公园之家,瑞士 / Think Architecture

由蜿蜒曲折的结构体相连而成,消隐于公园之中

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

感谢 Think Architecture 对gooood的分享。更多关于他们:Think Architecture on gooood
Appreciation towards Think Architecture for providing the following description:

该项目位于公园般的基地中,由一系列自由排列的单层空间组成。连续的屋檐连接了每个结构体,形成了起伏的屋顶景观。其设计灵感和建筑高度源于该地区自然景观的轮廓,整栋建筑和谐地融入碧绿环境之中。其蜿蜒曲折的屋顶遮盖了房屋的真实尺度,凹凸不平的外观使其融于周围公园绿地。

This park-like plot comprises a collection of single-story, freely arranged spaces. The individual structures are held together by a continuous roof edge, which creates a transition with the undulating roof landscape. The volumes take their inspiration and height from the natural contours of the area and integrate themselves harmoniously into the verdant environment. This basic meandering shape disguises the actual size of the house, and its projections and recesses allow it to merge with the landscape of the surrounding parkland.

▼项目概览,overview © Simone Bossi

该项目外表覆盖浅灰色的天然条石饰面,将它们水平铺设,在外观上强调出该结构从地面生长而出。其上层边缘是连续的混凝土带,向凹凸不平的屋顶景观过渡。

The building is clad with light gray natural stone facing strips. The horizontal layering of the natural stone facing strips accentuates the natural appearance of the structures emerging from the ground. The upper edge of the single-story facade is finished with a continuous band of concrete facing, which simultaneously creates a transition with the roof landscape.

▼入口,entrance © Think Architecture

▼外表覆盖浅灰色的天然条石饰面,上层边缘是连续的混凝土带,the building is clad with light gray natural stone facing strips,the upper edge of the single-story facade is finished with a continuous band of concrete facing © Think Architecture

所有客房均直接通向花园,它们朝向公园里不同的迷人景观,有的可以欣赏山川全景,有的可以远眺苏黎世湖。平面中心的中庭将自然景观引入室内,并带来大量光线。

All rooms have direct garden access and, depending on their aspect, attractive views of the park towards the mountain panorama or down towards the Lake Zurich basin. At the center of the floor plan lies an atrium that provides attractive lighting and brings living nature into the heart of the house.

▼从门厅看向中庭,view from the foyer to the atrium © Think Architecture

▼中庭,将光线引入室内,the atrium,bringing light into the room © Think Architecture

▼细节,details © Think Architecture

巨大窗户突显了建筑外观,其边框由涂油橡木和经过氧化处理的金属制成。间歇设置的天窗增强了屋顶景观效果,将天光和由周围树梢形成的额外景观引入室内。

Large wood and metal windows in oiled oak and anodized metal augment the architectural appearance. Occasional skylights enhance the roof landscape, generating zenithal light and an additional line of sight to the surrounding treetops.

▼旋转楼梯,spiral staircase © Think Architecture

▼楼梯细节,details © Think Architecture

▼客厅,设有巨大窗户和天窗,living room,there are large windows and skylights © Think Architecture

▼天窗引入天光,skylights generating zenithal light © Think Architecture

▼边框由橡木和金属制成的巨大窗户,朝向山景,large oak and metal windows,facing mountains © Think Architecture

▼室内水景,interior waterscape © Think Architecture

▼浴室,bathroom © Think Architecture

地下室完全隐藏在地下,仅在挡土墙附近可见。

The basement is completely below ground and is only visible near the existing supporting wall.

▼模型,model © Think Architecture

▼平面,plan © Think Architecture

▼剖面,section © Think Architecture

Architect: Think Architecture
Photos: Simone Bossi

More:  Think Architecture     更多关于他们:Think Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »