Hoofddorp Garden Studio by Serge Schoemaker Architects

A small and calm studio blends to its green surroundings

Project Specs

Location:
Category:

感谢 Serge Schoemaker Architects 予gooood分享以下内容。Appreciation towards Serge Schoemaker Architects for providing the following description:

随着土地价格的上涨和在家办公的人数的增加,高品质的私密花园工作室已经成为了一种办公场所发展的大趋势。在荷兰的Hoofddorp,Serge Schoemaker Architects使用有限的建筑手段,设计了一座精美时尚的多功能花园工作室。该项目的最终成品是一个小尺度的用途广泛的建筑。

With the rise in both land prices and numbers of people working from home, high-quality insulated garden studios have become a big trend. In Hoofddorp, Serge Schoemaker Architects used limited architectural means to design a sleek multifunctional garden studio. The result is a small and versatile structure.

▼项目概览,overview

这座坚固精美又简洁的工作室坐落于一个狭长的基地上,紧邻着客户的独栋别墅。凭借着其完整的建筑形式和极简主义风格的细节处理,这座雕塑般的小房子在周围的传统建筑环境中脱颖而出。

The sturdy yet elegant studio is built on a narrow plot beside the freestanding house of the clients. With its monolithic form and minimalist details, the sculptural house stands out amidst the traditional buildings in the neighbourhood.

▼工作室“隐藏”在花园中,a high-quality insulated garden studio

受到场地空间和建筑施工过程的限制,建筑师决定采用预制的方式进行施工——预先在车间内将小工作室装配好,再用起重机将其放置在基地上。木框架结构的底板内铺有一层钢板,在运输过程中为建筑提供了必要的稳定性。

Owing to limited space and the care with which the structure had to be constructed, it was decided to prefabricate the house in the workshop and position it on the site with a crane. A steel plate in the floor plate of the timber-frame structure provided the necessary stability during transport.

▼人造光透过建筑表皮,冷硬而坚固的建筑呈现出一种诗意的氛围, the artificial light shines through the facade, the hard and sturdy skin acquires a poetic appearance

建筑采用红棕色的耐候性钢材作为表皮,自然地融入周边的绿色环境中。使用激光技术将各种外墙贴面板裁至不同大小,随后将其像七巧板一样组装起来。大窗的细节处并不设置窗框,表明玻璃也可以与表皮平面齐平。

Clad in weathering steel, the reddish brown object blends naturally into its green surroundings. The various cladding panels were lasered to size and then assembled like a tangram. Detailing the large window without frames meant that the glass could also finish flush with the facade plane.

▼大窗的细节处并不设置窗框,玻璃与建筑表皮平面齐平,detailing the large window without frames, showing that glass could finish flush with the facade plane

小房子的室内则是一派宁静。极简主义风格的内饰采用桦木胶合板精制而成,与风化的室外表皮形成了鲜明的对比。大面积的开窗能够确保使用者欣赏到房子周边格外迷人的绿色和水景,让人感觉仿佛置身于大自然的怀抱之中。

Inside is an oasis of calm. The minimalist interior is detailed in birch plywood, contrasting beautifully with the weathered exterior. The studio is designed in such a way that you feel totally enclosed by nature: the big window frames a surprisingly fine view of the green and watery surroundings.

▼住户透过大窗户欣赏到房子周边迷人的绿色和水景,the big window frames a surprisingly fine view of the green and watery surroundings

▼室内一派宁静,桦木胶合板构成极简主义风格的内饰,inside is an oasis of calm, and the minimalist interior is detailed in birch plywood

工作室的大门和较小的通风窗都装配玻璃,同时使用多孔耐候钢板覆盖在其表面。白天的时候,这种多孔板使阳光能够洒进室内,并且有助于通风;夜晚的时候,光线可以通过多孔板在花园中投下斑驳的光影。一旦人造光透过建筑表皮,冷硬而坚固的表皮便会呈现出一种诗意的氛围。

The access door and smaller ventilation window are fitted with glass and covered in perforated weathering steel panels. During the day the perforations admit light and air, while in the evening they cast a pleasant glow into the garden. As soon as the artificial light shines through the facade, the hard and sturdy skin acquires a poetic appearance.

▼多孔耐候钢板覆盖在门和小窗的玻璃表面,the access door and smaller ventilation window are fitted with glass and covered in perforated weathering steel panels

▼夜晚时,光线通过多孔板在花园中投下斑驳的光影,in the evening the perforations cast a pleasant glow into the garden

▼总平面图,site plan

▼一层平面图,1F plan

▼立面图,elevation

Location: Hoofddorp, Netherlands
Client: Private
Year: 2018
Status: Completed
Team: Serge Schoemaker, Alexander Beeloo, Ilaria Saggese
Photography: MWA Hart Nibbrig

More: Serge Schoemaker Architects 

Post a Comment