The Burrow Boxing Gym / LAB 100

Direct without any extensive decorations.

Project Specs

Location:
Materials:

来自摄影师 NGPHOTO​ 以及事务所 LAB 100 对gooood的分享。更多请至:NGPHOTO​ on gooood, LAB 100 on gooood 
Appreciation towards the photographer NGPHOTO​ and the architects LAB 100 for providing the following description:

作为当地第一家搏击俱乐部,LAB 100所设计的Burrow将一种综合了现代拳击技巧的运动带到了科威特。这所健身房由大厅、半私密的练习场、拳击擂台和一个夹层上的混合训练场组成。建筑师在设计时,尤其注重了人流的自然运动轨迹,同时也在路线上穿插了不少惊喜的元素。

Being the first commercial boxing gym in the region, The Burrow introduces a modern combination of boxing exercises to Kuwait. The gym is composed of a welcoming lobby, semi-private workout halls, a boxing arena and an elevated cross fit area. While designing the space, the key factor was in emphasizing a natural flow of movement and the element of surprise.

▼ 搏击俱乐部,boxing gym

010-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

016-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

前来运动的人们穿过大厅,沿着男女更衣室之间的狭窄走廊前行,到达与其截然相反,宽敞开阔的主运动场。在场地的中心,九盏吊灯的照亮了高高抬起的拳击擂台,让其当仁不让成为了场地的焦点所在。方正平坦的健身区域和训练室可随需要改变其功能和使用方式,而夹层区域则成为了一个可以眺望拳击擂台,附加的练习场地。

In order to reach the main workout area, members have to take a relatively narrow corridor, passing by the locker area and into the main workout hall. In contrast to the corridor, the spacious workout area embraces an elevated boxing ring in it’s center. The boxing ring is dramatically lit with nine pendant lights to highlight it’s importance in the facility. The workout area & classrooms were designed in a way to serve versatile activities. The mezzanine level creates an additional workout space, and a balcony with a clear view of the boxing ring.

▼ 连接大厅与训练场地的狭窄走廊,narrow corridor connecting the lobby to the main workout hall

001-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

002-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 从训练场回看大厅方向,view from the workout hall to the lobby

003-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 训练室与健身区域沿走廊两侧布置,the workout area & classrooms locate along the corridor

006-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 训练室与主运动场,classroom and the main workout hall

008-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 场地中心的擂台,elevated boxing ring in the center

009-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 半私密的练习场地,semi-private training area

014-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 夹层上的混合训练场地,elevated cross fit area

017-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

建筑师对材料的选择深受粗野而不加修饰的复古拳击俱乐部影响。用肌理粗糙的混凝土砖块,朴素的白瓷砖,钢铁和少许原木材料打造的空间质朴而纯粹。散射的自然光通过北侧墙面上高高的天窗进入室内,转瞬即逝的天光为封闭的空间带来一丝明亮。而走廊处的圆角落地玻璃分隔清晰地指引着人们在入口、更衣室和运动场地间穿行。

The materials were inspired by the retro boxing gyms, which were usually direct without any extensive decorations. Therefore, the materials used were a combination of concrete blocks, subway tiles, steel, and hints of natural wood. To guarantee a crisp day atmosphere, that would usually differ from the evening ambiance, skylight openings were introduced on the northern walls to allow for diffused natural light. Curved glass corners were used in the corridors, thereby ensuring a welcoming clear route between the entrance, lockers, and main workout area.

▼ 粗犷的材质和肌理,the space is direct without any extensive decorations

013-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

015-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

▼ 更衣室质朴的白瓷砖, subway tiles in the locker room

018-The Burrow Boxing Gym byLAB 100

Project: The Burrow
Location: Sabhan, Kuwait
Project Area: 1000 sqm
Project Year: 2015
Photography: Nelson Garrido

Drawings: LAB 100
English Text: LAB 100
Chinese Text: gooood

MORE: NGPHOTO,更多请至:NGPHOTO​ on goooodLAB 100 on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment