ZERO SPACE by IGARASHI DESIGN STUDIO

Like the flow of a river

Project Specs

Location:

非常感谢 IGARASHI DESIGN STUDIO 予gooood分享以下内容。更多关于他们请至:IGARASHI DESIGN STUDIO on gooood
Appreciations towards IGARASHI DESIGN STUDIO for providing the following description:

“零空间”是为武藏野美术大学的学生们设计的休息空间。这一由玻璃窗围合的东西向空间长35米,在东南西北四个方向上均设有一个入口。该空间也可以被视为一个玻璃展示空间。

“ZERO SPACE” was created as a relaxing space for students at Musashino Art University. This space consists of glass windows with 35m in length from east to west and four entrances on each side – north, east, south and west. In other words, it is a glazed showcase space.

▼空间概览,interior overview

在休息时间,学生们会聚集到这里。座椅的布局经过了精心策划,能够避免人群的滞留。通过移动座椅可以创造出简洁而开放的多功能空间。座椅的设计概念参考了鹅卵石的造型,给人以一种可以灵活移动的感觉。白色的“0”形天花板漂浮在中央空间的顶部,带来不一样的空间体验:“零”的内部是一个聚集着鹅卵石的、能够给人以归属感的区域。

During the break time, many students pass through this space as a flow path. The layout of bench seats is carefully planned to block the central flow that is a shortcut. Moving the bench seats creates a simple open space for multi-purposes use. The design motif of the bench is pebbles, and it is not difficult to imagine their mobility. White zero-shaped plate is floating at the center of ceiling, and it creates different characters of the place inside and outside the plate. The inside is an area where pebbles are gathered, and it indicates a sense of the place where one could belong.

▼白色的“0”形天花板漂浮在中央空间的顶部,white zero-shaped plate is floating at the center of ceiling, creating different characters of the place inside and outside the plate

▼混凝土立柱,concrete square column

座椅的圆润造型犹如被流水打磨过一般,而来往的人群正像是河流本身。这些“鹅卵石”通过其摆放的位置,对人流的走向形成了柔和的控制,同时为室内空间带来不一样的特征。它们的形状、尺寸、颜色和质地共同呈现出一种舒适的温柔。

The shape of pebbles reproduces the roundness created by the flow of a natural river. User’s flow during the break time is like the flow of a river, and round pebble benches create and gently control the diverse flows that produce different characters of the area. The expression of shape, size, color and textures of pebble benches suggests appropriate softness.

▼“鹅卵石”座椅通过其摆放的位置对人流的走向形成了柔和的控制,round pebble benches create and gently control the diverse flows that produce different characters of the area

▼堆叠的“鹅卵石”形成舒适的座位,soft and comfortable seats are created by stacking the pebble benches

每个人都有属于自己的就座和睡觉方式,并且希望找到最适合自己的解决方案。“零空间”的设计旨在以高度的灵活性来满足每个人的需要,不论在独处还是在集体生活中都能获得理想的情绪体验。设计师希望能够借助这种体验,为使用者的感官和想象力带来刺激和启发。

Everyone has their own styles of seating and sleeping, and having searched for an optimum solution, “ZERO SPACE” was created as a highly flexible space to suite each one’s purpose and let people use sensuously both alone and in a group. I would be pleased if user experience could stimulate one’s imagination and awareness.

▼空间细部,detailed view

“零空间”的灯光也处在精心的控制之下。白天,空间主要通过从窗户射入的自然光照亮。当夜晚降临,“0”形的天花板将启动照明模式,带来温暖柔和的光线。在与灯光设计师Yuko Yamashita的协作下,设计师制定了完善的照明计划,以创造最理想的环境,使主修空间设计的学生们能够直接地体验到空间与光线的多样组合。

Light in “ZERO SPACE” is controlled by carefully planned lightings at all time. During the daytime, natural light from window serves as a main light, and as the night is falling, making the most of the zero-shaped plate, the presentation mode of lightings starts and shifts slowly. Yuko Yamashita, a lighting designer, and I considered the lighting plan carefully to create the ideal environment where the students, who were learning space design, could experience the diverse mixture of space and light.

▼夜间,“0”形的天花板带来温暖柔和的光线,as the night is falling, the presentation mode of lightings starts and shifts slowly

▼空间与光线的融合,the mixture of space and light

Project Name: ZERO SPACE
Client: Musashino Art University
Designer Information: Hisae Igarashi / IGARASHI DESIGN STUDIO 
Email : info@igarashidesign.jp
URL : www.igarashidesign.jp
Photo Credit: Nacasa & Partners
Project Location + Information:
Address : 1-786 , Ogawa-cho , Kodaira-shi,Tokyo , 187-8505, Japan
Total floor area : 623.7 m2
Completion : June / 2018

More:IGARASHI DESIGN STUDIO。更多关于他们请至:IGARASHI DESIGN STUDIO on gooood

Post a Comment