Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec Architect

The rough handmade color gradient provides a feeling of sunny weather whatever is the meteo.

Project Specs

Location:
Materials:

来自Paul Le Quernec Architect 对gooood的分享。更多关于他们,请至:Paul Le Quernec Architect on gooood
Appreciation towardsPaul Le Quernec Architect for providing the following description:

这座新建的网球俱乐部位于法国斯特拉斯堡,拥有三个室内网球场,以及更衣室,健身房,办公室,餐厅和拥有半室外露台的酒吧。网球俱乐部的设计灵感简单而直接,人们将在建筑不同功能之间穿越行走,如同网球从一点到另一点之间的动力轨迹。

The project consists in a new tennis hall building with three new covered tennis courts and and new club house including changing rooms, fitness room, office, restaurant and bar with wide covered terrace.

This tennis club design is directly inspired by people flow in and through the building, considered as tennis ball dynamic trajectories, flowing from point to point, from function to function.

▼ 自然光从屋顶洒落,Natural light falls from the opening of the roof

009-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 半室外露台,View from the wide covered terrace

005-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

008-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 室内外空间以玻璃拉门相分隔,The glazing partition of external and internal space

004-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

新建筑白天依靠来自屋顶的天光采光,而且经过特殊颜色处理的地板增强了室内的光效。自然光落下的地方采用米色树脂处理,房间的边界和角落使用深橘红色树脂,两种色彩材质间的过渡经过了手工渐变处理,呈现出增强现实的效果。无论外部天气如何,室内都能营造出一种天气晴朗的氛围。

The new building is generously day-lighted with sky domes and a special colour treatment of the floor increases day light effect. Areas where natural light falls are treated with a beige resin, the room borders and corners are treated with deep orange resin. Both are linked with a rough handmade colour gradient. The result is a kind of augmented reality, providing a feeling of sunny weather whatever is the meteo.

 

▼ 自然光从屋顶洒落,Natural light falls from the opening of the roof

015-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 地面涂料的手工渐变处理, A rough handmade color gradient of the floor

010-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec     011-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 屋顶的开口,The opening of the roof

016-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

项目中所有的家具都是特别订制的,独一无二的。其中最引人注目的当属以实木打造,长777cm吧台。长板的一端伸入地板,另一端悬挂在屋顶上,在空间内自由的伸展。

All the furnitures were designed for this project, each of them is a unique piece. Master piece is the 777cm long bar, made of solid wood slices. One edge sits on the floor and the opposite edge is suspended from the roof and all under space length stays free.

▼ 实木吧台的一端伸入地板,另一端悬挂在屋顶上,One edge of the bar sits on the floor and the opposite edge is suspended from the roof

012-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

013-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 定制的家具,The custom designed furniture

024-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec     020-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

022-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 夜景,Evening View

002-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

001-Tennis Club in Strasbourg, France by Paul Le Quernec

▼ 总平面图,Master Plan

DOE 01

▼ 平面图,Plan

DOE 01

DOE 01

▼ 立面图,Elevation

DOE 01

▼ 剖面图,Section

DOE 01

DOE 01

DOE 01

Location: Strasbourg / France
Tennis hall and club house
Client : City of Strasbourg
Commissioned Architect of the project: Paul Le Quernec
Executor architects : Paul Le Quernec
Floor area: 2500 m2
Overall cost: 2 500 000 euros
Timetable of the project:
Architectural competition’s launch: september 2013
Building delivery : september 2016
Engineers:
Structural Consultant: Batiserf
Consultant specialized in fluides: Solares Bauen
Construction economist : E3 Economie
Building costs : E3 economie
Contractors:
Main structure: CBA
Plaster works: Cilia
Electricity: Eiffage
Heating, ventilation : Juki
Plumbing : François
Metal works : Meder
Doors and windows: Vonderscher
Floor covering: Guinamic/Paul Le Quernec
Exterior spaces: Est paysages
Furnitures : Stutzmann
Photographers:
© 11h45

MORE: Paul Le Quernec Architect,更多关于他们,请至:Paul Le Quernec Architect on gooood

Post a Comment