Dynamic Garden / MADE associati

Simple big lawn

Project Specs

Design Firm:

非常感谢MADE将以下内容授权gooood发行。更多请至:MADE on gooood 
Appreciation towards MADE for providing the following description:

位于主体建筑与储藏室及停车区之间的花园。简练的设计将这三者间的关系处理妥当,中心是简单的大草坪,竖向的锈蚀钢板格栅将停车储藏区与主体建筑隔开,同时形成一道保护隐私,却不阻挡微风和光影的屏障。大草坪是雨水滞留池,草坪白色边缘有排水口与下水道相连。在建筑背侧东向院子放了一个锈蚀钢板圆形编织凉亭,人们可在这里用餐。

The design project for this small garden (two areas of approx. 800 sq.mt.) responds to the need for the construction of a car port, a storeroom, and to redesign the lawn space in the two adjoining areas of the house, the building of which dates back to the early18th century.

The space was reordered across simple lines: the large white square defines the lawn space with an Italian style garden design, the material line delimits the car port and storeroom space, connecting to the house via the paved axis.

/wp-content/uploads/2013/09/_c_lYG_d5ZXwYGFjzipKcD6b-VlWN9NO5EYicMnsKyUs8eR5o8N7T1QCrPwGwhLbFMzhk8e4CC1VTZPV3va1lxXMUZFf3kump4T.jpg

▲(上图)从住宅望向停车储藏区

In relation to the construction of the garage the local authority building regulations regarding the plumbing made it necessary to insert a tank measuring approximately 20 cubic metres. This requirement was used as an element for the garden formation avoiding the construction of a cement built element, but instead, modelling the ground and the land capacity to become an expansion area in the event of excess water.

For this reason, the white line shown corresponds to the siting of a drainage channel which, when too full of water, enables it to flow out through to the garden lawn. The depression in the ground is visible in the path connecting the garage and house in which the paving slabs protrude from the ground in varying thicknesses.

The space for water, equivalent to the tank requested under the local council water plumbing invariances, is obtained through the modeling of the earth in correspondence to the central lawn.

Within the depth of the white channel two fissures have been created, covered in corten, that allow for the osmotic passage of water in moments of a water emergency.

The car port and storeroom area is separated from the garden via a series of metallic blade-like elements inserted into the ground at different angles. The blades have slight movement vertically, generated on windy days.

On the east side there is a secondary garden connected to the kitchen and occupied by a circular woven structure, an arbour for eating lunch outside. The lights are held in a circular crown-shaped element, and there is a nebuliser to refresh the surrounding area.

/wp-content/uploads/2013/09/_c_H7J9pF7JqO5cuu6qOQCjSXzuHae5qykAQwTr2hGqsl8jUVYUm14e_bS6P39uGQr1cPJjSZ6PK2EhCKV4tgT8_mJUflf3J423.jpg

▲ 平面

/wp-content/uploads/2013/09/_c_W-jQTa5a9THV7ANOqYPdVkC3iXp-VlXh0zq7jwBVoXTToXTVTmh6OVgGs0duO0ay_RnUNReZdrQ0VUELkbKTGyM1mxDqD_nU.jpg

▲ 简练的设计和线条

/wp-content/uploads/2013/09/_c_epZ2g3dmDMJPAYdY6mMOTa9JJYQ56VbKi-BHTbuApQ6ETVjlg32kjrQSOETmwe69f7jhVykoFZJGwFR9Rk3j96z8YQglukNO.jpg

▲ 地面交接细部

/wp-content/uploads/2013/09/_c_sE6TmO6ErMpHI_m0-hkyhVJO35Rsam6m4btE0MyetT7Xj6-U1bq9-QYKpoKF36nET5qePRg12bMMhU7uphj3g7vftYbQtOcP.jpg

▲ 储藏区与停车区被有顶的构筑物笼罩,侧面是竖向锈蚀钢板格栅,草坪铺装的侧边缘用锈蚀钢板包边,形成同色调与节奏的呼应。

/wp-content/uploads/2013/09/_c_x4IlxbIonADNkDtZIwftkX7s-DEdxWOvyshhPq1LjQDWfuqc-2G_kWhQ48knVdP9__i4fXsczOB42k7GLHXDPIr1tSN-Cxkq.jpg

▲ 高程与积水

/wp-content/uploads/2013/09/_c_xno4iTkhtEbPaJBqbursUhxg1jOxygYaLLp4y0rjrjQe9AOZMe-abr6aVQAaPktBZEKC-SPCp2Oi520H8_GrMWo4Kz16QBZ-.jpg

▲ 雨水管理剖面

/wp-content/uploads/2013/09/_c_7tYZDY1yDep4_3P5mqN861_rJ9H2MvAge-mK5QserW0-_xTIsqgy-AjwdKizpE-bYtAv9iL5Ul7sEbe3rQlDN3mo9s6OtjpU.jpg

▲ 草坪中间的标高稍低

/wp-content/uploads/2013/09/_c_OF7e5nIkbzHvfFV-XT8enSMYVnCdGBMdjWW8GgBIplXpQeXDyd3yV3_g6ma1FUuTsg6EZIK4Kl_3VIltlsA-71rdW9EWeaLB.jpg

▲ 草坪白色边缘有排水口与下水道相连

/wp-content/uploads/2013/09/_c_eqzP8he3hi_zN725RVXiH8grafKijb0ypk5a2zDu5tOKi0HqIzMopuxq-j9fTps-7wJLsqkJM-xgZHzSNkeR2tLlEw905ju8.jpg

▲ 储藏停车区

/wp-content/uploads/2013/09/_c_FrhTOQbWr0qxDhvKEJUPz6DH5-IpADMGIyb8hpNQlv3fck_kfuQp2G6UVZZoSyjdUwihzs-YIM2DJcQh2SsYtvd-NTwGxxLL.jpg

▲ 碎石带位于草坪和路面之间,交接细部

/wp-content/uploads/2013/09/_c_PmZHuwndzT2wMNnSc81kQnUSPu7vgDFApmqkwL5niH50h_2EKbTLegMH6u-_07-kAZSNUDXiWGhZo303jylD4KCdCMDAAN7X.jpg

▲ 碎石带位于草坪和路面之间

/wp-content/uploads/2013/09/_c_W8J0wECgwKf3mL0Dch8o_12cYx8TrE2sKn7y1yMqgAIPUIKGqc2IZUZmlqgC8Wol2qfE0DX_hi0hGlZmB0obDa65ep5_VNqL.jpg

▲ 停车区铺装。锈蚀钢板格栅能透过微风和光影

/wp-content/uploads/2013/09/_c_qOn1ND06ol2fX84P6lECmNyHdRFRZhLXF9BbHD5ZApo_dp_vf_d8Fy9yg28hlSSqMi4IfW6Ul6UGwJb72dYz-xp2KS_Sukbi.jpg

▲ 冬日景色

/wp-content/uploads/2013/09/_c_1mxcq7ez6WaecZHadjttbAitT93MhhiifjP-fE_8amt5ZqhTcv42YaQxZfq9TthOMFu7YLZF7ZQWfnri7jCKtB7Me_xNpTc-.jpg

▲ 停车区

/wp-content/uploads/2013/09/_c_mqZHkW6oQpfu3kVCpFBBOc900R8nvbYlEGSj-pO9VoaY4PCi9VZmJi4Fivb2iHgDcpgQ5ELNfbOdJvDrphpTSDVME2UujL3D.jpg

▲ 东院锈蚀钢板圆形编织凉亭,灯光放在顶部圆环一侧

 

Credits
Treviso, 2013
Client: private
Project: MADE associati _ Michela De Poli, Adriano Marangon

Coll: Francesco Faggian

Structural design: Sergio Linguanotto
Plumbing consultant: Andrea Mori
Photo: Adriano Marangon, Michela De Poli, Corrado Piccoli

 

MORE:  MADE,更多请至:MADE on gooood 

Post a Comment