AdGear Headquarters by ACDF Architecture

Historical features combining contemporary elements to a create thoughtful union

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢ACDF Architecture将项目授权gooood发行。更多关于:ACDF Architecture on gooood
Appreciation towards Gallery by ACDF Architecture for providing the following description:

AdGear是一家在2010年成立于蒙特利尔的快速发展数字传媒营销企业,现作为三星电子的一个独立分支部门。公司委托ACDF Architecture设计位于蒙特利尔老城麦吉尔街的新总部办公楼。AdGear是一家年轻而富有创新精神的公司,他们希望ACDF可以为公司的60名员工提供功能完善的办公空间,将公司的历史背景和创新型企业文化形成对比及联系。

AdGear – a fast-growing digital marketing agency founded in Montreal in 2010, and now an independent branch of Samsung Electronics – commissioned ACDF Architecture to design its new headquarters located on McGill Street, in Old Montreal. AdGear is a young and innovative firm, and they wanted ACDF to provide them with a functional space for the company’s 60 employees, that would play up the contrast between their historic setting and their and innovative company culture.

▼项目概览,project overview

办公楼选址于一个1886年代的老建筑,之前曾作为干货物存放仓库使用,在20世纪90年代后期改建为办公空间。ACDF建筑师运用分隔墙将两个相连建筑物的空间组合在一起,划分出具有不同功能的办公区域。在建筑的一边,休闲而自由的开放空间被铺展而开,而另一端的空间则用于塑造办公室和工作空间。

Originally built in 1886 as a dry goods warehouse, the property was transformed into office space in the late 1990s. ACDF developed the space comprised from two adjoining buildings using the party wall to designate two distinct zones in the office. On one side, a casual, open area unfolds, while the other side is devoted to offices and workspaces.

▼新旧元素相结合的设计语言,combination of old and new inside space creating unique design language

在两层高的建筑中,红色砖墙和中心石材墙体与富于现代感的新材料形成相互对比。如用于分隔独立办公室所运用的抛光玻璃窗,镜面一样光滑而优雅的表面反映并展示出建筑中粗糙粘土砖和木梁的丰富质感。 ACDF故意将这些古老粗糙的砖墙、石砌结构和木梁加以展现,借用它们不尽完美的外观叙述历史建筑的时代沧桑。

Throughout the two floors, the rough red brick and stone of the central wall contrasts with new materials such as the new polished glass panes used to separate the individual offices. Like a mirror, the slick and elegant surfaces reflect and showcase the richness of the building’s rough clay bricks and wood beams. ACDF deliberately exposed the beams, stone inserts, the brick patterns, and celebrated their imperfections, enjoying how they narrate the history of the building.

▼运用古老砌墙叙述历史建筑的独特时代感,deliberately exposed brick walls that narrate the history of the building

 

设计中添加的金色纹理壁纸部分,为空间营造出令人惊奇的华贵气质,突出空间中央的白色锡制装饰天花板。 设计师创造出一种由石膏制成的边框黑色墙壁,以提供材质与空间的对比,为闪亮的金色墙纸嵌入天鹅绒质感的边框。 位于开放空间中心的黑板墙为员工提供便利的辅助沟通工具,而白色面板巧妙地置于周围古朴砖色的墙面,鼓励员工在此举行即兴演讲和集会活动,让员工产生融入感并主控着环境的使用。

They added sections of golden, textured wallpaper that provide the space with a surprising air of nobility and underscore the elegantly embossed tin ceilings. Throughout they created framing black walls – made from Gypsum – to provide contrast and create a velvet-like frames to the shiny wallpaper. Black chalkboard walls located at the center of the open space are handy communication tools for the employees, and whiteboard panels cleverly positioned against the surrounding brick, encourage staff to have impromptu stand-up meetings and give them the ability to literally write on the walls and take ownership of their environment.

▼金色纹理壁纸为空间营造出令人惊奇的华贵气质,golden textured wallpaper provides the space with a surprising air of nobility

▼休闲而自由的开放空间促进员工之间的交流合作,casual open area unfolds into working space that caters cooperation

▼黑色墙壁构成的边框为不同材质形成空间上的对比,framing black walls create spacial contrast between different materials

▼开放空间的黑板墙为员工提供便利的沟通途径,black chalkboard walls in open space provides handy communication tools for the employees

这个10,000平方英尺的空间面临的挑战之一是将自然光线照射进深处的办公区域。通过开放式的平面布局和玻璃墙板的使用,建筑师将前部和后部的入射光线向中央汇聚,照亮整个工作空间。位于中心公共区的主楼梯以一席蛋壳蓝色的穿孔钢板,控制着光线的透入和射出,进一步提升室内空间的日照光亮。 这个新加入的楼梯唤起了建筑工业历史的时代印记,而从它尖锐几何的表现形式又体现出一种极富现代感的设计语言。

One of the challenges with this 10,000-square-foot space was to draw natural light into the deep floorplates. By keeping an open floor plan and using the glass panels, ACDF’s design invites light from both the front and the rear of the building to meet in the centre and illuminate the space. The main staircase – clad in robin’s egg blue perforated steel – allows sunlight to pass through, further maximizing the natural light. The new staircase evokes the building’s industrial past, while its angular geometry nods to a more contemporary era.

▼位于两端的落地玻璃窗将光线向办公中心区汇聚,light from both the front and the rear of the building meet up in the centre to illuminate working space



▼开放办公区域为员工提供即兴演讲和集会活动的场地,open working space with whiteboard background for impromptu stand-up meetings

楼梯运用不同材质所特有的空间深度,将简约明快的线条与透明材质的轻盈通透协调搭配,延续出AdGear 总部关于“对比”的主题概念。楼梯同时拥有一种聚合力量,不仅连通两大空间区域,同时促进员工之间的密切合作和团队建设。

Bringing together straight lines with finesse, and sheer volume with transparency, the staircase plays with the different depths of its materials, continuing the theme of contrast that defines AdGear’s headquarters. The staircase also possesses a unifying nature: more than just a connection between two large areas, it encourages employee cohesion and team building.

▼尖锐几何体和古老砖墙形成鲜明对比,striking contrast between the angular geometry and brick walls



ACDF设计的富有凝聚力而具功能性的办公空间将建筑固有的砖木外壳和历史特征充分展现,同时注入现代元素,将新与旧联合成缜密的整体,象征着AdGear丰富而有质感的过去,现在和未来。

ACDF’s design of this engaging, functional environment makes the most of the space’s brick-and-timber shell and historical features, while inserting contemporary elements to a create a thoughtful union of old and new, symbolizing AdGear’s rich and textured past, present and future.

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图,second floor plan

Client: Adgeer, Samsung
Lieu
Location: Montreal, Qc

Completion date: November, 2016
Area: 9 760 sq. ft.(907 m2)

Architectural Project Team: Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Martin St-Georges, Valérie Soucy, Francis Brodeur, Laure Giordani, Christelle Montreuil Jean-Pois
Mechanical-Electrical Engineer: Stantec Entrepreneur
General Contractor: Anjinnov

Photographer: Adrien Williams

Artist: Etienne Hotte (reception furniture)

More: ACDF Architecture。更多关于:ACDF Architecture on gooood

Post a Comment