Bonnie by Studio Modijefsky

This revived bar strikes the perfect balance between old fashioned and warmly familiar

Project Specs

Location:

感谢 Studio Modijefsky 对gooood的分享。 更多关于:Studio Modijefsky on gooood.
Appreciation towards Studio Modijefsky for providing the following description:

位于阿姆斯特丹的Café Bos已经走过119年的历史,如今需要一次彻底的翻新。在与客户Drie Wijzen uit Oost的合作下,Modijefsky工作室将这间标志性的街区餐馆改造成了一个有着传统风格的精致酒吧,其内部装饰以镜面、古典瓷砖、复古木质家具和霓虹灯等一系列经典元素。

新的酒吧名叫“Bonnie”,坐落在阿姆斯特丹南部街区的街角,距离冯德尔公园近一箭之遥。酒馆空间充分迎合了其所在建筑的历史语境。高耸的天花板和两扇带有黄色玻璃的大型拱窗定义出新空间的基调,将温暖的金色光线投进室内。

After 119 years of serving the neighbourhood, Café Bos needed a thorough renovation. Once again, the “Drie Wijzen uit Oost” and Studio Modijefsky have teamed up to transform this classic Amsterdam venue into Bonnie: a finest, traditional bistro bar with all its quintessential elements: mirrors, classic tiles, old fashioned wood and neon lights.

Situated in a corner building on the south side of Amsterdam, just a stone’s throw away from Vondelpark, Bonnie fully embraces the historic fabric of the building it’s in. Together with the high ceilings, two large arched windows with yellow stained glass become the defining ingredients of the new design, casting warm golden light into the interior.

▼酒吧外观,exterior view ©Maarten Willemstein

场地被分为三个不同的区域,分别设置在不同的楼层。主吧台位于入口处,让客人在走进酒吧的瞬间便置身于热情而温馨的氛围当中。吧台正面雕刻着简单且对称的图案,与原有柜台的木质镶板形成呼应。脉络清晰的紫红色大理石搭配以镜面、橡木和暖灰色的大理石共同为空间增添了现代气息。后方吧台设有特制的杜松子酒柜,作为对Café Bos的老板和他收藏的一系列经典荷兰烈酒的致敬。

The venue is divided into three distinct areas, located on different floor levels. The main bar, placed directly by the entrance, gives the space a welcoming vibe. A simple, symmetrical pattern carved in oak on the front of the bar has been inspired by the wooden panelling of the previous, original counter. Materials such as purple red marble with strongly articulated veins, combined with strokes of mirror, oak wood and warm grey marble add a contemporary touch to the space. A special jenever cabinet stands in the back bar paying homage to the owner of late Café Bos and his cabinet holding a selection of typical Dutch liquors.

▼主吧台,the main bar ©Maarten Willemstein

醒目的吧台背景墙延续了立面窗框的造型,与亮丽的深紫色瓷砖和珊瑚色霓虹灯共同烘托出“Bonnie”的标识。下方的酒柜采用了极简的线条元素,将灯具、玻璃架子和展示橱柜整合在一起。

The eye-catching back bar repeats the curves of the window frames, with glossy dark purple tiles and coral coloured neon light arching over the illuminated bar name: Bonnie. Underneath it, the railing of the entresol continues, turning from an almost two-dimensional object into its extruded version with integrated light fixtures, providing glass racks and cabinets for bottle display.

▼酒架和背景墙细部,back bar detailed view ©Maarten Willemstein

木质楼梯结合了造型简洁的青铜色钢制栏杆,将首层空间与地下层以及上方夹层紧密地联系起来。地下层铺设的方块瓷砖采用了以黄、绿、白、黑为主的柔和色调,与主酒吧区形成衔接。墙壁上覆盖着条状的木质镶板、镜面板和橙色瓷砖,六边形的壁灯巧妙地融入了手工制作的裙墙边框。所有的家具初看之下都给人一种非常传统的感觉,但细节之处又颇具亮点,例如木制台面的多边形轮廓与墙板的无缝衔接。暗红色的皮革长椅和定制的天花板灯相得益彰,营造出温暖而明亮的空间氛围,同时也令人联想到阿姆斯特丹经典的餐厅和酒吧设计。

▼不同的功能区域分别设置在不同的楼层
the three distinct areas are located on different floor levels ©Maarten Willemstein

▼地下层用餐区, the souterrain floor ©Maarten Willemstein

▼从楼梯望向主酒吧区域,view to the main bar from the stairs
©Maarten Willemstein

Creating a strong connection between the levels, wooden stairs with a refined geometrical, bronze-coloured steel railing lead down to the souterrain and up to the mezzanine. Designed to be a continuity of the bar area, the souterrain floor is covered with the same square patterned tiles in muted hues of yellow, green, white and black, forming a striking traditional pattern. Wooden panelling with linear strokes covers the walls, interrupted by mirror panels, orange tiles and hexagonal wall lights, which beautifully blend in and dictate the shape of the hand-crafted wainscoting border. All furniture, at first appearing very traditional, has a twist, such as polygonal wooden tabletops or integrated in them chess boards. Complimented by a muted red leather bench, bespoke ceiling light fixtures give this space a warm and bright feel, honouring the ambiance of Amsterdam’s classic bars and cafés.

▼六边形的壁灯巧妙地融入手工制作的裙墙边框 ©Maarten Willemstein
the hexagonal wall lights beautifully blend in and dictate the shape of the hand-crafted wainscoting border

▼木质镶板、镜面和皮革座椅 ©Maarten Willemstein
the leather bench and wooden panelling interrupted by mirror panel

夹层采用了更加灵活的平面布局,为私人活动提供了理想的空间。可调节高度的桌子和木质椅子被松散地摆放在酒红色的布艺天花板下,客人们可以在这里安静地用餐,也可以举办热闹的派对。木地板与其他楼层采用了相似的图案,但这次是用长方形木板拼接而成的方块。木板元素从地下层一直延伸至夹层,营造出无缝衔接的统一感。墙面和立柱上安装了镜面,从视觉上扩展了空间的尺度,同时创造出一种梦幻般的情境。原先的拱形窗户被“转化”为造型独特的天花板灯,并且同样使用了珊瑚色调,与下方空间的霓虹灯和皮质酒吧凳形成呼应。

A more flexible plan has been designed for the mezzanine: a small bar, with materials echoing the main bar downstairs, ensures that this area is perfect for private events. Placed under a soft fabric ceiling in rich burgundy shade, height-adjustable tables and loose wooden chairs make for the cosiest place to have both quiet dinner and lively party. The wooden floor pattern mimics the floor on other levels, this time forming squares out of rectangular pieces placed in different directions. Wooden panelling from the lower level continues upstairs, creating a seamless, wholesome look; mirror strokes installed in the chamfered corners and columns add illusional reflections, opening and brightening the space up. The large arch of the original windows is projected on the ceiling creating yet another playful light fixture, its coral hues repeating the features of the neon light and leather bar stools visible below.

▼夹层用餐区,the mezzanine area ©Maarten Willemstein

▼墙面和立柱上安装了镜面,从视觉上扩展了空间的尺度 ©Maarten Willemstein
mirror strokes installed in the chamfered corners and columns add illusional reflections

▼木质镶板和橙色瓷砖墙
wooden panelling and orange tiles ©Maarten Willemstein

Bonnie酒吧由Modijefsky工作室命名,并通过一系列精心设计的平面标识和用心挑选的艺术作品展示出独一无二的氛围。户外空间装饰着大型的串灯、复古的壁灯和窗面上的金色标识,紫色的遮阳蓬点缀以黑白的条纹元素,进一步增加了老式咖啡馆的浓郁氛围。宽敞的露台边缘设置了定制的挡风玻璃和花槽,再次延续了室内的细节设计。户外家具的时髦气息丝毫不亚于室内:大理石和木质桌椅营造出在阳光下享受午餐的最佳场所。

▼餐厅标识,logos ©Maarten Willemstein

▼艺术收藏和家具细节,art collection and interior details ©Maarten Willemstein

Named by Studio Modijefsky, Bonnie has a welcoming, amiable character. A carefully designed graphic layer and a curated collection of art, comprising both contemporary sketches and paintings from the previous owners, add a unique touch, while all used materials and features seen so many times before give the bar a homespun atmosphere. Outside, stripy awnings in shades of black, grey, white and purple are adorned by large string lights, with vintage textured wall lights and golden leaf logos on the large windows adding to the old-fashioned café vibes. A larger terrace placed slightly away from the building is enclosed by bespoke windscreens and planters – their design once again repeating details of the interior. The outdoor furniture is no less stylish than the one inside, marble and wooden tables and benches creating the perfect place to enjoy lunch in the sun.

▼户外露台,outdoor terrace ©Maarten Willemstein

在繁忙的Amstelveenseweg大街上,这座重新被赋予活力的酒吧在旧式风格和温暖的亲切感之间取得了完美的平衡。Bonnie酒吧的设计致敬了其过去的历史,使我们回忆起那些充满热情的酒吧老板们,他们殷切地为客人们制作酒水,倾听着他们的故事,不论何时都给人一种安心的感觉。

On the busy Amstelveenseweg, this revived bar strikes the perfect balance between old fashioned and warmly familiar. Bonnie is a nod to the past, celebrating all the devoted bar owners who served drinks and listened to stories for longer than they can remember, making everyone feel instantly at ease.

▼酒品,cocktails ©Maarten Willemstein

▼从弧形窗望向吧台
view to the bar from the arch-shaped window ©Maarten Willemstein

▼一层和夹层平面图,ground floor and mezzanine plan ©Studio Modijefsky

▼地下层平面图,souterrain floor plan ©Studio Modijefsky

Project: Bonnie
Location: Amsterdam, The Netherlands
Program: Café/ Bar
Assignment: Interior design & brand identity
Status: Realised April 2020
Size: 147m²
Client: Drie Wijzen uit Oost
Design: Studio Modijefsky;
Esther Stam, Zahra Rajaei, Nancy Katri, Moene van Werven,
Maite Margalho, Francesca Motta, Christel Willers.
Photography: Maarten Willemstein

More:Studio Modijefsky 。 更多关于:Studio Modijefsky on gooood.

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment