Ulugöl Otomotiv Office Building By Tago Architects

Frontal adentity Arising from the dynamic form

Project Specs

Location:

非常感谢Tago Architects予gooood分享以下内容。更多请至:Tago Architects on gooood 
Appreciation towards Tago Architects for providing the following description:

由Tago Architects设计的Ulugöl Otomotiv办公大楼坐落于伊斯坦布尔最重要的经济和活动中心,其动态突出的建筑外形设计旨在将功能性,实用性和规范性整合植入于这个充满新时代标志性房地产项目的城市地区。

Ulugöl Otomotiv Office Building, located on Aataşehir, one of the most important life and finance centers of Istanbul, was approached as integrating a functional, genuine and qualified architectural design with its form and its frontal identity that will stick in the minds in this region hosting many iconized new generation real estate projects.

001-Ulugol Otomotiv

▼ 大楼正立面的多变空间,The diverse front view the office building

003-Ulugol Otomotiv

006-Ulugol Otomotiv副本

007-Ulugol Otomotiv      007-Ulugol Otomotiv副本

设计依赖于城市物理数据分析,意于设计成可持续的,合理的和结构统一的办公空间。通过对静态构造的研究试图创造轻松而静谧的氛围,保证其主要用途的多功能性,并提供大楼雇员兼具办公,社交和享受休闲景观的复合空间。此外,这种将景观空间和工作空间整合在一起作为日常生活的组成部分,也增加了工作环境的透明性。

The main design decisions of the project were shaped to act as a vision of a sustainable, rational and ordered structure, and reconstructing the standard office typology through analyzing the physical data of the environment in the city. In this way it was aimed to ensure the versatility of the front by means of flexible blocks, creating looseness and compactness relationships by considering a static construct, and providing a synergy between green terraces, office functions, and social interactions among the employees with collective spaces. Furthermore, thinking that they are integral parts of daily life, the green spaces were integrated into the work places and the transparency of the workplace environment was enhanced.

▼ 办公区与休闲露台的结合,working places combined with social spaces

004-Ulugol Otomotiv

005-Ulugol Otomotiv

为满足表皮的多样化设计,大厅内部装饰采用红色符合面板,石状陶瓷用于装饰没有开窗的墙面。办公室墙面采用网状平面设计以弱化光影的负面影响。办公大楼的西面底层空间被用作展厅,其西面楼包含五层地下储藏室,一层地面层和十层标准层,总占地15ooo平方米。东面被用作办公楼入口和停车场。其与停车场的连接处可容纳汽车升降梯。

For the purpose of enriching the front with material diversity, red composite panels were used on the interior faces of the terraces, and stone design ceramics on the windowless walls of the building. On the office front, negative effects of the sun were minimized through mesh sun shade panels and vertical elements. Ground floor of the western front of the Ulugöl Otomotiv Office Building, which consists of 5 basement floors, a ground floor and 10 normal floors with its 15,000 m² construction field, was allocated as an exhibition hall and its eastern front as office entrances and a parking lot. Connection to the parking garages was enabled through car elevators.

▼ 红色复合板的外立面装饰,the red composite panels decorated the front wall

015-Ulugol Otomotiv      013- Otomotiv

011-Ulugol Otomotiv

018-Ulugol Otomotiv

▼ 平面图,Plan

019-Ulugol Otomotiv1

020-Ulugol Otomotiv

▼ 立面图,elevation

Model

Model

Model

Model

▼ 剖面图,section

Model

Model

Project Name: Ulugol Otomotiv Office Building
Architectural Design Office: TAGO Architects
Designer: Gökhan Altan Aktuğ
Design Team: Müge Eker Eryayar, Dilara İlker, İlksen Aris İğci, Serdar Kızıltaş
Project Location: Istanbul / Turkey
Project Type: Office Building
Total Project Area: 14.600 sqm

More: Tago Architects,更多请至:Tago Architects on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment