都能得到一种与众不同的感受。

▼迷宫般的展览空间,设置着一系列空白的墙体,the labyrinthine pavilion with blank walls ©Haruo Mikami

▼展览空间内部,树木、绿植、展览墙、坐凳和路面相得益彰,interior view of the pavilion, the trees, plants, exhibition walls, benches and flooring complement each other © Jomar Bragança

▼展览空间内部,设有一系列由相同材料打造而成的长凳,interior view of the pavilion with benches made of the same floor material © Jomar Bragança (up);  © Haruo Mikami (down)

▼展览空间内部,interior view of the pavilion © Haruo Mikami

▼展览空间内部,设置着一系列高低不同的墙体,interior view of the pavilion with walls of different heights ©Haruo Mikami

▼展览空间内部,局部设有镜面墙体,interior view of the pavilion with mirrored walls © Jomar Bragança

▼台阶细节,details of the stairs © Haruo Mikami (up); © Jomar Bragança (down)

The space is the result of the work of several teams, all in tune; Marina Pimentel signs the landscaping that has enhanced the existing trees and the route, highlighted living spaces with benches made of the same floor material that will facilitate moments of contemplation, the Manufacturing helped us curate artists and exhibitions, and finally worked with the internal team. from São Geraldo, the result is very synthetic, simple and with a lot of personality. Our expectation is that the visitor is inspired and invited to occupy the space, that each one has different experiences, we present almost a blank board and it fits everything.

▼展览空间入口夜景,night view of the entrance of the pavilion ©Haruo Mikami

▼展览空间内部夜景,night view of the interior pavilion ©Haruo Mikami

▼平面图,plan

Project Name: Pavilhão São Geraldo
Architecture Firm: SAINZ arquitetura
Completion Year: 2019
Gross Built Area: 850 sqm.
Project location: SIG, Brasília, Brazil.
Lead Architects: Eduardo Sáinz, Lilian Glayna Sáinz
Photo credits: Haruo Mikami, Jomar Brangança
Design Team: Lucas Lopes
Clients: São Geraldo
Engineering: Odisio Engenharia
Landscape: Marina Pimentel
Collaborators: Manufatura (Art Curator)

More: SAINZ arquitetura           更多请至:SAINZ arquitetura on gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »