Door Stove Visit By Out & In Interior Design Office

”Castle Peak rolling” – an explanation of peaceful and tranquil food culture.

Project Specs

Location:

非常感谢 正反设计 对gooood的分享。更多请至:Out & In Interior Design on gooood 
Appreciation towards Out & In Interior Design for providing the following description:

“食色性也”,吃对于中国人有着非常重要的意义,它囊括了我们对人、事、物的哲学观。登门“灶访”的一天大概是这样的,灶台上喜悦且忙碌的双手伴随人来人往欢声笑语,它所表达的正是中国对食文化的解读。烹饪留下的痕迹,岁月洗礼的锈,窗外,“青山连绵”浮现眼前。下着小雨,雨滴顺着屋檐滴落在老家寻来的石盆里,这是进入“灶访”前看到的模样,记得小时候,我很喜欢在灶台烧柴火,新锅慢慢变旧锅,它的变化似墨汁洒落在宣纸般,优雅却又放荡不羁。

▼青山连绵,打造独特的用餐氛围,”Castle Peak rolling” organized a unique atmosphere

Cooking left the traces of years of baptism of the rust, the window, “Castle Peak rolling” surfaced. Under the rain, the raindrops dripping down the eaves in the home to find the stone basin, which is to enter the “stove visit” to see the appearance, I remember a child, I like the fire in the stove, the new pot slowly change the old pot , It changes like ink spilled in the rice paper, elegant but bohemian.”Food color also”, eat for the Chinese people have a very important significance, it includes our people, things, things philosophy. Door of the “kitchen visit” one day is probably the case, the joy of the stove and busy hands with people coming and going laughter, it is expressed in China is the interpretation of food culture. Cooking left the traces of years of baptism of the rust, the window, “Castle Peak rolling” surfaced. Under the rain, the raindrops dripping down the eaves in the home to find the stone basin, which is to enter the “stove visit” to see the appearance, I remember a child, I like the fire in the stove, the new pot slowly change the old pot , It changes like ink spilled in the rice paper, elegant but bohemian.

▼餐厅外观,the front view

“登门灶访只为你家一碗吃的”,朴实而真诚的一句话在幽暗的路灯下格外显眼,我对过去很有感情,那时,打开窗会有带着阳光味的微风,邻里之间就想家人没有隔阂。而“灶访”通过开窗把室内与室外联系到了一起,卡座区块的手绘山峦构成了一个有趣的虚实关系,从户外看室内,窗外犹如群山环绕,清晨的雾还未散去。在空间内部眺望,行人来来往往,或相视一笑,或唠唠家常。

“Door stove visit only for your family to eat a bowl,” simple and sincere words in the dark lights under the special conspicuous, I am very emotional in the past, then open the window with a sunny breeze, the neighborhood Between the family wanted no barriers. The “stove visit” through the window to the indoor and outdoor contact together, the deck of the hand-painted mountains constitute a fun and real relationship, from the outdoor look at the room, the window as if the mountains around the morning fog has not dispersed. In the interior of the space, pedestrians coming and going, or as a smile, or chatter homemade.

▼卡座区采用了碳化木板,the deck area using carbonized wood

在我的印象中70年代是小区住户兴起的时代,绿色的护墙漆、缓缓转动的电风扇、随意摆放的小方凳…这些场景架构出了空间的体块,室内延续了建筑的用材,带有烹饪痕迹的黑钢板贯穿了整个空间,卡座区采用了碳化木板,把灶台中的木炭元素进行了解构再重组。不经意间,看见兰花碗碎片融于水磨石地面中。继续经历着属于它的历史。

In my impression of the 1970s is the era of the rise of residential tenants, green wall paint, slowly rotating the fan, placed a small square stool … These scenes have created the space of the body, the room continued the construction of timber, with a trace of cooking black steel plate runs through the entire space, the deck area using carbonized wood, the stove in the charcoal elements were deconstructed and reorganized. Inadvertently, see the orchid bowl fragments into the terrazzo floor. Continue to experience its history.

▼带有烹饪痕迹的黑钢板贯穿了整个空间, the room continued with a trace of cooking black steel plate runs through the entire space

   

▼送餐口,food delivery

▼吧台,bar table

▼立面开窗将室内外联系到一起,through the window to the indoor and outdoor contact together

时代改变了很多,却从未改变对食的执着与坚持。

The times changed a lot, but never changed the attachment and persistence of food.

▼细节设计,detail

   

   

▼餐厅外观,front view

▼平面图,plan

▼青山连绵背景墙设计,the background wall design

项目名称:《 登门灶访 》
建筑师或建筑公司:宁波正反室内设计咨询有限公司
完成年份:2017年
建筑面积(平方米或平方英尺):305㎡
项目地址:中国, 宁波
摄影师:王飞
设计者: 王琛、蒋沙君
主要材料:拉丝碳墨木板、明代瓷片、糯米灰白腻子、火喷钢板等

更多请至:Out & In Interior Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment