Studio Koen van den Broek

The “small universe” behind the wooden door

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢Tijl Vanmeirhaeghe + Carl Bourgeois将以下内容授权gooood发行。更多请至:Tijl Vanmeirhaeghe + Carl Bourgeois on gooood
Appreciation towards Tijl Vanmeirhaeghe + Carl Bourgeois for providing the following description:

这是比利时画家Koen van den Broek的工作室,木材是这个项目的主要材料。设计师将它设计成为一个多重空间多重体验的建筑。每扇巨大的木门之后,都连着一个不同的“小宇宙”。一起体验一下吧。

The work of the Belgian painter Koen van den Broek is based upon polaroid pictures that document his travels throughout America. As a result, this project was conceived as a travel through different universes, an architectural roadtrip with various destinations.

The entire project is materialised by timber beams with oversized sections. The wooden doors act as a standard measure calibrating the different universes.

▼plan & site plan

/wp-content/uploads/2014/02/_c_rqi_mo6fEqnP79feiOIWqijTOYr1Yu8O9WKYc4LlRzqe6y3OvfOIXbmSypIdPHyIrQwpT4TyvFIZrSR_o2w4GnpGi8P6t5J-.jpg

From the center of the studio, a high and oblong atelier (0) accessible by car, 6 exorbitant wooden doors provide access to distinct ateliers.

▼ (0)  工作室中心大走廊,能驱车直入其中,走廊两侧共排列6扇高大的木门,各通往不同的功能区,天光透过片状格栅均匀柔和的洒下。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_QC95dsOo0nKS7OwlwkOaC16XS1nMAi4mAgPLy23iwUSUY6ctmyWKwpoYbX6i8E6_U0Dq7hUdMZZwsXQktW1Y3QJVwMxDXl-u.jpg

▼ (0)  工作室中心大走廊,能驱车直入其中,走廊两侧共排列6扇高大的木门,各通往不同的功能区,天光透过片状格栅均匀柔和的洒下。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_cSgRSMshv-VWd9p1leSJsgEDpzMRhcrk2aTMzUDJGIYJ2BwGv0iTqQJb2ZwjD9HX43jdsiZ1lbnLuQ6qeb9kDxnsRySWPp_N.jpg

▼ left (0)  detail 走廊天花细部, right (2) painter’s atelier, conceived as a white cube of 10 by 10 meters with skylights to simulate museumlike conditions. 与走廊联系的艺术家工作室,天花上排列了16个一米见方的天窗

/wp-content/uploads/2014/02/_c_FNBqxpFJwmeBl9IFyyg8KmVYLnnZoNZpf_t9bNkwgUNkMzqE62bGcXVMLibsjhv7AsLj_7HV06M1OcttBQayr6Z4pLLej4EY.jpg

▼ (2) painter’s atelier, conceived as a white cube of 10 by 10 meters with skylights to simulate museumlike conditions. 与走廊联系的艺术家工作室,天花上排列了16个一米见方的天窗。工作室隔着走廊的对门是黑色桦木皮作为墙面的作品展室。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_bsqyH1V--b2K7G7U3JvzEIY61pZ-tpDr3zocrN9gDttw1QWWXoDneQKZt_VPeyeEEq7qzdgnA8iXsumQ_G91a433iixj9OwZ.jpg

▼ (5) black library, covered with birch bark wall panels to prevent art works from being exhibited.  黑色桦木皮作为墙面的作品展室。其对面是画室。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_kEbpZVzv42B6DkFoS_aGIsetMaTxDMBpYbZ0txi8Qo1MEuKGMaiMDJ2Kw-36Zn7TI5nGUv6zKGl8lAKLyrvoRSvA28m3muMg.jpg

▼(5) black library, covered with birch bark wall panels to prevent art works from being exhibited.  黑色桦木皮作为墙面的作品展室。其对面是画室。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_3dDOiD91eV1NcD15IdkwFW-3W-zsEI1s1n67lY_bKSDBqv5VH-SQyCVtvKbSucEQMDB4fJoIdvg0XDtiofFNIluODo3UXj48.jpg

▼ (3)  white and comfortable drawing office. 白色基调的舒适办公室,与槭树院子相连,玻璃墙是透光好的高反射率镜面玻璃。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_rRpFpRrPmp2efTuVWv7FqrcketI6BZraqIxmu2dsI1tg2WyzPOhFpcY9gzOds3BljELqUmQPQDwfKdsMbpJ9OFV_-4kspRN1.jpg

▼ left (4) patio clad with mirrors, reflecting the twenty-five paperbark maple trees to a forest. (左)与画家办公室相联系的院子,这个园子里种植了25棵槭树,院墙覆盖镜面玻璃。这个院子也和画家的居住空间联系。
right (1) palm garden, as an escape from the painter’s atelier. (右)一个棕榈园,它和天花上有16个一米见方的画室相联系,是画家的另外一个世外桃源。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_ZwPlAx0fObR8So8O9WRxNDkNhwb27FS12kh0fwTkMjNJGmqb55ccnwdm5xPvgDAvJVBn6xxPXOYs4J4r5MhMBBeH-5kac1Fy.jpg

▼(7)  artist’s residence and consists of a kitchen, bedroom and bathroom. It can be accessed from the street by the second entrance gate.  画家的居住场所。由厨房,卧室,浴室构成。可以直接从街道上的小门进入。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_GjwYW3PVN9HenbbvCADlSMmEMeTsnnCeVAy0yuht19XvNbzIGEeFqxLVixXJ8LCoXG7LEvYLhj_fqsx3B9jRJNTHdE6Qp8IR.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_WRLa07OCXVUyZ-Eh53B4WPEfqGzA3HB8uKBZqBUqgSo26MRLD2f58pfaz6N22agcBWX8GuxZ70HScp7lj6RItcte_J0DC7DI.jpg

project
Studio Koen van den Broek
architect
Tijl Vanmeirhaeghe in collaboration with Carl Bourgeois
Architect’s website
www.havan-a.be/

location
Deurnsebaan nr. 5 – 9, 2170 Merksem
area
676m2
completion
March 2013
client
Belgian painter Koen van den Broek
www.koenvandenbroek.org/

Constructors
Hurore bvba
Danny Lauryssens glas nv
Varda cvba
Johan Bruininkx
Van Dyck Gebroeders

Photographer
Filip Dujardin
filip.dujardin@pandora.be

MORE:  Tijl Vanmeirhaeghe + Carl Bourgeois,更多请至:Tijl Vanmeirhaeghe + Carl Bourgeois on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment