CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernández-Gil Arquitectos

The spaces giving absolute value to the lineal house.

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢事务所 Lucas y Hernández – Gil Arquitectos 和摄影师 José Hevía 予gooood分享以下内容。更多关于 :Lucas y Hernández – Gil Arquitectos on gooood.
Appreciation towards Lucas y Hernández – Gil Arquitectos and photographer José Hevía for providing the following description:

PV2住宅栖居于马德里市扩展区的一栋19世纪晚期建筑内,临近Retrio公园。这所160平米的房子以纵向排布为主要特点,各个功能分区通过长走廊相连接。

PV2 is a house in the expansion district of Madrid, close to Retiro Park, in a building of the late nineteenth century. Originally, we founded a house with a marked longitudinal character, fully compartmentalized and connected by a large corridor.

▽主要起居空间组成的连续大空间,living, the dinning room and the kitchen coexist in a only and continuous space

6-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

5-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

11-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

▽轴测图-以纵向排布为主要特点,Axonometric- marked with longitudinal character

\TIME-CAPSULE-DEDataESTUDIO· ORGANIZACIÓN ESTUDIO · 201

▽ 长走廊串联起各个空间,fully compartmentalized and connected by a large corridor.

1-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos      2-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

10-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

空间以线性方式发展排布,使这座拥有九个阳台的狭长住宅发挥了其独有的魅力。然而通常此类住宅进深很大,立面狭窄。建筑师将用于晚间休息的空间:3间卧室和3间浴室与日常活动区域做了明确的划分,使其互不干扰。由起居室,用餐区和厨房组成的日常活动区自成一体形成了一个开敞明亮的连续大空间,只用壁炉稍微区分了起居室。

The firm strategy consisted on the joint of the spaces giving absolute value to the lineal development of the facade with its nine balconies (something unusual in this type of house, that are usually deep and with a little bit facade). It was made a clear division between night spaces (3 bedrooms and 3 bathrooms) and the day area, in which the living, the dinning room and the kitchen coexist in a only and continuous space. This is an open and bright space that is only articulated by the fireplace that slightly differentiates the living room.

▽ 厨房,Kitchen

3-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

▽起居室,用餐区和厨房组成形成了一个开敞明亮的连续大空间,living, the dinning room and the kitchen coexist in a only and continuous space

7-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

8-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos     9-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

▽起居室, living room

12-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

建筑师使用了不同切割工艺但同样色调的木材和石材,使现住宅忠于原建筑,保持了材质的一致性。

Our firm pretended a dialog with the original architecture trough the material. The use of wood and stone with different cuttings connect with the original tones of the house.

▽卧室,Bedroom

13-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

15-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

▽浴室,Bathroom

16-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

17-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos     20-CASA PV2 Madrid by Lucas y Hernandez-Gil Arquitectos

▽平面图,Floor Plan

C:UsersUsuarioDesktopWORK 20162016_PRINCIPE DE VERGARAPRIN

More about:Lucas y Hernández-Gil Arquitectos and José Hevía ,更多关于 :Lucas y Hernández – Gil Arquitectos on gooood.

Post a Comment