LARVOTTO, Hong Kong by STUDIO ADJECTIVE LTD.

A quiet and elegant living.

Project Specs

Design Firm :
Location :
Materials :
Category :

非常感谢 STUDIO ADJECTIVE LTD. 的分享。更多关于:STUDIO ADJECTIVE LTD. on gooood
Appreciation towards STUDIO ADJECTIVE LTD. for providing the following description:

STUDIO ADJECTIVE最新完成的住宅项目位于香港仔鸭脷洲南湾LARVOTTO,单位面积约144平方米,能饱览香港仔船厂以及山峦景致。设计团队透过将平面重新规划,将户主二人对空间「各一」的需求以设计达致平衡和谐的状态,再延伸到视觉上,以达至统一及空间感较强,舒适度高的设计效果。

At the southern side of Hong Kong, architecture and interior design firm STUDIO ADJECTIVE has designed an apartment facing the Aberdeen Harbour with a beautiful mountain view. The design intention is to lengthen the horizontal experience and introducing a airy flow to the interior that merges with the surrounding scenery.

室内客厅及餐厅,living room and dining space

设计上选用淡色木,米白色及淡灰色作为全屋主要色调,简单自然带出安静的力量。配合户主优雅悠然且井然有序的性格,团队在客厅特意设计一个达九米长的原木色大柜由玄关位置一直延伸至窗边,让户主有充裕划一的收纳空间同时达至扩阔居室视野的效果。另一伸延处理则由一幅六米长的灰色墙身由饭厅伸延至睡房,墙后隐藏两个供户主二人能同时使用的洗手间及浴室,善用走廊空间且拉长视觉感观 。沿走廊可先看见男户主特设的特大衣帽间,而女户主的则置于房间内。房间内的床架墙身的颜色和物料均统一以淡灰色和木的处理,平衡室内外的自然谧静,贯彻户主雍容闲雅的性格。另外,单位拥有优美的香港仔船厂及群山景观,设计团队在客厅的窗边设计了一排长坐椅供朋友作客的休闲座,分享优美自然景色。

The clients, a couple, requested a calm and minimal atmosphere in the apartment. The interior is unified with white washed oak and a gradient of grey textures. A 9m long custom-made cabinet wall is introduced in the living area with charcoal grey metal detail, resting in front of a light grey striped backdrop. It acts as a major storage for the apartment and also as a physical connection from the entrance to the window. Part of the cabinet has transformed to a sitting bench next to the apartment’s harbour view. As the living area extends into the bedroom, a grey wall with a wooden ceiling is being the connection of the spaces. The grey wall consists of two sliding doors concealing the bathrooms and with an array of marble detail.

平面图,plan

在客厅特意设计一个达九米长的原木色大柜,a 9m long custom-made cabinet wall is introduced in the living area

住宅享有户外美景,the apartment enjoys a view of the outside

选用淡色木,米白色及淡灰色作为全屋主要色调,the interior is unified with white washed oak and a gradient of grey textures.

 

细节处理
DETAIL

长达九米长的原木色大柜由玄关位置一直延伸至窗边,让户主有充裕划一的收纳空间同时达至扩阔居室视野的效果。柜背以淡灰色木条配以炭灰色金属为门框细节,设计细节一丝不苟。

The living room’s cabinet wall is designed with a grey striped backdrop and a oak cabinet in front. The cabinet is cantilevered with the support of dark grey metal legs. The cabinet wall serves not only as a storage area, but also as a refined backdrop for decoration and artwork collection of the owners.

原木色大柜让户主有充裕划一的收纳空间,the cabinet wall serves as a storage area

 

厨房
KITCHEN

户主夫妇都喜爱亲自下厨,设计上统一以灰色为厨柜主调,配上渐变透明玻璃厨房门,增加内外通透感。

The kitchen cabinet is a mix of grey and slate panels subtly connecting with the living area. In addition, a layer of gradient glass sliding door is used to act as a separation when needed but maintaining a level of visibility.

厨房设计上统一以灰色为厨柜主调,the kitchen cabinet is a mix of grey and slate panels subtly connecting with the living area

渐变透明玻璃厨房门,增加内外通透感,a layer of gradient glass sliding door is used to act as a separation when needed but maintaining a level of visibility

 

主人房
BEDROOM

床架及墙身的颜色和物料均统一以淡灰色和木的处理,平衡室内外的自然谧静,贯彻户主雍容闲雅的性格。

The platform bed is raised with timber frames to level with the window sill to enhance the connectivity with the view. Lighting and furniture are selected to match with the dark grey metal trimmings design.

床架及墙身的颜色和物料均统一以淡灰色和木的处理,the platform bed is raised with timber frames to level with the window sill to enhance the connectivity with the view

色调平衡了室内外的自然谧静,the colors are selected to match with the overall design

床细节,detail of the bed

居住空间各处均享受与景观的互动,the interaction with the views

 

衣帽间
WALK-IN CLOSET

户主二人均是忙碌的上班族,特别对早上时间及空间的使用均各有需求。希望设计上能做到男女各一的特大衣帽间,男女各一的浴室,男女各一的洗手间及各一用用洗手盆,各有私人使用空间而不需于上班匆忙时段互相扰让时间,毋须考虑空间不足的压力,轻松享用各自的私人空间。另一伸延处理则由一幅六米的灰色墙身由饭厅伸延至睡房,墙后隐藏两个供户主二人能同时使用的洗手间及浴室,善用走廊空间且拉长视觉感观。沿走廊可先看见为男户主而设的特大衣帽间,而女户主的特大衣帽间则设置在房间内。

Along the corridor, the male’s walk-in closet is located on the right hand side. The female’s walk-in closet is concealed behind the end wall with three doors of master bedroom. As a solution for the busy couple, especially in the morning time. The designed layout included two identical bathrooms and toilets and two walk-in closets for each of the owner. And the circulation inside the bathrooms will change when there’s a guest visiting the house.

灰色墙身由饭厅伸延至睡房,the gray wall goes through the living room to the bedroom

    

女户主的特大衣帽间设置在房间内,the female’s walk-in closet is concealed behind the end wall with three doors of master bedroom

沿走廊可先看见为男户主而设的特大衣帽间,Along the corridor, the male’s walk-in closet is located on the right hand side

男主人衣帽间细节,detail of the male’s closet

 

洗手间
IDENTICAL BATHROOM

单位本来是两个独立洗手间,把原则两个洗手间中间的墙打破,变成二人共用洗手间,可供夫妇在上班前都能同时使用。洗手盆台面铺设灰色石配合浅色木镜柜,感觉清新雅致。

The oak floor extends from the living area into the bathroom area. The wall of the bathroom is made of terrazzo, the basin is tailor-made with natural granite.

男女各一的浴室,two identical bathrooms

项目地址:香港鸭脷洲海傍道8号南湾
项目完成日期:2018年五月
项目总面积:1,300平方尺

LARVOTTO 8 AP LEI CHAU PRAYA ROAD, ABERDEEN
COMPLETION: MAY 2018
AREA: 1,300 sq.ft

More: STUDIO ADJECTIVE LTD. 更多关于:STUDIO ADJECTIVE LTD. on gooood



Post a Comment

2 Comments

  1. Profile Photo

    床马桶配比1:3,讲究

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×