芬奇寿司餐厅,意大利 / Studio Didea

霓虹灯的都市美学

项目标签

设计公司:
类型:

感谢 Studio Didea 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Studio Didea on gooood
Appreciation towards Studio Didea for providing the following description:

近日,Studio Didea事务所将一个自助洗衣店改造成了寿司餐吧。芬奇寿司位于巴勒莫马西莫剧院附近的一座历史建筑内,这里以都市风与简约风相结合的独特氛围而著称。

Studio Didea recently completed the conversion of a former laundromat into a sushi bar. Located in a historical building near Teatro Massimo (Palermo), Finch Sushi stands out for its Hype vibe mixing an urban style with a minimalist design.

 ▼餐厅入口
view through the entrance © Serena Eller

从平面来看,将这里改造成餐厅具有很大难度,建筑师决定将空间重新组织为3个仅有几平方米的不同体量,分别用作餐吧、带洗手间的厨房和供顾客使用的卫生间。此外,面向街道的大窗户能够为室内引入充足的自然光。

The floorplan wasn’t especially fit to be transformed into a restaurant. The architects decided to organize the space in 3 different volumes, each measuring just a few square meters: a restaurant room/refreshment bar, the kitchen with its restrooms, and the toilets destined to the customers. The big windows facing the street grant abundance of natural light into the interiors.

 ▼大窗户可引入充足自然光
big windows facing the street grant abundance of natural light © Serena Eller

▼厨房旁的餐桌
dining table by the kitchen © Serena Eller

▼厨房窗口
window of the kitchen © Serena Eller

▼用餐区
dining area © Serena Eller

▼用餐区材质细部
details of the dining area © Serena Eller

为突出环境的现代感,建筑师在墙壁油漆、石膏覆盖层、天花板上的黑色金属网格和储物柜等深色材质的基础上引入了鲜明的红色霓虹灯。此外,地板以浅色混凝土制成,与厨房、卫生间和用餐区等新体量中引入的深黑色墙壁形成了鲜明对比。

To underline the contemporary character of the intervention, the architects played with the juxtaposition of red neon lights with the dark colours featured on wall paint, plaster coverings, the black metal grids on the ceiling, and storage furniture. The flooring is made of light-coloured concrete contrasting the intense black of the walls of the new volumes – kitchen, restrooms and countertops.

▼不同区域间的通道
passage between different areas © Serena Eller

▼红与黑的对比
contrast between red and black © Serena Eller

用餐吧台和面向街道的拱门以天然黑铁打造,厨房、用餐吧台、卫生间和休息区墙壁上使用的瓷砖也都是黑色。在此基础上,红色瓷砖的运用突出了项目特色,呼应着天花板上霓虹灯的色彩。

For the countertops and the covering of the arches facing the street, the architects used natural black iron. Even the tiles used in the kitchen, in the refreshment bar, in the toilets, and on the walls by the seating area are black. While red tile grout reinforces the character of the project, echoing the colour of the neon lights installed on the walls and the ceiling.

▼卫生间采用黑色瓷砖
black tiles used in the toilets © Serena Eller

作为项目真正的主角,霓虹灯为空间蒙上了统一的氛围,同时清晰地标识出品牌名称。照明系统的设计使项目脱颖而出,呼应了当地的都市美学风格。

Neons are the real protagonists of the project, conferring the space a unitary vibe – reflected also in the logo. It is exactly the lighting system that makes the project stand out and associate it with the aesthetics typical of a great metropolis.

▼细部
details © Serena Eller

家具采用了红色金属管制成的座椅和凳子,在室内营造出户外风格,传递出建筑师的设计概念,即餐厅可以作为厨房和城市之间的过渡空间,在几平方米的空间中凝聚热烈的宣传氛围。

For the furniture, the architects opted for chairs and stools made of red tubular, whose appearance feels more outdoor than indoor; a choice reflecting the concept that the restaurant is a filter space between the kitchen and the city, whose few square meters are imbued of a strong hype character.

▼用餐区夜景
night view of the dining area © Serena Eller

▼餐厅作为厨房和城市之间的过渡
restaurant as a filter space between the kitchen and the city © Serena Eller

Project: Finch Sushi Restaurant
Client: Finch s.r.l.s.
Type of Project: Refurbishment, Interior Design
Year: 2021
Location: Palermo
Area: 45 m2
Building Contractor: Di Pace Gaetano Costruzioni SRL
Materials: Concrete / Iron / Gres / Plaster for exterior
Flooring: SIRGUM concrete
Coverings: Iron / Marazzi Hello Tiles black 7.5 x 15 cm / SIRGUM plaster for exterior
Ironwork: Aiello Arredo
Woodwork: Passarello Vito
Wall plaster and concrete: Sirgum
Ventilation and suction systems: D’Arpa impianti di aspirazione
Furniture’s supplier: L/C 14
Furniture pieces: Chairs MIDJ Trampoliere – Stool MIDJ Trampoliere – Table Bistrot MIDJ Trampoliere H107
Kitchen’s Project: Spina FrigoMarket
Lighting: Wever & Ducrè – LiD Design / Red Neons – La Commare Palermo
Plants: Vivai Lo Verso Federico
Photo credits: Serena Eller©

More: Studio DiDeA
更多关于他们:Studio DiDeA on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »