IMV Digital Products Retail Store in Hangzhou, China by dongqi Architects

High-tech space in blue

Project Specs

Location:

非常感谢 栋栖 予gooood分享以下内容。更多关于他们:dongqi Architects on gooood.
Appreciation towards dongqi Architects for providing the following description:

由栋栖设计的IMV 智能品牌买手店位于杭州来福士广场1层。项目通过空间和光环境的巧妙处理,为品牌店创造出符合电子产品气质的视觉体验和良好的陈列展示效果。

IMV digital products retail store designed by dongqi Architects is located on the first floor, Hangzhou Raffles City. By creating unique space and lighting environment, architects provide good visual identity of its electronic products.

▼商店外观,store front

店内空间主要被划分为电子互动产品体验区和品牌陈列区,场地外侧靠近商场人流动线处布置可互动产品展示和演示功能,增加店铺吸引力和开放性,营造产品使用场景;内侧空间由分散的正三角形中岛展台划分成相对自由的空间,允许顾客以更加自由的浏览方式穿梭于展示产品之中。

The space have been divided into two parts, which are the interacting area and displaying area. In order to attract customers and emphasis the openness of the store, the outside of the space closed to the main circulation has been distributed into the displaying area, mainly for those interacting products. The inside of the space is filled with triangle exhibition booth that connect different circulation. It allows customers to experience both space and products freely.

▼内部分散设置三角形展台,inner exhibition space with loosely distributed triangle exhibition booth

在中岛展台设计上,创造性的使用了导光亚克力柱。每一根亚克力柱经过不同的表面打磨处理,在空间上形成通高的三棱锥发光体,同时隐藏了支撑结构。展台之间结合局部照明营造出特殊的分布形态,作为信息技术和数据流的空间意向。

In terms of the exhibition booth design, acrylic has been considered by designers. About 52 acrylic pipes together with several pieces of acrylic plates creates a full height triangular pyramid illuminant. The partial light among different exhibition booth shows the special and free distribution of the space and circulation. It reflects the concept of the information technology and data flow.

▼使用亚克力光柱装饰的展台,exhibition booth decorated by illuminant acrylic pipes

▼亚克力光柱隐藏支撑结构,bearing structure hidden by illuminant acrylic pipes

   

店铺外侧门头向内倾斜,表面由激光开孔钢板拼合,采用信息技术生成的图案透出内部蓝色灯光,强化了品牌的科技主题。服务台和展示墙柜利用特殊表面处理的不锈钢,制造光影间的相互反射,将柜体隐藏于亚克力柱构成的发光体之间,模糊了空间的边界,增加了空间的深度。

The head of elevation inclines towards interior space and use laser perforated steel plate as material. The pattern is generated by the informational technology and the blue light can penetrate through the perforated steel plate, which is a good way to strengthen the theme of the technology. The stainless steel of all the counter including service counter and the displaying wall counter has been processed specially, which can increase the refraction among different steel. As a result, the counter has been perfectly hidden and the lighting acrylic jump into the sight of the customers. Such a design blur the boundary of and increase the depth of the space.

▼不锈钢服务台反射周边环境,模糊空间边界,environment reflected by the stainless steel counter, blurring the boundary of the space

   

多媒体屏幕和墙面柱体结合,增加了产品内容的展示方式和可能性,同时屏幕本身作为空间重要组成部分增强了整体的科技气氛。

The multi-media screen is combined with the column and wall, which can possibly promote the advertisement of the products by its multi-directional exhibition. Meanwhile, as an essential part of the space, the screen is not only provide another variety displaying method, but also enhance the technology atmosphere of the space.

▼展台细部,details of the exhibition booth

   

▼材料细部,details

▼平面图,plan

▼细部图纸,details drawings

 

建筑公司:栋栖建筑设计(上海)有限公司
设计团队:姜南、谢金杋、钱江琳
项目位置:中国,浙江省杭州市
项目年份:2018.03
建筑面积:约122 ㎡
摄影师:刘瑞特

Project Name: IMV
Architect Firm: dongqi Architects
Project Team: JIANG Nan, Jinfan Xie, Jianglin Qian
Location: Hangzhou, China
Completion: 2018.03
Area: Around 122 ㎡
Photography: Raitt Liu

More: dongqi Architects , 更多关于他们:dongqi Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment