Radial minimalism by Rina Lovko Studio

A modern and cozy living space created despite the strict forms and a minimum of furnishings

Project Specs

Location:

非常感谢 Rina Lovko Studio 予gooood分享以下内容。更多关于:Rina Lovko Studio on gooood
Appreciation towards Rina Lovko Studio for providing the following description:

该住宅位于基辅城区内的一个新住宅综合体内,呈辐射状分部的墙体是其最显著的特征。量身打造的空间布局为设计带来了一定的困难,但同时也让设计团队收获到用专业知识解决问题带来的兴奋感。

Radial walls – the feature of this apartment in a new residential complex in the center of Kyiv. Custom layout of the space created certain difficulties. But at the same time it caused us professional excitement.

▼室内概览,preview – interior ©Yevhenii Avramenko

业主希望打造一个现代而使用的居住空间,既要拥有舒适明亮的氛围,又不能显得枯燥和呆板。住宅的总建筑面积较为充裕(207平方米),但由于其复杂的几何形状,建筑师无法使用标准化的技术。因此每个部分的解决方案均是经过单独设计和考量。

The customer dreamed of a modern, functional living space. Comfortable and with bright accents but at the same time not dry and strict. Standard techniques did not work here because of the complex geometry, although the total area of space is quite large – 207 square meters. That’s why each solution was developed individually.

▼住宅特征:呈辐射状分部的墙体,radial walls as the feature of this apartment ©Yevhenii Avramenko

公寓的平面布局可以看做圆形的一部分,然后被分割为数个区域。设计团队将其中几个区域组合为客厅、餐厨和门厅一体化的空间。接下来是卧室区域,其两个入口分别与主要走廊和餐厅相连接。另一个区域被用作更衣室,窗边设有梳妆区,同时配备以两个赤陶土材质的衣柜、一个岛式抽屉柜和根据草图制作的箱子。局部墙面被替换为带门的玻璃隔断,以改善昏暗区域的采光,让阳光有机会照到室内最偏僻的角落。主人浴室也被设置在同样的隔墙后方。

▼客厅、餐厨和门厅一体化的空间, living-dining room-kitchen-hallway ©Yevhenii Avramenko

▼客厅,living room ©Yevhenii Avramenko

▼厨房,kitchen ©Yevhenii Avramenko

▼餐厅,dining area ©Yevhenii Avramenko

The layout of the apartment is part of a circle divided into sections. We combined several sections into a living-dining room-kitchen-hallway. In the next room there is a bedroom, in which there are two entrances: from the main corridor and the dining area. Another section was used for the dressing room with a make-up area by the window, two terracotta wardrobes, an island chest of drawers and a case made according to our sketches. Part of the walls were replaced with glass partitions with integrated doors to increase the illumination of dark areas. That’s gives an opportunity for daylight to reach the most remote corners of the apartment. The master’s bathroom also was placed behind such a partition.

▼局部墙面被替换为带门的玻璃隔断,part of the walls were replaced with glass partitions with integrated doors ©Yevhenii Avramenko

▼卧室,bedroom ©Yevhenii Avramenko

▼衣帽间,dressing room ©Yevhenii Avramenko

▼室内细节,interior details ©Yevhenii Avramenko

以极简主义为原则,建筑师将所有非必要的物品有意地隐藏起来,例如储物隔板和配电板被隐藏在入口墙面的后方。其他一些区域也设有隐藏空间,其目的是让主要的起居空间不再受到碗橱等家用物品的干扰。更衣室、洗衣房和客用卫生间也被另行布置。住宅里没有安装电视机,而是将卧室和客厅的墙壁作为放映视频的“幕布”。

Based on the principles of minimalism, we deliberately hid all nonessentials. For example, storage panels and an electric panel were hidden behind the panels at the entrance to the apartment. We organized several hidden areas to relieve the main space from cupboards and household items not of prime necessity. We organized additional dressing rooms, a laundry room and a guest bathroom. Even the TVs were refused. Instead, projectors are used in the apartment, and the walls of the bedroom and living room serve as screens for projecting images and videos.

▼客厅的投影墙壁,projection wall in the living room ©Yevhenii Avramenko

▼橱柜细部,cabinet details ©Yevhenii Avramenko

考虑到主人的职业,本次项目格外重视厨房部分的设计。大型的厨房岛被构想为供亲友聚会和烹饪的场所,其台面覆盖以Mutina赤陶瓷砖。主厨房摒弃了悬挂式橱柜的设计,转而将餐具储存在位于下方的单元内。所有的橱柜家具都是根据建筑设计草图而制作。

The profession of the client obliged us to pay special attention to the kitchen. The Big kitchen island was conceived as a place for meeting friends and cooking together. It’s tabletop is covered with terracotta Mutina tiles. In the main kitchen, we abandoned the upper cabinets, moving the storage place for dishes to the lower units. All cabinet furniture for this object is made according to our sketches.

▼厨房岛,kitchen island ©Yevhenii Avramenko

▼厨房细节,details ©Yevhenii Avramenko

▼台面覆盖以Mutina赤陶瓷砖,the tabletop is covered with terracotta Mutina tiles ©Yevhenii Avramenko

内饰方面尽可能保留了混凝土立柱和天花板的裸露状态,并用半透明的清漆加以覆盖。超细水泥地板与混凝土材质在视觉上清楚了对比。为了避免过于扎眼的白色,墙壁选用了温暖的米色色调。赤陶土色的厨房、天蓝色的小餐桌和卧室的绿色床头柜共同为空间增添了亮点。最终,一个形式严格且装饰简单的空间被赋予了十分舒适的居住感受。

The decoration concept is to preserve the exposed concrete of columns and ceiling, which we covered with translucent varnish. With them visually corresponds microcement floor. We wanted to avoid boiling white colour. Therefore, the walls have a warm beige hue. Terracotta kitchen, sky blue dining table and green bedside table set color accents in space. The space turned out to be quite cozy, despite the strict forms and a minimum of furnishings.

▼墙壁选用了温暖的米色色调,the walls have a warm beige hue ©Yevhenii Avramenko

▼彩色元素为空间增添亮点,colourful elements set color accents in space

▼浴室, bathroom ©Yevhenii Avramenko

Architect: Rina Lovko
Location: Kyiv, Ukraine
Type: Residential
Area: 200 sq m
Year: 2020

More:Rina Lovko Studio。更多关于:Rina Lovko Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment