NormalHeights Residence by T+A Design LLC

Slow life in California.

Project Specs

Design Firm:

非常感谢 T+A Design LLC (contact: teresaxudesign@gmail.com将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards T+A Design LLC (contact: teresaxudesign@gmail.com for providing the following description:

这座住宅坐落于圣地亚哥一个安静的住宅区- Normal Heights 中, 面对着宁静的街道, 背后则是一片披满植被的山谷。 房子一共三层:地下室有自己的休闲客厅, 厨房还有客房和车库;一楼的主空间是主客厅和一间客房; 二楼是房主的主要生活空间,有主卧和一个大型衣帽间。 每一层楼都有自己的阳台, 让主人和来这里的宾客随时都能欣赏山谷里的自然风景。

The building: The house is built on a hillside, and it is located in a quiet residential neighborhood – Normal Heights in San Diego. The back of the house is facing a valley and the front of the house is facing the street and the driveway. There are three floors in total; There is the main floor, the basement and second floor. There are three bedrooms and three bathrooms, two living rooms and two kitchens. Each floor has a balcony facing the valley.

▼建筑外貌,exterior view

▼门外小景,entrance view

在给这座新建的房子做室内规划的时候, 设计团队主要的理念是创造一个简洁的空间,然后通过室内外的交流延伸增加空间的层次。 房主们工作非常忙碌,有着自己的牙医事务所,由于工作经常需要他们经常满世界飞来飞去, 这所房子其实算是他们偶尔得空时的度假屋,亲人朋友也会约在这里相聚,对大家来说是一个解压的机会, 让彼此放慢脚步细细品味生活好重整行囊让自己更好的迎接接下来的旅途。设计团队还特意使用了可回收的幕墙, 并利用太阳能作为主要功能系统, 意在对给这座宅子提供美好景致的大自然一些回馈。

This project is an interior fit-out for a newly built single family home. The design intent is to create a modern minimalistic home that blurs the boundary of indoor and outdoor living. The house is essentially a vacation home. It’s a place for family and friend reunion, place for vacation and also a place to decompress and to appreciate slow living.The whole building is solar powered and the exterior is cladded with recyclable rain screen.The client is the home-owner, who is a dentist and a dental business owner who travels around the world and collects art and home decors. The space is tends to leave empty to receive future discovered items. The design team has a vision to bring dreams to life. They interpreted the clients’ needs into design to create a unique living space. The house will not look like a typical San Diego house the client said. It should be clean, simple and bright. Necessary amenities are needed, but no clutters will be displayed. Each guest room represents a traveling or living experience.

▼简洁的空间,a modern minimalistic home

这所住宅里的每一层楼都有着大大的窗户, 让加州的阳光更好的照进每一个空间。 每一个阳台和室内空间都由折叠玻璃门相连接, 门完全打开时可以让室内外完全连接, 整个山谷都像是为自己所有。 房子里的留白空间就像是画布, 房主和朋友们从世界各地收集来的艺术作品都可以在这里展出, 纪录他们的故事和脚步。设计团队选的设计材料大多是橡木, 为空间们增添了一分大自然的气息。

There are large windows and glass walls on each floor allow sunlight to come in. The large folding glass doors blur the line between indoor and outdoor living. White painted walls are seen throughout the house. The white walls make the house look like a canvas, or a gallery, there is always an empty wall for artworks the home-owner bring home from his world travels. White oak flooring is used on all the public areas and the bedrooms, to create a natural and cozy feeling. Each guest room and bathroom design is catered to client’s needs and personal taste. The décor of each bedroom represents a cultural element that tights back to his personal living experiences. The home-owner lived in Japan for over 7 years, and one guest room is specifically designed to mimic a Japanese tatami bed and a meditation spot.

▼大大的窗户与景观相对望,the big openings face to the landscape

▼房子里的留白空间就像是画布,there is always an empty wall for artworks

主客厅里的厨房岛可供6-7个人坐, 后面的厨房储物间被一个毛玻璃的墙面隔开, 让空间显得既整洁又宽敞。主人们很少做饭, 但是却非常喜欢和朋友一起点餐享用, 厨房岛这时便成了完美的工作台, 一起看着风景准备一些小食或者是在电火炉前看看电影,都是无比惬意的事。

A build-in kitchen island can sit 5 – 6 people at the same time for dinning. Behind the kitchen is a pantry room that is divided by a full ceiling height glass wall, glazed with frosted glass and steel frame. Client doesn’t cook at home but often host party by using catering service. The large island becomes a party prep-working surface. The opposite side of the kitchen is a TV wall made out of concrete panels and electronic fireplace.

▼主客厅里的厨房岛可供6-7个人坐,a build-in kitchen island can sit 5 – 6 people at the same time for dinning

▼后面的厨房储物间被一个毛玻璃的墙面隔开, 让空间显得既整洁又宽敞,behind the kitchen is a pantry room that is divided by a full ceiling height glass wall, glazed with frosted glass and steel frame

▼一层客卧,first floor guest room

▼一层洗手间,the first floor bathroom

主卧沿墙一侧有一个橡木长椅, 可以作为额外的收纳空间,也可以放上一两副照片或画作,更适合大家惬意地休憩,对着窗外的风景沉淀下来, 放松自己。

Custom made platform bed with simple white oak headboard. The floating bench nearby creates seating and shelving space.

▼二层主卧沿墙木长椅可以作为额外的收纳空间或画作陈列,the floating bench nearby creates seating and shelving space

▼二层洗手间,the second floor bathroom

▼二层露台,second floor balcony

▼庭院小景,view in the yard

每一个卧室和洗手间的设计都是按房主的生活经历量身打造, 例如地下室的客房就有一个仿榻榻米的平台, 早上起来一睁眼面对的就是大窗外山谷里的鸟语清风,也让接下来的一整天都充满禅意。

Home theater and Japanese inspired platform bed is located on the basement. A build-in platform bed is made out of the white oak flooring, which is also used on the floor to create a seamless look. Two windows are on the platform bed allows tons of natural lights to come in and to create a view window to the valley outside. Bespoke leather floor pad is provided for a causal sitting or a good morning meditation. In the morning, guest who stays can bring in a coffee to the platform, sip in a cup of coffee, and listen to the birds chirping outside to start the day. Home theater also have a full functional open kitchen, a bar table behind a soft seated sofa.

▼地下层起居室,basement living room

▼室内细节,detail of the decorations

   

▼地下室的客房有一个仿榻榻米的平台,a build-in platform bed is made out of the white oak flooring

楼梯的扶手设计成黑色金属片的幕帘,串联起整个楼里的所有空间。 四周的墙面都是主人和客人们的展墙,让他们可以挂上有纪念价值的艺术作品或者是摆上记录生活点滴的小物件。

Long and rectangular stair rods are custom made and used as guardrail to connect the stairs, the rods start from the basement and end at the ceiling on the second floor.

▼楼梯的扶手设计成黑色金属片的幕帘,long and rectangular stair rods are custom made and used as guardrail

▼底层平面图,the ground floor plan

▼上层平面图,the second floor plan

▼地下层平面图,the basement floor plan

项目名称: Normal Heights 住宅 (或者“圣地亚哥住宅”)
项目地点: 美国, 加利福尼亚州, 圣地亚哥
总面积: 250 平方米
项目完成时间: 2017年十一月
设计团队:
室内设计师: Teresa Xu 许立
照明设计:Kevin Lee Yi 
建筑设计咨询合作:Dichen Ding 丁涤尘 dichending118@gmail.com
摄影:Jason Wang

Project name: Normal Heights Residence Or San Diego Residence
Site: San Diego, California
Total square footage: 2,700 sq.ft
Project completion date: 2017, November
Architectural interior design – Teresa Xu
Lighting design – Kevin Lee Yi
Architectural design collaborator – Dichen Ding
Photography – Jason Wang

More: T+A Design LLC (contact: teresaxudesign@gmail.com

Post a Comment