未见青山 – 慢方舍,温州 / 杭州慢珊瑚设计

在山野中,回应生活的初心

项目标签

位置:
类型:
标签:
分类:

感谢 杭州慢珊瑚设计(联系方式:hzmanshanhu@163.com)予gooood的分享以下内容。更多关于他们,请至:Slow Coral Design on gooood
Appreciation towards Slow Coral Design  (contact: hzmanshanhu@163.com) for providing the following description:

一方天地,快慢有度,动静皆然。方知,有舍方有得。

听说那里有光。有光的地方就会有故事,而很多故事来自山里、田野、树林,如果你驻足停留,它会找到你,给你温暖和光明。这束光居翠林之间,伴田野清风,来到这里,你只需放空自己,慢下来生活。

慢方舍位于温州乐清市下山头村,坐落在有着世界上最多、最长、最高,以滑梯为主题的铁定溜溜乐园中。项目围绕现代农业观光创新,结合美学、文化、在地等元素将现代设计融于乡野意趣中。

沐浴在时间光泽下,简洁安静中的质朴的美。

▼前厅,lobby  ©叶松

▼前厅细部,Details of the lobby ©叶松

There is a world, fast and slow, dynamic and static. Knowing, there is something to do.

I heard there is light there. Where there is light, there will be stories, and many stories come from mountains, fields, and woods. If you stop and stay, it will find you and give you warmth and light. This beam of light resides among the green forests and is accompanied by the breeze of the fields. When you come here, you only need to free yourself and slow down your life.

Manfangshe is located in Xiashantou Village, Yueqing City, Wenzhou City. It is located in the Tiedingyou Paradise with the largest, longest, and highest slide theme in the world. The project revolves around the innovation of modern agricultural tourism, combining aesthetics, culture, locality and other elements to blend modern design into the countryside.

Bathed in the luster of time, the simple and quiet beauty of simplicity.

▼休闲吧,Leisure ba ©叶松

▼餐厅,Restaurant ©叶松

▼亲子书吧,Parent-child bookbar ©叶松

▼包厢藏酒区,Private room wine area ©叶松

▼餐饮包厢A,Dining box area A ©叶松

▼餐饮包厢B,Dining box area B ©叶松

▼餐饮包厢C,Dining box area C ©叶松

以窗框景,一帧帧自然风光与空间相交辉映。

With window frames, frames of natural scenery and space intersect each other.

▼餐饮包厢D,Dining box area D ©叶松

从商业运营角度满足不同房型规划。每间客房大面积落地窗,最大程度引入自然采光,保证室内空间的通透。山野风光融于室内,年岁光景在窗影之间,通过日出与日落余晖,感受四季的更替。

From the perspective of commercial operations, it can meet the planning of different room types. Large area floor-to-ceiling windows in each guest room introduce natural light to the greatest extent and ensure the transparency of the interior space. The scenery of the mountains and wilds are integrated indoors, and the scenery of the years is between the windows and shadows. Through the sunrise and sunset, you can feel the change of the four seasons.

▼客房区过道,Guest room aisle ©叶松

客房室内采用质朴的老木板,结合暖白色灯光和艺术涂料将民宿融入自然。

The interior of the guest room uses rustic old wooden boards, combined with warm white lighting and artistic paint to blend the homestay into nature.

▼客房A,Guest room A ©叶松

▼客房B,Guest room B ©叶松

▼客房C,Guest room C ©叶松

望山、见田、醉心、田园

Looking at the mountains, seeing the fields, fascinated, pastoral

▼客房D,Guest room D ©叶松

▼客房E,Guest room E ©叶松

▼楼梯,由天窗照亮,staircase, lighten by skylight ©叶松

▼建筑总平面,Building master plan  ©慢珊瑚设计

▼公区平面图, Public area plan ©慢珊瑚设计

▼客房平面图,Guest room  plan ©慢珊瑚设计

▼立面图,Elevations ©慢珊瑚设计

项目名称:未见青山 | 慢方舍
设计方:杭州慢珊瑚文旅规划设计有限公司
联系邮箱:hzmanshanhu@163.com
项目设计&完成年份:2018.9-2020.7
主创及设计团队:徐晶磊、胡佳、齐俊师、陈锦辉、张弛、胡蝶、章可楠 苏炳建 | 慢珊瑚设计
项目地址:温州乐清下山头村
建筑面积:3200㎡
摄影版权:瀚默视觉 | 叶松
合作方:北京精装汇
客户:方玉友、杨丙军、蒋正剑 | 乐清慢方适文化旅游有限公司

Project Name: No green hills | Slow Fang she
Design: Hangzhou slow coral Cultural tourism planning and Design Co., Ltd
Contact e-mail: hzmanshanhu@163.com
Design & Completion Year: 2018.9-2020.7
Leader Designer & Team: Xu Jinglei, Hu Jia, Qi Junshi, Chen Jinhui, Zhang Chi, Hu die ,Zhang Ke Nan ,Su Bing Jian | slow coral design
Project Location: Xiashantou village, Yueqing, Wenzhou
Gross Built Area: 3200㎡
Photo Credits: Hanmo vision | Ye Song
Partners: Beijing Hardcover
Clients: Fang Yuyou, Yang Bingjun, Jiang Zhengjian | Yueqing manfangshi Cultural Tourism Co., Ltd

More:Slow Coral Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »