Reception and Restaurant Center by frundgallina

Minimalist concrete volume sets off a picturesque landscape

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 frundgallina 予 gooood 的分享。更多关于他们,请至:frundgallina on gooood 
Appreciation towards frundgallina for providing the following description:

这座新建筑位于一个非常特别的位置,它介于两栋历史悠久的石头房子之间,其主要特征是体量两端伸出两个高度不同的体块。

Implanted between two historic stone buildings, in an exceptional place, the new building is characterised by a volume inserted into the ground and emerging at both ends at different altitudes.

▼接待及餐饮中心外观,exterior of the reception and restaurant centre

建筑所处的高处户外平台是原来挤牛奶的区域,维持了原有特征和比例,同时建筑的尺度和朝向精确地依据场地地形确定,降低了体量对这一独特场地的影响。外部两个精巧的矿物般形态,以抽象化的方式突显和孤立于所处的环境尺度。这两个突出体块导向进入主空间的通道,以不同的方式为内部引入自然光线。由于其物理特性、混凝土以最简洁的形式取代石材成为建筑的主要材料。墙面和屋顶具有多种用途的可能性。强有力的矿物般的形态成为建筑的主要特征,赋予建筑真实感并在传统与现代之间产生对话。

▼建筑以体量上两个不同高低的突出体块为特征,the new building is characterised by a volume inserted into the ground and emerging at both ends at different altitudes

▼户外平台是原来挤牛奶的区域,保持原有的尺度与比例,the upper terrace, old area of milking cows, retains its character and proportions of origin

Its size and orientation are precisely defined by the topography of the site. The upper terrace, old area of milking cows, retains its character and proportions of origin. The volumetric impact on this remarkable site is reduced. It boils down to the appearance on the surface of two precise and mineral shapes, abstract marks and isolated contextual scale. These emergences define the access to the main space and bring the natural light as differentiated way. For its physical, properties, the concrete, here used in its simplest form, replaced the stone. At the time wall and roof, it expresses multiple possibilities of use. The strong mineral expression becomes the dominant feature of the new construction and gives the building a real authenticity and established a particular dialogue between tradition and modernity.

▼主要餐饮空间,main restaurant area

▼大面积的无边窗户展现画卷般的外部景观,large frameless window shows picturesque external landscape

▼简洁的室内与临窗景观,simple interior and view from the window

▼操作区域,operating area

▼夜景,night scene

▼图纸,drawing

Centre d’accueil et de restauration,
Alpage de Colombire
Mollens (VS), Suisse
Client : Association du hameau de Colombire
Architect : frundgallina sa architectes fas sia
Photograph : © Milo Keller – www.milokeller.com
Project year : 2010

More: frundgallina  更多关于他们:frundgallina on gooood