Casa do Frango餐厅,伦敦 / A-nrd Studio

足不出境感受葡萄牙风情

项目标签

设计公司:
位置:
类型:
标签:

非常感谢 A-nrd Studio 予gooood分享以下内容。更多关于他们:A-nrd Studio on gooood
Appreciation towards A-nrd Studio for providing the following description:

Casa do Frango位于伦敦东区的Shoreditch区,是一家葡萄牙风格的餐厅。该餐厅以口味极佳的葡萄牙烤鸡肉著称,让伦敦人足不出境便可以品尝到阿尔加维(Algarve)的美食。Casa do Frango餐厅不仅提供正宗的阿尔加维美食,更综合了葡萄牙其他地区的口味。正如其位于伦敦桥(London Bridge)的第一家店面一样,这家以炭火烤鸡为特色的餐厅秉承了阿尔加维的烹饪传统,以其保留下来的古法烧烤技术来制作食物。饮品菜单则为客人们提供了独一无二的葡萄牙葡萄酒、使用特殊的葡萄牙烈酒制作而成的鸡尾酒、以及通过与阿尔加维酿酒厂合作而酿造出的三种Casa do Frango独家啤酒等。

Casa do Frango, the Portuguese grilled chicken connoisseurs, have brought a pocket of the sun-soaked Algarve to East London, with the opening of a new restaurant in Shoreditch. Casa do Frango Shoreditch will shine a light on the f lavours of authentic Algarvian cuisine, with influences from other regions of Portugal. As with its first London Bridge site, charcoal- grilled piri piri chicken will take centre stage, with the restaurant upholding Algarvian cooking traditions and preserving the age- old techniques of the region’s grill masters. The drinks menu will feature an exclusively Portuguese wine offering as well as a cocktail list utilising special Portuguese spirits and three special Casa do Frango beers, created in collaboration with an Algarvian brewery.

▼首层用餐空间及餐厅楼梯,the dining area on the ground floor and the stairs of the restaurant ©Charlie McKay

Casa do Frango餐厅由建筑事务所A-nrd设计,其整体色调表现出了葡萄牙独特的咖啡馆文化。餐厅首层设有一个定制的深色橡木吧台,顾客们可以在此享受各种美味的葡萄牙小吃。继续往餐厅内部走,一个开放式的面包房占据了人们视觉的焦点。站在这里,透过三米高的玻璃隔墙,可以清晰地看到各种口味的正在制作的葡式蛋挞。

▼首层的深色橡木吧台,the bespoke dark oak bar on the ground floor ©Charlie McKay

Designed by A- nrd studio, the overall tone of the restaurant is channelling the country ’s treasured café culture, with the ground floor housing a bespoke dark oak bar, where customers will be able to enjoy a menu of petiscos – the Portuguese equivalent of tapas. Walking through, a focal point of the room is the open plan Pasteleria (Bakery), where several varieties of pastéis de nata – Portugal’s lauded custard tarts – are served from behind the three meter height glazed facade.

▼橡木吧台局部,partial view of the oak bar ©Charlie McKay

▼首层用餐空间,the dining area on the ground floor ©Charlie McKay

▼首层用餐空间细节,details of the dining area on the ground floor ©Charlie McKay

大面积的落地窗限定出上层明亮且通风的用餐空间。为了进一步凸显出葡萄牙的空间风格,建筑师在餐厅室内使用了回收的镶木地板和石灰墙面。

▼上层用餐空间入口,entrance of the upper dinging room ©Charlie McKay

▼大面积的落地窗限定出上层明亮且通风的用餐空间,upstairs, the bright and airy dining room is flooded with natural light from wrap around floor-to-ceiling windows ©Charlie McKay

▼上层用餐空间,the upper dining room ©Charlie McKay

▼上层用餐空间,使用了回收的镶木地板和石灰墙面,the upper dining room with reclaimed parquet flooring and lime-washed walls ©Charlie McKay

▼上层用餐空间局部,局部采用绿色的马赛克瓷砖,partial view of the upper dining room with green mosaic tiles ©Charlie McKay

▼上层用餐空间局部,设有软垫座椅,partial view of the upper dining room with cushioned seating ©Charlie McKay

▼软垫用餐空间的餐桌椅细节,details of the dining tables and chairs of the dining room with cushioned seating ©Charlie McKay

Upstairs, the bright and airy dining room is flooded with natural light from wrap around floor-to-ceiling windows. A further nod to influences from Portuguese architecture and design, the interiors will include reclaimed parquet flooring and lime-washed walls.

▼上层用餐空间细节,details of the upper dining room ©Charlie McKay

家具和照明设备大都来自古董市场,营造出一种家一般的空间氛围。

Furniture and lighting have been mostly hand sourced from antique markets, to give the space a home feel.

▼照明灯具细节,lighting details ©Charlie McKay

厨房的外墙面上铺设着手工制作的釉面砖。同时,得益于厨房的开放式布局,用餐者可以清晰地看到厨师烧烤的全过程。

The open plan kitchen, framed by hand- glazed tiles, will allow diners to watch the chefs cooking over the wood-fired grill from their tables.

▼开放式厨房的外墙面上铺设着手工制作的釉面砖,the open plan kitchen framed by hand- glazed tiles ©Charlie McKay

▼开放式厨房边的用餐空间,the dining area beside the open kitchen ©Charlie McKay

此外,设计团队还邀请了一位当地的葡萄牙艺术家来进行手绘瓷砖的创作。随后,这些定制的瓷砖被铺设在餐厅的入口处以及整个的三层用餐空间中,为顾客带去了一种别样的用餐体验。

A local Portuguese artist has also been appointed to create bespoke hand painted tile friezes that are greeting the customers at the entrance of the restaurant and on their journey throughout the three floor restaurant.

▼楼梯平台的墙面上铺设着定制的手绘瓷砖,the bespoke hand painted tile friezes at the wall of stairs space ©Charlie McKay

▼定制的手绘瓷砖细节,details of the bespoke hand painted tile friezes ©Charlie McKay

More: A-nrd Studio        更多关于他们:A-nrd Studio on gooood

发表评论