Toy House by Pascali Semerdjian Architects

A family play field

Project Specs

Location:

非常感谢 Pascali Semerdjian Architects 予gooood分享以下内容 。更多请至:Pascali Semerdjian Architects on gooood 
Appreciation towards Pascali Semerdjian Architects for providing the following description:

这座总面积达到247平方米的玩具之家坐落于巴西圣保罗,离业主一家的住宅仅有几步之遥。作为这个正在快速壮大的家族的游乐场,建筑是孩子们安置他们玩具的场所,也是家族成员聚会和活动的场地。

This 247m2 Toy House is located in São Paulo, Brazil, a few meters from the house where the family lives. The project was conceived as a huge play place for a fast growing family, designed to be home for the children’s toys and venue to host parties and events for all members.

Pascali_Semerdjian

建筑的入口隐蔽而充满趣味性,邀请着人们进入这个轻松的游乐场。入口处的楼梯向上下延伸,通往三个不同高度的平面。

The discrete entrance, for security purpose, opens up with an invitation to play. A staircase leads visitors to choose among three different levels.

▽ (左,left)低调的入口空间,the discrete entrance;(右,right)会看入口空间,view to the entrance hall

Pascali_Semerdjian     Pascali_Semerdjian

▽ 连接左侧入口空间、中间通往二层楼梯和右侧底层空间的楼梯,a staircase connecting three different levels

Pascali_Semerdjian

位于最底层的是可用作电视游戏机室和电影院的大空间,空间的后侧是开放式的厨房,让人们在游戏的同时也可满足口腹之欲。室内设计简单干净,没有过多复杂的装饰性细节,易于维护和打理。两侧的推拉门模糊了室内外空间的界限。在院子最内部通往二层平台的不锈钢楼梯下面,还隐藏着一个巨大的滑梯。

The lower floor is a large TV room for video game and cinema sessions, with an integrated kitchen available for cooking support. It is marked by a minimalist architecture without excesses and easy to maintain. Sliding doors on both sides connects the space to the external part, that has a big slide integrated under the stainless steel staircase located on the back end of the house.

▽ 一层空间南侧入口,entrance to the south

Pascali_Semerdjian

▽ 开放式厨房和电视游戏机室/电影院, integrated kitchen and the large TV room

Pascali_Semerdjian

Pascali_Semerdjian

▽ 推拉门完全打开时室内外空间融为一体,interior space is connected to the external part with the sliding door fully opened

Pascali_Semerdjian

Pascali_Semerdjian

▽(左,left)院落尽头内楼梯下隐藏的滑梯,big slide integrated under the staircase;(右,right)站在楼梯上回看一层空间,view from staircase located on the back end of the house to first floor

Pascali_Semerdjian     Pascali_Semerdjian

以金属结构搭建起来的二层空间与一层空间划分完全不同。金属框架内嵌的遮阳篷和百叶门窗可根据使用者的需求遥控开合,空间也随之改变格局和大小、变得开敞或封闭。而简单的安装程序也让房子在未来仍有改变的余地。

The upper floor is a capsule in metal structure built to allow it to be assembled in different configurations. To attend the challenge of creating flexible spaces for different needs, sun blinds and shutters are built into the metal frame that lowers and raises, opens and closes, on remote control. This way, the space and expand to become bigger or smaller, isolated or opened, and it can also be easily dismantled in the future if the owners decides to move or reform the house.

▽(左,left)室内通向二层的楼梯,indoor staircase to second floor;(右,right)二层空间从南向北看,view from south to north

Pascali_Semerdjian  

▽ 楼梯与室内空间,staircase and interior space

Pascali_Semerdjian

▽ 放满玩具的建筑,a home for the children’s toys

Pascali_Semerdjian

▽ 遮阳篷收起时的二层,second floor with the sun blinds closed

Pascali_Semerdjian

▽ 遮阳篷打开时的二层,second floor with the sun blinds opened

Pascali_Semerdjian

▽ 改变空间格局的遮阳篷和百叶门窗,flexible spaces for different needs

Pascali_Semerdjian     Pascali_Semerdjian

Pascali_Semerdjian     Pascali_Semerdjian

为了让建筑更加活跃和有趣,入口处通往二楼的平台被打断,形成了一个如同眺望塔一般的单体建筑。这个小建筑通过一个红色的吊桥与主体建筑相连,吊桥下则是如同微缩版热带雨林一样繁茂的小花园。墙壁上来自 Anish Kappor, Keith Hering和OsGemeos三位艺术家的涂鸦锦上添花,为建筑更添一抹童趣。

To add to the playfulness of the project, the tower gate was turned into an observation tower like a fort apache. It is connected to the house through a fun red rope bridge that passes over a garden, resembling a small jungle that is located on the ground entrance floor. Special Brazilian graffitis decorates the wall of the space, with other artworks from Anish Kappor, Keith Hering and OsGemeos that are playfully integrated to the architectural project.

▽ 通往二层平台的吊桥,red rope bridge passes over a garden to the second floor

Pascali_Semerdjian

Pascali_Semerdjian

▽ 一层平面,first floor

UNDERFLOOR

▽ 二层平面,second floor

UPPERFLOOR

▽ 剖面,section

026-Toy House playland in São Paulo by Pascali Semerdjian Architects11

Name project: Toy House
Architects(firm): Pascali Semerdjian Architects
Principal Architects: Domingos Pascali – Sarkis Semerdjian
Location: São Paulo, Brazil
Land Area: 300 m2
Built Area: 310 m2
Each Floor Area(m²):Inferior Level – 200 ; Superior Level – 104
Client: MM
Structural Engineering: Kurkdjian & Fruchtengarten
Photos: Ricardo Bassetti
Artists Artworks : OSGEMEOS, ANISH KAPOOR, KEITH HARING, CRANIO, PRESTO, MAURO PERUCHETTI.

Drawings: Pascali Semerdjian Architects
English Text: Pascali Semerdjian Architects
Chinese Text: gooood

MORE:Pascali Semerdjian Architects,更多请至:Pascali Semerdjian Architects on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment