UAE Pavilion at Expo 2020 Dubai by Santiago Calatrava

Soaring “Falcon”

Project Specs

感谢 Santiago Calatrava 对gooood的分享。更多关于他们:Santiago Calatrava on gooood
Appreciation towards Santiago Calatrava for providing the following description:

Santiago Calatrava荣幸地宣布2020迪拜世博会的阿联酋馆竣工。世博会以500英亩的展区欢迎游客参加这一国际盛事,阿联酋馆作为主办国展馆坐落在展区中心,是整个世博会的主体。Santiago Calatrava说:“我们很荣幸在2020迪拜世博会上揭幕阿联酋馆。该馆的设计模仿翱翔的游隼,象征国家并根植于阿联酋丰富的历史和文化遗产。”Calatrava International的首席执行官Micael Calatrava说:“我们很高兴向公众展示阿联酋馆。设计的背后有多种要求,考验我们确保最终的设计能够代表阿联酋。项目从城市肌理中汲取灵感,发展为国家的延伸。”

Santiago Calatrava is pleased to announce the completion of the UAE Pavilion as part of World Expo 2020 in Dubai, United Arab Emirates (UAE). As the host country’s pavilion, the UAE Pavilion sits at the heart of the nearly 500-acre exhibition area welcoming visitors to the global event, acting as an anchor to the Expo. “We are honored to unveil the UAE Pavilion at Dubai Expo 2020. The UAE Pavilion’s design emulates a falcon in flight, symbolic to the country, and is rooted in UAE’s local rich history and cultural heritage.” said Santiago Calatrava. “We are thrilled to unveil the UAE Pavilion to the public. The vision behind this structure took on many forms and challenged us to ensure that the result of the design represented the UAE. The project draws inspiration from the urban fabric from which it rises to serve as an extension of the country.” said Micael Calatrava, CEO of Calatrava International.

▼阿联酋展馆,UAE Pavilion ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

 

阿联酋馆
UAE Pavilion

作为主办国展馆和2020世博会的主体,阿联酋馆为宾客提供探索阿联酋历史和未来的沉浸式体验。设计灵感来自阿拉伯联合酋长国国鸟——游隼。此外,Calatrava团队还从贝都因人的传统帐篷中汲取灵感,将这些元素融入建筑立面,表达对沙漠生活和当地可持续设计的尊重和认可,以此致敬阿联酋的遗产。屋顶的倾斜几何结构和漂浮的机翼形成视觉和外观联系,欢迎游客从各个方向进入展馆。

▼灵感来源,inspiration ©Santiago Calatrava

Serving as the host country’s pavilion and the anchor for Expo 2020 in the Opportunity District, the UAE Pavilion reveals an immersive experience for guests to discover the UAE’s history and future. The design is inspired by the majestic falcon, the national bird of the United Arab Emirates. Continuing to pay homage to the UAE’s heritage, the Calatrava team drew inspiration from the traditional Bedouin tent, incorporating such elements into the building’s elevation in honor and recognition of life in the desert and the local sustainable solutions associated with it. The sloped geometry of the roof and the floating wings create visual and outward connections that welcome visitors approaching the UAE Pavilion from all directions.

▼项目外观:借鉴游隼与传统帐篷,external view: drawing inspiration from falcon and traditional tent ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

环绕阿联酋馆的景观空间可以使行人轻松地走向展馆,而策略性布局的的桥梁则将主入口导向世博会总体规划的中心——阿尔瓦斯尔广场。阿联酋馆场地的布局灵感来自阿顿太阳神的形象,为游客提供了从各个角度接近展馆的机会,并使展馆周围区域缓和地融入邻近环境。通往展馆底层的地下一层花园提供凉爽而宁静的环境,大型水池和树木能够自然降温、遮阴和减少反射热,使该空间成为免于直接暴露在极端气候中的下沉庇护所。

▼景观空间,landscaped space ©Santiago Calatrava

Landscaped spaces surrounding the UAE Pavilion on all sides allow for an effortless flow of pedestrian movement toward the UAE Pavilion, while strategically aligned bridges orient the main entrance toward the heart of the EXPO master plan, the Al Wasl Plaza. The layout of the UAE Pavilion site is inspired by the image of the Aton Sun, providing opportunities for visitors to approach the pavilion from all angles and to allow the surrounding areas of the pavilion to gently integrate with its immediate surroundings. The Garden at the basement level, which provides access to the lower level of the Pavilion, offers a cool and tranquil environment with large water pools and trees naturally cooling the air, creating shade, and reducing reflected heat, making this space a sunken refuge from direct exposure to the extreme climatic conditions.

▼入口,entrance ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

阿联酋馆内的沉浸式多感官体验通过真实的故事引导游客穿越“梦想之地”,目的是建立联系感,鼓励全球与当地利益相关者与阿联酋合作,并邀请全世界亲身体验阿联酋的故事。设计以可持续性为核心,使用区域材料和本地物种等节能、低耗水、可以优化空气质量的元素。阿联酋馆荣获LEED铂金级认证,符合迪拜绿色建筑法规规范(DGBR)。此外,阿联酋馆还将在未来几年内重新用于文化用途。

An immersive multi-sensory visitor experience inside the UAE Pavilion guides visitors through the ‘Land of Dreamers Who Do’ through authentic human stories, with the goal of fostering a sense of connectedness, encouraging global and local stakeholders to collaborate with the UAE and invite the world to experience UAE’s story first-hand. Sustainability is at the heart of the design, which incorporates elements that are energy efficient, reduce water consumption, optimize indoor air quality, include regional materials and native species, and others. The UAE Pavilion is certified LEED Platinum and is compliant with the Dubai Green Building Regulations and Specifications (DGBR). Furthermore, the UAE Pavilion will be repurposed for cultural uses in the country for years to come.

▼室内概览,overall of the interior ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

▼多面球体礼堂,sphere shaped and multi-faceted auditorium ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

▼天窗采取2020世博会标志的形状,the skylight mirrors the form of the Expo 2020 logo ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

▼仰视中庭 ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg
looking up to the atrium

▼楼梯,stairs ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

▼二层平台,landing ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

阿联酋馆的其他建筑特色包括:
● 展馆占地15000平方米,高27.8米,是2020世博会最大的展馆。
● 屋顶的Oculus天窗采取2020世博会标志的形状。
● 28个移动“机翼”构成整个屋顶,它们可以在3分钟内完全展开,并且定位在110度至125度之间的任何位置。
● 机翼展开,光伏板的表面网格露出。这些光伏板可以最大限度地获取太阳能,然后回用于主电网。机翼闭合,使光伏板免受雨水和沙尘暴的侵袭。
● 展馆中央的多面球体礼堂既是装饰,又是可以容纳200人的功能空间。
● 通过精心规划的流线和精心设计的空间,象征地诠释了流畅运动。
● 景观区拥有来自12个不同物种的数千株植物,其中8种是本土植物,此外还有80多棵树,其中约45棵对阿联酋具有重要的文化意义。

Additional architectural features of the UAE Pavilion include:
● The Pavilion spans across an area of 15,000 meters (over 161,000 square feet) and 27.8 meters in height, the largest Pavilion at Expo 2020.
● An Oculus skylight at the apex of the roof which mirrors the form of the Expo 2020 logo.
● 28 movable ‘wings’ that make up the roof, which can fully open within three minutes, positioning themselves anywhere between 110 and 125 degrees.
● When open, the wings reveal a surface grid of photovoltaic panels. The panels have been designed to absorb the maximum amount of sunlight to harvest energy which is returned to the main power grid. When closed, the wings shelter and protect the photovoltaic panels from rain and sandstorms.
● A sphere shaped, multi-faceted auditorium located in the center, serves as both a centerpiece and functional space with a capacity of 200 people.
● The space displays a symbolic interpretation of the flow of movement through the articulation of carefully planned lines and crafted spaces.
● Landscaped areas with thousands of plants from 12 different species, eight of which are native, as well as over 80 trees, with approximately 45 of the trees holding cultural importance for the UAE.

▼夜景,night view ©Palladium Photodesign / Oliver Schuh + Barbara Burg

More: Santiago Calatrava     更多关于他们:Santiago Calatrava on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment