The Coffee Prudente & The Coffee Comendador by Studio Boscardin.Corsi Arquitetura

A new way of customer service and a new way of interacting with the public highway

Project Specs

Location:

非常感谢 Studio Boscardin.Corsi Arquitetura 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Studio Boscardin.Corsi Arquitetura for providing the following description:

 

01.
The Coffee Prudente

改造城市中的片段,扩展统一的中心,提高认知,带来新观念,同时改变人们的生活习惯。在巴西库里蒂巴市中心的Prudente de Moraes街道,设计师发现了一扇小小的、曾被隔壁餐馆使用的服务门,并充分发挥了它的潜力。

lTransform small urban fragments, expand consolidated centers, raise awareness, bring a new concept and also change the routine of people. At Prudente de Moraes Street, central area of Curitiba, Brazil, a small service door that was previously unused by the restaurant next door, was potentially seen and turned into business.

▼Prudente街咖啡站,The Coffee Prudente

受日本极简主义的启发,该项目致力于为咖啡站赋予与众不同的外观,通过垂直化的立面,使原本逼仄的空间也能拥有独特的气质。仅3平方米的室内空间为布局带来了非常大的挑战,尤其是要重点考虑浓缩咖啡机的摆放位置。

▼平面图,plan

Inspired by the simplicity and minimalism of Japan, the coffee’s architectural project seeks to highlight the coffee from the other buildings next door, verticalizing the façade so that, even narrow, it has a stature. The small interior of 3m² was the big challenge, as not only did it not allow many layout possibilities, but the position of the espresso machine was crucial.

▼垂直化的立面使原本逼仄的空间也能拥有独特的气质,
by using the vertical façade, even narrow, the space has a stature

▼内部空间,internal space

▼咖啡站改变着人们的生活习惯,
The Coffee changes the routine of people

最终,咖啡站在喧闹的城市中创造了一个超越时间的场所,它不仅仅是一个建筑性的议题,而是一种全新的与公众和街道进行互动的方式和体验。

Cosmopolitan and timeless, The Coffee is not just an architectural proposition, it is an experience, a new way of customer service and a new way of interacting with the public highway.

▼街道视角,street view

 

 

02.
The Coffee Comendador

这间咖啡站同样位于库里蒂巴市中心,占据了Comendador Araújo街道上的一个6平方米的空间,与其旁边餐厅的入口融为一体,犹如一块嵌入的拼图。

A 6m2 coffee shop inspired by simplicity and Japanese minimalism, the coffee reinvents the downtown area, changes people’s routine and opens up new possibilities. In Comendador Araújo Street, downtown Curitiba, Brazil, the coffee shop was incorporated into the entrance of a restaurant, embedded as a piece in a puzzle.

▼Prudente街咖啡站,The Coffee Comendador

咖啡站的正面和侧面均以玻璃围合,使内部的空间充分暴露于街道,带来透明而又充满活力的感觉。紧凑的内部空间仅有4.75平方米,在放置设备之后最多可供两位咖啡师同时工作。侧面的玻璃门提供了出入口,此外空间后方还设有1.15平方米的储物空间。

▼平面图,plan

With a volume with front and side transparency, in its glazed side, the coffee breathes and exposes, revealing its interior, with a new dynamic of service and visibility. The small internal area of 4.75m² was the big challenge, proposed with the functionality so that up to two baristas can work simultaneously. Access is through the side glass door and the storage area, with 1.15sqm, is behind the service.

▼服务空间,service area

▼侧面的玻璃门提供了出入口,
access is through the side glass door and the storage area

纵向铺设的金属和木质板条搭配柜台的方格瓷砖,形成动态的观感。门头顶部发光的立方体使用了简单的材料,在定义入口边界的同时,也能够起到挡雨和照明的作用。

The repetition of the metallic and woody slats, both vertically, added to the checkerboard ceramic grid, give dynamics and movement. Composed of simple materials, the illuminated cube stands out, demarcating the entrance, protecting it on rainy days and shining at nightfall.

▼金属和木质板条搭配柜台的方格瓷砖,
the repetition of the metallic and woody slats is added to the checkerboard ceramic grid

▼发光的立方体能够起到挡雨和照明的作用,
the illuminated cube protects the entrance on rainy days and shines at nightfall

▼街道立面,street facade

More: Studio Boscardin.Corsi Arquitetura

 

 

Post a Comment