Kawa Haus公寓景观设计,曼谷 / Shma

结合水景与竹木,倡导“慢生活方式”

项目标签

设计公司:
位置:
类型:
标签:

感谢 Shma 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们:Shma on gooood
Appreciation towards Shma for providing the following description:

Kawa Haus是高档公寓项目,在水渠旁设有“波浪花园”,其设计灵感来自于风中摇曳的竹子。这里享有滨水的宁静与平和,风景交错,构成别具一格的宜居空间。

Inspired by the flowing bamboo in the wind, “Kawa Haus” is a luxury residential project with a “wavy garden” situated by the canal. Embracing the waterfront’s peace and calmness, the landscapes are woven together, forming livable space with a refreshing atmosphere.

▼项目鸟瞰,aerial view © Napon Jaturapuchapornpong

入口庭院设计成“竹亭”,极具吸引力。流动的结构经由有顶步道和垂落的顶棚建立起空间联系。邻近主花园,居民会注意到“旋转桥”,它是花园里醒目的艺术品,邀请人们去往停车场上方的“竹林生活园”。在这里,所有人都可以在共享厨房和办公空间度过休闲时光,以及在绿植中的室外露台休息。小径接下来通往“芳草园”,这里是到达泳池前的香气四溢的学习空间。

The entrance court is designed to resemble “a bamboo pavilion”, attracting our focus when arriving. The flowing structure establishes a space connection through the cover walkway and drop-off’s ceilings. Approaching the main garden, residents will notice the “swirling bridge,” a striking art piece in the garden, inviting us to the upper “Bamboo Living Garden”, built above parking lots. Here, all can enjoy leisure time through indoor Coworking and Co-kitchen, along with resting in the outdoor terrace among greenery. Trails then continue to the “herbs garden,” aromatic learning space before arriving at the swimming pool.

▼共享厨房和办公区域入口,entrance of the area of coworking and co-kitchen © Napon Jaturapuchapornpong

▼“旋转桥”,the “swirling bridge” © Napon Jaturapuchapornpong

颇具吸引力的泳池是该项目的核心空间,它将所有区域联系起来,包括小型泳池、按摩池、儿童泳池和“竹棚”旁的水下座位,这些座位依次下沉,享有水池美景。这里还有可以进行多种活动的“竹亭”,以及生长在庭院周围护堤上的“蕨园”,人们可以在网状吊床、木制露台和日光露台上休息,享受水渠旁的波浪与微风。

The engrossing swimming pool tends to be the project’s main space that well connects every area together. It comprises Lap Pool, Jacuzzi Pool, Children Pool and Underwater Seatings beside “Bamboo Cabana,” arranged in descending order with an open view to the canal. There is also “Bamboo Pavilion,” where numerous activities occur, as well as the adjacent “Fern Garden” grown on berms that surround a courtyard. Here, people can spend their time with loved ones by resting on net hammocks, wooden terrace, and sunbathing terrace, observing the flowing waves and wind by the canal.

▼泳池区域概览,general view of the swimming pool © Napon Jaturapuchapornpong

▼泳池旁的下沉座位,sunken seat by the pool © Napon Jaturapuchapornpong

▼木制露台,wooden terrace © Napon Jaturapuchapornpong

▼灯光下的桥与水景,bridge and waterscape in the light © Napon Jaturapuchapornpong

▼泳池区域夜景,night view of the swimming pool © Napon Jaturapuchapornpong

该项目是真正结合水渠与流动的竹子的繁茂景观,完美地在曼谷当地运河环境中提供了“慢生活方式”。

Kawa Haus is truly a lush landscape that blends the stream and flowing bamboo together, and perfectly offers the “Slow Lifestyle,” amidst Bangkok Local Canal.

▼泳池细部,details of the pool © Napon Jaturapuchapornpong

▼小径细部,details of the path © Napon Jaturapuchapornpong

Name of Project: Kawa Haus
Location: Bangkok, Thailand
Category: Residential
Design Period: 2017
Completion Year: 2020
Site Area: 6-2-70 Rais
Client & Developer: Sansiri
Architect: Bug Studio
Interior Design: Bug Studio
M&E: ว. และสหาย คอนซัลแตนส์ (W&A)
Project Manager: Project Direction
C&S Engineering: ว. และสหาย คอนซัลแตนส์ (W&A)
Photographer: Napon Jaturapuchapornpong

More: Shma。更多关于他们:Shma on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »