Sky Mirror – Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

A silent water belt outlines the edge of the spaces while reflecting the sky, the city and the entire environment.

Project Specs

Location:

来自 承迹景观 对gooood的分享。更多关于他们:Change Landscape Studio on gooood.
Appreciation towards Change Landscape Studio for providing the following description:

2016年,我们参与了一项在城市最核心、建设最密集的区域对山地居住环境改造的任务。项目拥有俯览城市的视野、背靠鹅岭公园的生态绿地、著名建筑师完成的个性十足的居住建筑等等,众多因素都成为我们为之兴奋和思考的源头,但工作开展又困难重重。室外已建现状让优质资源减弱,主要表现在超荷载的竖向关系、模糊的交通体系、粗放的功能还有建筑与景观的脱离。而面对困难,我们对环境进行了“适度拆除和空间重构”。

011-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

We took part in designing and reconstructing the living environment at a mountain residential project, which is at the city core and with the highest building density.

The project sits on the plateau of Eling Hill, with paramount view of the city. It has the the greenery of the Eling Park on its back. It was designed by the famous Safdie Architects and is full of characters. All these excited us yet posed serious challenges, including overloaded vertical spaces, undefined pathways, rough functional division and the detachment between building and landscape. Facing these obstacles we commenced “moderate demolish and spacial reconstruction”

▼ 改造前后借景关系  Before and after: View integration

001-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

▼ 改造前后竖向处理  Before and after: Vertical space

002-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

▼ 改造前后路径对比 Before and after: Pathway

003-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

设计延续弧形建筑优美的线条,在室外重构了交通体系和功能空间。新的景观功能把建筑退台的形式延伸到室外,形成观景平台,并且遮挡住了一些建筑设施并不美观的细节,比如风井、采光井等等。

Landscape design inherited the beautiful arcs from the buildings, reconstructed the pathways and functional spaces. New landscape brings setback design to the outdoor space, becoming view platforms. It also hides ventilating shaft, light wells and the likes.

▼ 空间概念 Space  Concept / 草图平面  Sketch Plan

004-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio     005-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

▼ 景观平台 View platforms

012-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio     008-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

013-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

017-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

014-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

016-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio     015-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

室外空间并不富余,但室外最美的景观就是把城市的美景尽收眼里,大有一览众山小的气势。我们想把这样的景色深刻的留在人们的感观当中,舒适的空间又能让人停下脚步。我们用一条安静的水带勾勒了空间边界,它又是连接不同竖向台地的要素。水带在视野最佳的地方汇聚开来。此刻,它就像一面镜子,把天空、城市和环境倒影在一起。很安静,让人充满想象。

The architectures did not leave abundant outdoor space. Luckily the best outdoor view is the city, standing atop Eling. We wanted to incorporate the views into people’s senses when they walk pass the pleasing outdoor space.

We deployed a silent water belt to outline the edge of the spaces. It is also the element that connects various platforms. The belt expands to the widest when the view is the best. It’s like a mirror that reflects the sky, the city and the entire environment. Its silence ignites imagination.

▼ 安静的水带勾勒了空间边界,连接着不同竖向台地,a silent water belt outlines the edge of the spaces and connects various platforms

006-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

009-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

007-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

019-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio     010-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

018-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

通过新的交通体系,我们把重构的功能和建筑缝合起来。在回家的庭院里尝试了更自然生态的种植和舒适的院落结合。每一处的小空间就像孕育出来的生命一样让人惊喜、充满生机。

We integrated reconstructed functions with the buildings, via new pathways. So on the way home the most natural plantation complements the most comforting courtyards. Every space is a pleasant surprise, like a vivid new life.

▼ 底层庭院设计 Gourd floor landscape design

021-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

023-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

022-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio     024-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

整个项目的设计和施工过程高效而富有挑战。我们同建筑设计师经过多次的探讨和研究,让建筑和景观高度整合。并且在施工过程中,我们几乎每天都在现场同施工单位一起处理场地丰富的竖向变化和精致的细节表现。这是一次很好的协同设计,也希望有更多这样的尝试为居住环境带来更多有趣的体验。

The design and execution process of the project was efficient yet challenging. We have made numerous discussions and studies with the architectural designers to highly integrate building and landscape.

We were on site almost every day during construction to help solve the challenges with construction team, and to make sure the fidelity of detail delivery. It was an excellent design collaboration. We look forward to future attempts and opportunities to bring more fun to living environment.

▼ 平面图 Plan

025-Sky Mirror - Landscape of Chongqing Eling Residences by Change Studio

项目位置 :重庆市渝中区
占地面积 :4ha
建成时间 :2016年
委 托 方 :CDL China 新加坡城市发展(中国)有限公司
建筑设计 :Moshe Safdie Architects
景观设计 :Change Studio 承迹景观
施工单位 :吉盛园林
摄 影 :Andrew John Lloyd &. 王 轶

Location: Yuzhong, Chongqing
Size: 4ha.
Completion: 2016
Client: CDL China Limited
Architectural Design: Moshe Safdie Architects
Landscape Design: Change Studio
Construction: Jisheng
Photography: Andrew John Lloyd &.Wang Yi

更多关于他们:Change Landscape Studio on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment