Counterbalance Loft公寓,西雅图 / Eggleston Farkas Architects

钢框架作为平面组织元素及结构支撑部件

项目标签

位置:
类型:

感谢 Eggleston|Farkas Architects 予 gooood 分享以下内容。
Appreciation towards Eggleston|Farkas Architects for providing the following description:

建筑师对城市中一间两层高的loft公寓进行改造,在现有的钢和重木结构中为业主别具一格的品味与生活方式打造了一个新的生活空间。

A complete reworking of a 2-story urban loft, working within the context of the existing steel and heavy timber structure, creating a framework for the owners’ eclectic taste and lifestyle.

▼建筑外观,exterior of the building  ©Allan Farkas

 

场地|Site

项目位于一栋靠近西雅图Space Needle(太空针塔)的中高层建筑内,设计范围包括顶部两层和屋顶空间。建筑具有独特的工业美学特征,使用大型钢框架、重型木梁木板并且设有裸露的服务设施。

The top two floors and rooftop of a midrise building near the Space Needle. The building shell featured an industrial aesthetic of large steel moment frames, heavy timber beams and decking, as well as exposed utilities.

▼室外入口空间-项目位于一栋中高层建筑内,设计范围包括顶部两层和屋顶空间,outdoor entry-design consists of the top two floors and rooftop of a midrise building  ©Alex Hayden

▼屋顶平台,roof deck  ©Alex Hayden

 

项目|Program

业主希望设计团队能够“穿针引线”,塑造一个“有力而柔软”的空间,室内设计兼收并蓄且又功能实用。他希望能有一间可以用来举办大型派对的大面积开放式厨房、餐厅和起居空间,以及更私密性的空间用于玩音乐和坐卧休息。此外,业主也希望设计能够增加户外空间及绿化数量。

▼原有空间,original space  ©Allan Farkas

The owners asked the design team to “thread the needle” in creating a “muscular yet soft” space that is eclectic and functional. They desired a large open kitchen, dining, and living area suitable for large parties, along with more intimate spaces for music, sitting, and sleeping. The owners also wanted to increase the amount of outdoor space and greenery in the design.

▼室内入口区域,interior entrance area  ©Alex Hayden(right)

  

▼大面积开放式厨房、餐厅和起居空间可用于举行各种大型派对,a large open kitchen, dining, and living area suitable for large parties  ©Alex Hayden

▼起居室空间,living room  ©Alex Hayden

 

解决措施|Solution

为了适应建筑现有的外表特征,连续多功能的钢结构穿过整个空间中心,作为平面组织元素、扩建夹层的结构部件以及谷仓门的支撑结构。夹层扶手作为第三个钢框架,拥有更小、更具特色的尺度。家具、窗帘和艺术品形成了更加柔软、不拘一格的趣味对比。大型盆栽植物、扩增的入口露台、屋顶平台和新窗口花箱进一步柔化了强有力的空间形象,塑造了城市之中的室内外生活空间。

To fit with the existing character of the building shell, a continuous multi-function steel frame was threaded through the center of the space, serving as an organizing element for the plan, a structural element for the expanded mezzanine, and support structure for barn doors. The mezzanine handrail forms a third steel frame, at a smaller, more personal, scale. The furniture, curtains, and artwork form a softer, more eclectic, counterpoint. Large potted plants, the expanded entry terrace, roof deck, and new window boxes, further soften the muscular space, and allow for indoor outdoor living in the urban environment.

▼连续多功能的钢结构穿过整个空间中心,夹层扶手作为内部第三个钢框架,a continuous multi-function steel frame was threaded through the center of the space; the mezzanine handrail forms a third steel frame  ©Alex Hayden

▼卧室内的家具、窗帘与工业风格的空间形成有趣对比,the furniture, curtains in the sleeping area form a counterpoint with the industrial style space  ©Alex Hayden

▼钢制楼梯、墙面装饰品与吧台细节,steel stairs and wall decoration & bar detail

▼入口装饰细节与洗手间,entrance decoration detail and bathroom  ©Alex Hayden(right)

▼主要楼层改造前后平面图,main floor plan before and after renovation

▼上层空间改造前后平面图,upper floor plan before and after renovation

Details
Counterbalance Loft
Project size: 2805 ft2
Completion date: 2016
Building levels: 3
Project team:
Eggleston|Farkas Architects Architecture
LZL Construction General Contractor
Hensel Design Studios Interior Design
Quantum Consulting Engineers Structural Engineering

More:Eggleston|Farkas Architects

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »