Cova07 by DF Arquitectos

Green facade merging the new building into an old neighborhood

Project Specs

Materials:

感谢 DF Arquitectos 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:DF Arquitectos on gooood
Appreciations towards DF Arquitectos for providing the following description:

在这个项目里,建筑师主要需要处理的问题是让建筑融入多样化的城市。建筑位于历史街区之中,其现代的设计风格可以满足自身的功能需求,材料的使用则体现了对空间的极大尊重。建筑对空间的介入十分谨慎,设计仔细研究了其与环境的平衡关系,让使用者不会产生新建筑影响或破坏了原有街道的感觉。

The main objective was to design a building that, due to its current configuration, works within the dynamics of the city. We seek to intervene in a neighborhood that has survived time. Cova 07 is a contemporary proposal regarding its use; in the formal part, it uses current materials with a total respect for space. At the same time it is discreet; We do not try to make the neighborhood and the user interpret it as a massive intervention or to deteriorate the essence of the building. It is a very well studied balance.

▼项目外观,external view of the building ©Tito Trueba

项目包含14个住宅,设计整合了基地环境,让自然光可以照亮每个室内空间。完成面采用温暖的材料,创造舒适愉悦的生活环境。从外到内,行道树、室内露台、通透的居住体块和位于建筑内侧的室外廊道一起形成独特的建筑空间。除了居住,项目还设有一个商务中心,一个健身房,多个露台以及多功能底层,不同空间以丰富的方式相互连接。立面上的垂直绿化成为人行道上白蜡树和黄檀木的延续,与环境整合在了一起。从室内看去,无论哪里都是一片绿意。

We propose a building of 14 houses, all with spaces integrated into the context, taking advantage of natural lighting to reach all interior spaces, the use of warm finishes, with a mixture of apparent materials, makes a pleasant space to inhabit. Between trees of the roads, interior patios, light cubes, exterior circulations, make this project unique in the area, due to the size of the houses and the services it also offers, a business center, a gym, terraces and a multiple uses on the ground floor, in a dynamic way connected to each other. The integration with the environment was sought with planters on the façade that would give continuity to the ash and jacaranda trees that inhabit the pedestrian thoroughfare, the views from the inside are green at all times.

▼垂直绿化与街道绿化相呼应,planters on the facade corresponded with the trees on the pedestrian ©Tito Trueba

建筑立面将为San Rafael街区提供新的成长方向。它尊重楼层的水平特征,利用结构和装饰元素在保证私密性的同时实现立面的通透。建筑从沿街面、背面,到中心庭院立面均设有巨大的玻璃窗,满足采光和通风的需求。

The aim was to achieve a façade that would determine the new growth of the San Rafael neighborhood, respecting the horizontality of the mezzanines, taking advantage of some structural and other ornamental elements, giving some privacy to the interior spaces but also achieving a very transparent facade in terms of lighting and ventilation with large windows on the 4 facades of the building, the main one, the rear one and those in the central courtyard.

▼中部庭院,central courtyard ©Tito Trueba

▼巨大的玻璃窗满足采光和通风的需求
large windows meeting the requirements for lighting and ventilation ©Tito Trueba

Design: DF Arquitectos
Team: Alonso de la Fuente, Andrei Lepiavka, Andrés Vivanco, Fernanda López, Mario Climent, Elan Sandoval, Bidasari Ortega, Isaac García, Lázaro Benavides
Lighting designer: ILWT | Miguel  Vega
Photo: Tito Trueba

More: DF ArquitectosDF Arquitectos on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment