The Silo in Copenhagen by COBE

From storage container to urban focal point

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

非常感谢 COBE 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们:COBE on gooood
Appreciation towards COBE for providing the following description:

项目位于哥本哈根 Nordhavn(北港)的核心区域,整个港口经过重建完成了功能转型。丹麦建筑事务所 COBE 与业主共同完成了住宅楼的改建工作。建筑原先是一座工业建筑,用于粮食存储的“筒仓”。经过五十年后 17 层高的筒仓作为住宅公寓重获新生。公寓楼中共有 38 个住宅单位,面积从 106 平方米到 401 平方米不等。住宅楼的顶层和底层还为住户提供了餐饮空间和活动场所。

As the centrepiece of Copenhagen’s redeveloped Nordhavn (North Harbour), Danish architects COBE and clients Klaus Kastbjerg and NRE Denmark unveil the completed transformation of The Silo. The former industrial silo was originally used as a storage container for grain. Fifty years later, the 17-storey silo has been converted for new use as a residential apartment building with 38 unique units, ranging from 106 m2 to 401 m2 in size, and with public functions such as event and dining facilities on the upper and lower levels.

▼“筒仓”公寓楼外观,appearance of the Silo

▼公寓楼是由一座前粮食仓库改建而来,the apartment building is renovated form a former grain storage


All image credits ©Rasmus Hjortshøj – COAST

“筒仓”是哥本哈根北港转型工程的一部分,这是一个巨大的后工业区,目前正在转型成为一个新的城市社区。

The Silo is part of the transformation of Copenhagen’s Nordhavn (North Harbour) – a vast post-industrial development, currently being transformed into a new city district.

▼转型后的港口,the transformation of Copenhagen’s Nordhavn

   
关于红色屋顶景观项目请点击以下链接:哥本哈根停车场乐园.
For the rooftop landscape project please click: Park and Play rooftop public space.


内向外转型

Inside-out transformation

为了将原本工业建筑的混凝土立面升级到适宜居住的标准,整个“筒仓”外立面都被新的镀锌钢板材料覆盖了。建筑内部则维持了原本的空间结构。安装了镀锌钢板的几何形态外墙作为建筑的气候边界,这使得整个工业建筑纤细高大的形态特征得以保留。

In order to bring The Silo’s industrial concrete facade up to current standards, the exterior of the existing silo has been reclad, while the interior has been preserved as raw and untouched as possible. An angular faceted exterior facade made of galvanized steel has been installed to serve as a climate shield. This has allowed the building’s characteristic slender tall shape to be maintained.

▼工业建筑原始的外观,original look of the industrial silo

▼镀锌钢板的包层,the galvanized steel cladding

▼改造过程,renovaiton process

COBE 的创始人兼创意总监 Dan Stubbergaard 表示:“我们希望尽可能地保留‘筒仓’的精神。希望能通过简单的立面改造传达出来建筑外观给人的雄伟感受以及粗狂原始的混凝土内饰。项目旨在提供一个从内到外的转变,让其中的住户和周围城市中的居民都能够被这座建筑而吸引。因此镀锌钢板的立面保留了粗狂的海港特征,为地区带来了原始的活力。

Dan Stubbergaard, Founder and Creative Director of COBE, says: “We wanted to retain the spirit of The Silo as much as possible – both in terms of its monolithic exterior and majestic concrete interior, by simply draping it with a new overcoat. The aim was to transform it from the inside out in such a way that its new inhabitants and the surrounding urban life would highlight the structure’s identity and heritage. Hence, the use of galvanized steel for the facade, which patinates in a raw way and retains the original harbour character and material feel, lending a roughness and raw beauty to the area, as in its industrial past.”

▼改造后的立面,the new overcoat

 

三十八间独特的公寓
38 unique apartments

由于原始建筑是作为仓储和处理粮食的空间而使用的,所以内部结构空间巨大,为 38 间公寓的改造创造了可能。单层和多层公寓面积从 106 平方米到 401 平方米不等,内部挑高达 7 米。所有公寓中都有全景落地窗和阳台,一些空间保留了原始混凝土建筑的质感。窗框隐藏在混凝土墙体的外侧,在眺望城市天际线和海岸景观时为住户提供更加广阔的视野。

The spatial variation within the original silo is immense due to the various functions of storing and handling grain, creating space for 38 unique apartments. Single and multi-level apartments range from 106 m2 to 401 m2 in size, with oor heights of up to 7 meters. All apartments have panoramic, floor-to-ceiling windows and balconies, and several have been preserved in raw concrete. The window frames are hidden on the outside of the existing concrete walls, offering expansive views of the city skyline and the Oresund coast.

▼窗框位于窗洞外侧,提供更广阔的视野,window frames are hidden on the outside of the walls offering expansive views of the city skyline

▼公寓内部保留了原始混凝土的质感,the interior have been preserved in raw concrete

▼入口大厅,lobby

▼活动空间,event space

 

私人和公共职能的组合
A mix of private and public functions

建筑的顶层和底层都有公共活动空间。顶层是一个坐落在镜面玻璃空间内公共餐厅,作响整个海岸 360 度的全景景观。玻璃幕墙白天与周边环境融为一体,晚上则像灯塔一样点亮整个城市。底层是一个可以灵活安排的活动空间。

Both the top and lower levels have public access. The top floor consists of a mirrored glass box housing a public restaurant with a 360-degree view of the city and the sea. The glass facade mirrors the surroundings in the daytime, and at night it is reminiscent of a lantern. The ground floor is designed as a exible event space.

▼建筑顶部的 360 度全景观餐厅,a mirrored glass box on the top floor housing a public restaurant with a 360-degree view of the city

▼底层可以灵活安排各种活动,the ground floor is designed as a exible event space

Dan Stubbergaard 说:“私人住宅空间和公共职能确保建筑物整天保持活跃状态。顶层和底层的公共功能还保证了住户多层次的体验。从楼顶的餐厅可以看到几乎整个哥本哈根的景观。这是独一无二的感官体验,每个哥本哈根人都有机会体验这一切。“筒仓”公寓将是一部分人的居所,但同时也会成为哥本哈根的一处目的地。让 Nordhavn 港口为城市注入新的活力”。

Dan Stubbergaard says: “Private housing and public functions ensure that the building remains active all day. The public functions at the top and bottom also ensure a multidimensional expe- rience for the various users of the building. From the top you can see almost all of Copenhagen in one panoramic view. It is completely unique, and something all Copenhageners will have the chance to experience. The Silo will be inhabited, but will also be a destination. An urban focal point for the new development at Nordhavn.”

▼港口的新地标,a new landmark by the waterfront

Dan Stubbergaard 继续说道:“通过振兴城市的工业遗产,发掘出了空间新的潜力,突出了历史在城市中留下的痕迹。这是城市本身的资源,历史的遗留。通过改造这些建筑,我们可以把今天许多人眼中的垃圾变为宝藏。”

Dan Stubbergaard continues: “By revitalizing our industrial heritage, we discover new potential and highlight historical traces in our cities. They represent a built resource. They represent our history. By doing so, we can transform what many people today perceive as industrial trash into treasure.”

▼外观细节,detail of the building

这个“筒仓”于二零一七年五月完完工的,当时已入了第一批居民,其余居民将在未来几个月完成入住工作,而顶层的餐厅将于今年晚些时候开放。城市港口发展部门会利用建筑的一层举办一个展览来介绍北港未来的规划和发展。

The Silo was completed in May 2017, when its rst residents moved in. The remaining residents will move in during the next couple of months, and the restaurant on the top oor is due to open later this year. CPH City & Port Development is currently showing an exhibition on the ground floor of the building on the future development plans for Nordhavn, also created by COBE.

▼平面,plan

       

▼立面,elevation

                 

Name: The Silo
Location: Copenhagen, Denmark
Clients: Klaus Kastbjerg and NRE Denmark
Architect: COBE
Landscape architect: COBE
Engineers: Balslev and Wessberg
Contractor: NRE Denmark
Programme: Residential apartments and public functions
Size: 10,000 m2
Status: Commissioned in 2013, completed in 2017
Photographer: Rasmus Hjortshøj – COAST

More: COBE ,更多关于他们:COBE on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment