Estudio Zooco by ZOOCO ESTUDIO

A studio where the architecture and materials are the paramount information

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 ZOOCO ESTUDIO 对gooood的分享。更多关于:ZOOCO ESTUDIO on gooood. Appreciation towards ZOOCO ESTUDIO  for providing the following description:

由于这次设计的是我们自己的工作室,所以我们希望空间可以表达它自己,同时创造出舒适并且具备功能性的空间,展示我们的项目和设计方式。

The concept of this space comes from what we want that space expresses itself, due to it is our own studio. We want to create a comfortable and functional space that at the same time, talks about our projects and our way to design.

▼舒适并且具备功能性的空间,a comfortable and functional space

根据上述设计意图,我们设计了一个纯粹的空间,完整展现建筑的架构和材料。工作室是一个140平方米的公寓,位于一个20年代建成的马德里典型建筑里。我们尊重美学,使用原始材料,体现材料的真实性、实质性,还有时间流逝的痕迹。只采用空间中必需的东西来推进我们的设计工作。随着时间的推移,有些原有的门窗已经废弃不用,为了实现我们的设计理念,我们重新打通门窗,建立流动空间,让每个房间连通。

Because of this, we generate an honest space where the architecture and materials are the paramount information. The space is a 140m2 flat, situated in a typical building of Madrid from the 20’s. We want to respect the aesthetics and to find its original materials, its authenticity, its materiality and the passage of the time itself. Contribute only what is necessary for the space to serve us to develop our work. In order to get this, the original openings that had been closed due to the time, are re-opened generating a fluid space owing to the fact that every room is communicated.

▼建立流动空间,让每个房间连通,generating a fluid space owing to the fact that every room is communicated

我们尊重原有的地板,此外,许多地板移除了之前上面的许多层覆盖物。我们刮掉了墙上和天花板上的很多层油漆,只留下了石灰、木材和浇筑模型制品,保留材料原始的状态。

The original floorings are respected and moreover, many floors are discovered removing the many layers that covered them. Regarding walls and ceilings, the numerous layers of paint are jabbed, leaving the plaster and the original woodwork and moldings in its original status.

▼刮掉了墙上和天花板上的很多层油漆,保留材料原始的状态,the numerous layers of paint are jabbed, leaving in its original status

墙面和天花板都露出了原始的材料,它们所经历的一切都完整呈现出来,诉说岁月的流逝。

The walls and ceilings present their original material and all the interventions they have suffered remain intact, expressing that passage of time in the ceilings and walls.

▼墙面和天花板都露出了原始的材料,the walls and ceilings present their original material

随着我们在空间中布置新东西,设计完成,一切都是白色,没有竞争关系,新旧色彩交相呼应。

This line of time is completed with the new we bring to the space, always in white, in order to not enter into the competition. This results in a chromatic range of what was old and what is new.

▼新旧色彩交相呼应,this results in a chromatic range of what was old and what is new

我们没有将电线和网线藏起来,而是将它暴露出来,白色的线缆与空间已有的白色呼应,不需要特意做改变。

About electricity and data installations, we carry these without having to hide anything from what exists, so, we opted for an exposed system of tubes in white adapting to the existing without modifying it.

▼我们没有将电线和网线藏起来,而是将它暴露出来,about electricity and data installations, we carry these without having to hide anything from what exists

这是一个纯粹的空间,表达了材料和永恒的本质,还有三个在我们的理解中建筑的基本概念。

The result is an honest space, which speaks of the nature of materials and timelessness, three basic concepts of how we understand architecture.

▼地板平面, floor plan

▼剖面,section

Proyect: Estudio Zooco
Year: 2017
Location: Madrid, Spain
Project manager: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez, ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)
Photographer: Imagen Subliminal www.imagensubliminal.com
Construction: NIMBO PROYECTOS S.L
Lighting project: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)
Furniture design: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

More: ZOOCO ESTUDIO  更多关于:ZOOCO ESTUDIO on gooood

Post a Comment