Mountain House By Studio Razavi Architecture

Simply avoiding all artificial and obsolete elements while making sure the building was entirely code compliant.

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Studio Razavi Architecture 对gooood的分享。更多关于他们:Studio Razavi Architecture on gooood.
Appreciation towards Studio Razavi Architecture  for providing the following description:

阿尔卑斯山脉上严格的建筑标准,住宅从建筑高宽比,屋顶坡度,建筑材料和窗户尺寸等都受到严格的控制,限制了这里的住宅设计灵活性。因此,为了在当地建筑限制之下设计出满意的住宅,设计师花大量的时间和经历去研究当地历史建筑,希望深入理解它们的建造形式和形成原因。设计师将这些研究信息整合到设计中,建造出既迎合当地传统建筑形态,又符合建造规范的住宅,使其成为理想的度假之所。

▼住宅外貌,full view

In this highly preserved Alpine valley, stringent architectural guidelines allow for very little freedom of architectural expression. Everything from building height/width ratio to roof slope, via building material and window sizes are strictly controlled to enforce what is locally perceived as patrimony protection but de facto creating camp architecture, endlessly mimicking traditional mountain homes. In order to circumvent these limitations we took great care in analyzing historical buildings as to understand what their forms accomplished and how they shaped the local architectural culture. We then integrated this information into our design, simply avoiding all artificial and/or obsolete elements while making sure that the building was entirely code compliant.

    

▼入口,entrance

   

▼起居室,living room

▼开放厨房和餐厅,open kitchen

▼娱乐空间,media room

▼卧室,bedroom

▼工作台,table

 

▼浴室,bathroom

▼交通空间,circulation space

    

▼观景台,terrance

▼夜景建筑,house in the dark

architect: studio razavi architecture
year: 2017
program: single family home
floor area: 200 m2
location: manigod (france)
photography: olivier-martin gambier & simone bossi

More: Studio Razavi Architecture,更多关于他们:Studio Razavi Architecture on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment