Flamingo Club Hotel by ZOOCO ESTUDIO

A hotel that is elegant and unique

Project Specs

Location:

非常感谢来自 ZOOCO ESTUDIO 对gooood的分享。更多关于他们:ZOOCO ESTUDIO on gooood. 
Appreciation towards ZOOCO ESTUDIO for providing the following description:

该项目对位于加那利群岛的一个酒店度假村进行了多个阶段的改造。整个度假村坐拥105500平方英尺的土地,许多形状不一且拥有宽敞露台的建筑遍布其中。整个综合体在不同阶段经过多次翻新,融合了不同的装饰、家具和设计元素,形成一种凌乱却无法定义的风格。

▼项目概览,overview

The project embraces different proceedings in a hotel resort located in the southern area of Tenerife, in the Canary Islands. In a 105500 sq ft. lot with an irregular topography that holds a tough slope, there is an ensemble of irregular terraced buildings that tend to disseminate and settle in the slope generating different platforms and levels with open spaces, buildings and terraces. The resort has been built in different phases, as a consequence of this multiple renovations, the complex has a mixture of different finishing touches, furniture and decoration elements that used to generate a messy image and an undefined style for the company.

▼酒店入口区域, entrance area of the hotel

虽然项目在不同的建造阶段具有不同的规模程序,但在一开始,设计团队就有一个清晰的想法:改造既有建筑并恢复Flamingo酒店曾经优雅、健康和独特的身份特征。为了适应这些特征,设计团队将白色用作酒店基调。竹子、玄武岩和玻璃,结合明艳的色彩元素,强调了“Flamingo”这一主题。这样一来,酒店后续的改造便有了建造蓝图。

The project has been built in different stages, with different scale procedures but with a clear idea from the very beginning: clearing up the pre-existence and recover the Flamingo’s Hotel lost identity: elegance, wellness and exclusivity. For this, the white color is used as a base, the bamboo, the basalt stone – vernacular mineral from the area- and the glass, combined with punctual colorful elements and emphasizing the “Flamingo”. This way a Master Plan is settled for future interventions.

▼酒店以白色为基调,融入了绿竹、玄武岩等元素,the hotel takes white as the keynote and integrates green bamboo, basalt and other elements

▼位于酒店一层的花园餐厅,the garden restaurant is located on the first floor of the hotel

▼位于露台的酒吧,the bar is located on the terrace

主楼作为通道建筑,包含了不同的用途:如大厅、休息室、酒吧、餐厅、商务区和酒店房间。作为酒店综合体遗留下来的部分,这栋建筑也曾经历了各种风格的混搭。经过该项目的整体规划之后,它的风格变得更加清晰和统一。

▼带有遮阳板的露天休息区,outdoor lounge area with sun shade

The main building is also the access building and it encloses different uses as the hall, the lobby, the bar, the restaurant, a commerce, public areas and hotel rooms; and as the rest of the complex it had suffered a mixed fusion of styles that now have been cleaned with this master plan.

▼餐厅带有长幅观景窗,the dining room has long viewing windows

▼从休息厅向露台看去,view to the terrace from the lobby

▼酒吧,the bar

建筑的东立面和南立面有着有机形状,西立面则更加规整。设计师在东西南角设计了一个扩展空间,目的是在有机立面和常规立面之间形成过渡,在南立面设置末端墙壁。这一扩展在遵循既有建筑本质的同时,还清理了一些不必要的装饰。那些扩建后产生的纯粹水平线,则创造出一种体量和空间的感知。

▼示意图,schematic diagram

Its east and south facades have organic shapes while its west facade is more regular and orthogonal. We have designed an extension in its east-south-west corner, the aim of this extension is to generate a transition between the organic and the regular facade that at once generates a wall ending in the south facade. This extension follows the nature of the existing architecture but cleans its ornaments and generates pure horizontal lines creating a mass and void perception materialized in mass and glass.

▼建筑的不同立面以及扩建空间,different facades and extension spaces

主建筑被设置在外立面的背后,以确保项目整体的完整性和连续性。这个水平条带并不像看起来那么简单,它们包含了这栋建筑的不同用途。在地下室隔层有一个商务厅,餐厅和一个带遮阳板的露台则位于酒店一楼。

The structure is set back from the facade plan so the integrity and continuity are assured. This horizontal bands are not a simple anecdote, they embrace the different uses of this main building. There is a commerce in the semibasement level, the restaurant is at the ground floor and there is a covered sun deck in the first floor.

▼夜幕下的酒店餐厅,the hotel restaurant at night

▼平面图,plan

▼剖面图,section

Project manager Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez
Collaborators Beatriz Cavia, Beatriz Villahoz.
Photographer Imagen Subliminal www.imagensubliminal.com
Construction Tenalba and Anso
Lighting project ZOOCO ESTUDIO 
Furniture design ZOOCO ESTUDIO

More: ZOOCO ESTUDIO       更多关于他们:ZOOCO ESTUDIO on gooood .

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment